Γ. Δραγασάκης: Το πρόβλημα του κ. Μητσοτάκη δεν είναι ο Πολάκης αλλά ο Τσίπρας (upd.)

-
97

Σφοδρή επίθεση στη ΝΔ εξαπέλυσε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ και υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Γιάννης Δραγασάκης, καταλογίζοντας της επικοινωνιακά κίνητρα προκειμένου να αποφύγει μια ουσιαστική συζήτηση, όπως είπε, πάνω στα κρίσιμα ζητήματα που αφορούν την ελληνική κοινωνία και την Ευρώπη.

Απαντώντας στον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη μετά τη πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε κατά του αναπληρωτή Υγείας Παύλου Πολάκη, ο κ. Δραγασάκης αντέτεινε ότι 20 μέρες πριν των κρίσιμων εκλογικών αναμετρήσεων για την Ευρώπη και τη Τοπική Αυτοδιοίκηση, η κυβέρνηση, αντίθετα από την Αξιωματική Αντιπολίτευση που προσπαθεί να τον αποφύγει, η κυβέρνηση επιλέγει έναν ουσιαστικό διάλογο.

«Η Αξιωματική Αντιπολίτευση επιλέγει την μικροπολιτική και την επικοινωνιακή τακτική για λόγους εντυπώσεων και όχι τη συζήτηση πάνω σε κρίσιμα ζητήματα που αφορούν τη χώρα. Το κάνει μάλιστα την ώρα που η Ελλάδα αποκτά βαθμούς αξιοπιστίας, αποκαθιστά τις αδικίες και θεμελιώνει για πρώτη φορά βιώσιμη, δίκαιη και χωρίς αποκλεισμούς ανάπτυξη», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Δραγασάκης και πρόσθεσε:

«Ο πρωθυπουργός ζήτησε να γίνει δημόσιος διάλογος πάνω στα κρίσιμα θέματα ενόψει των κρίσιμων εκλογικών αναμετρήσεων για την Ευρώπη και για την Τοπική Αυτοδιοίκηγση ενώ η ΝΔ επιλέγει να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας για μια δήλωση που κρίθηκε και κρίνεται από τη κοινωνία.

Με όλη τη στάση της η ΝΔ δίνει την εντύπωση ότι θέλει να αποφύγει τη συζήτηση πάνω στα κρίσιμα επίδικα των πολλαπλών εκλογικών αναμετρήσεων. Αξιοποιώντας ένα κοινοβουλευτικό όπλο θέλει να αποφύγει τη συζήτηση για τους μισθούς, τις συντάξεις, τις 120 δόσεις. Η συζήτηση όμως πρέπει να γενικευθεί πάνω σε αυτά τα κρίσιμα θέματα».

«Αυτό το νόημα είχε και η δήλωση του πρωθυπουργού για την ψήφο εμπιστοσύνης στη κυβέρνηση. Δεν είναι αντιπαράθεση τακτικής αλλά διέξοδος ουσίας. Είκοσι μέρες πριν τις ευρωεκλογές και τις εκλογές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση πρέπει να γίνει συζήτηση για τα κρίσιμα θέματα που αφορούν την καθημερινότητα των πολιτών και τη προοπτική της κοινωνίας.

Είναι μια ευκαιρία να συγκρίνουμε τα προγράμματα μας και να διευκολυνθούν οι πολίτες στην επιλογή τους» υπογράμμισε ο κ. Δραγασάκης.

«Προσωπικά πείστηκα πλήρως κύριε Μητσοτάκη ότι το πρόβλημα σας δεν είναι ο Πολάκης. Το πρόβλημα σας είναι ο Τσίπρας και η απήχηση που έχει στον ελληνικό λαό και στην Ευρώπη. Το πρόβλημα σας είναι ο ΣΥΡΙΖΑ που εσείς πιστεύατε ότι ήταν ιστορικό ατύχημα ενώ αποδεικνύεται ότι ήταν αποτέλεσμα της ανάγκης της κοινωνίας.

Το ζήτημα είναι με ποιο θέμα θα πάμε στις ευρωεκλογές ή αν θα πάμε κρύβοντας τα προβλήματα και αποφεύγοντας τον διάλογο ουσίας -τώρα που η χώρα είναι έξω από τα μνημόνια και έχει βαθμούς ελευθερίας», κατέληξε ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.