Ζητούν το πτώμα του πατέρα τους οι υιοί Κασόγκι

-
30

Οι γιοι του δολοφονημένου δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι απηύθυναν έκκληση να επιστραφεί το πτώμα του στην οικογένειά του, προκειμένου να κηδευτεί στη Σαουδική Αραβία.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησαν στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN, ο Σάλαχ και ο Αμπντάλα Κασόγκι εξήγησαν ότι χωρίς το πτώμα του πατέρα τους, η οικογένειά τους δεν είναι σε θέση να θρηνήσει ή να διαχειριστεί το συναισθηματικό βάρος του θανάτου του δημοσιογράφου.

«Δεν είναι μια φυσιολογική κατάσταση, αυτός δεν ήταν καθόλου φυσιολογικός θάνατος. Το μόνο που θέλουμε τώρα είναι να τον κηδέψουμε στο Αλ Μπάκι, στη Μεδίνα, μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειάς του», δήλωσε ο Σάλαχ Κασόγκι, ο μεγαλύτερος γιος. «Μίλησα για αυτό με τις αρχές της Σαουδικής Αραβίας κι ελπίζω ότι θα γίνει σύντομα», πρόσθεσε.

Ο Τζαμάλ Κασόγκι, αρθρογράφος της εφημερίδας The Washington Post που είχε επικρίνει αποφάσεις του πρίγκιπα διαδόχου και de facto ηγέτη της Σαουδικής Αραβίας Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, δολοφονήθηκε αφού μπήκε στο προξενείο του βασιλείου στην Κωνσταντινούπολη τη 2α Οκτωβρίου.

Το πτώμα του Κασόγκι δεν έχει βρεθεί. Οι σαουδαραβικές αρχές έχουν ανακοινώσει επίσημα ότι διενεργούν έρευνα. Την 24η Οκτωβρίου, ο Σάλαχ Κασόγκι συναντήθηκε με τον πρίγκιπα διάδοχο και τον βασιλιά Σαλμάν στο Ριάντ, όπου ο ίδιος και μέλη της οικογένειάς του δέχθηκαν τα συλλυπητήριά τους.

Ο Σάλαχ αναχώρησε για την Ουάσινγκτον μία ημέρα αργότερα. Η συνέντευξη που παραχώρησε στο CNN ήταν η πρώτη φορά που μίλησε για την υπόθεση του πατέρα του δημόσια έκτοτε.

Είπε ότι ο βασιλιάς Σαλμάν τον διαβεβαίωσε προσωπικά πως αυτοί που ευθύνονται για τη δολοφονία του Τζαμάλ Κασόγκι θα λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη. «Το πιστεύω αυτό. Πιστεύω ότι θα γίνει», δήλωσε.

Ο μικρότερος γιος Αμπντάλα Κασόγκι από την πλευρά του είπε πως «ελπίζει πως αυτό που συνέβη» στον πατέρα του «δεν ήταν πολύ οδυνηρό», ή ότι «τέλειωσε γρήγορα».