ΟΛΠ Α.Ε.: Εκδήλωση υποδοχής του νέου κρουαζιερόπλοιου SunPrincess στο λιμάνι του Πειραιά

ΟΛΠ Α.Ε.: Εκδήλωση υποδοχής του νέου κρουαζιερόπλοιου SunPrincess στο λιμάνι του Πειραιά

Το Λιμάνι του Πειραιά κορυφαίος προορισμός κρουαζιέρας στη Μεσόγειο.

05 Μαρτίου 2024:  Η ΟΛΠ Α.Ε. και η PrincessCruises, μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες παγκοσμίως στον τομέα της κρουαζιέρας, πραγματοποίησαν ειδική εκδήλωση στο λιμάνι του Πειραιά, με αφορμή την άφιξη του κρουαζιερόπλοιουSunPrincess και κυρίως για τη σημαντική και εκτεταμένη μεταξύ τους συνεργασία. Σημειώνεται ότι η PrincessCruises με 17 πλοία στο στόλο της, ανήκει στον κορυφαίο όμιλο στον τομέα της κρουαζιέρας CarnivalGroup.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε ανταλλαγή πλακετών μεταξύ του Αναπληρωτή Διευθύνοντος Συμβούλου της ΟΛΠ Α.Ε. κ. Παναγιώτη Τσώνη και του καπετάνιου του SunPrincessCaptainCraigStreetγια το καλωσόρισμα του κρουαζιερόπλοιου στον Πειραιά στο παρθενικό του αυτό ταξίδι. Επισημαίνεται ότι το SunPrincess πρόκειται τη φετινή σεζόν να έχει 10 προγραμματισμένες αφίξεις από τις οποίες οι 7 θα έχουν ως βάση το λιμάνι του Πειραιά.

H ΟΛΠ A.E. πετυχαίνει διαρκώς υψηλές επιδόσεις στον τομέα της κρουαζιέρας και βρίσκεται ανάμεσα στα κορυφαία λιμάνια στη Μεσόγειο. Ο Πειραιάς, σε συνέχεια της συνεπούς εφαρμογής της στρατηγικής του και την υλοποίηση στοχευμένων επενδύσεων αποτελεί πλέον λιμάνι βάσης για την κρουαζιέρα. Τo 2023 σημειώθηκε 68,6 % αύξηση στο σύνολο των επιβατών κρουαζιέρας σε σχέση με το έτος 2022 και συνολικά εξυπηρετήθηκαν περίπου 1,5 εκατ. επιβάτες και 760 κρουαζιερόπλοια.

Από τα 760 κρουαζιερόπλοια που εξυπηρετήθηκαν στον Πειραιά το 2023 το 75% έκαναν homeporting, δηλαδή εκκίνησαν την κρουαζιέρα από το λιμάνι του Πειραιά. Συνεπώς οι επιβάτες homeporting ήταν 800.000 αυξημένοι κατά 110% σε σχέση με το 2022. Τονίζεται ότι για το έτος 2024, σύμφωνα με τον προγραμματισμό, αναμένονται πάνω από 1000 κρουαζιερόπλοια, από τα οποία το 79% θα είναι homeporting.

Ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της ΟΛΠ Α.Ε. κος Παναγιώτης Τσώνης εξέφρασε τη μεγάλη του ικανοποίηση για την αξιοσημείωτη πορεία του λιμένος Πειραιά και τις υψηλές επιδόσεις στον τομέα της κρουαζιέρας. Συγκεκριμένα, ο κος Τσώνης ανέφερε πως ο Πειραιάς αποτελεί πλέον ένα σύγχρονο λιμάνι με υψηλή ποιότητα παρεχόμενων υπηρεσιών, το οποίο εμπιστεύονται όλο και περισσότερο κορυφαίες εταιρείες κρουαζιέρας από όλο τον κόσμο και κυρίως επιλέγουν να αποτελεί το λιμάνι βάσης και εκκίνησης των ταξιδιών τους. Η στρατηγική και ο σχεδιασμός της ΟΛΠ Α.Ε. για την κρουαζιέρα αποδεικνύεται ότι αποδίδει, δημιουργώντας πολλαπλά οφέλη για την οικονομία και την τουριστική βιομηχανία της χώρας, τις τοπικές κοινωνίες και κυρίως για το ίδιο το λιμάνι, τη φήμη του και την αναγνωρισιμότητά του ως ένα από τα σημαντικότερα λιμάνια του κόσμου.

Η πρώτη κρουαζιέρα του SUN PRINCESS ξεκίνησε στις 28/02/2024, αναχωρώντας από την Civitavecchia, για Νάπολι, Σαντορίνη, Κουσάντασι, Πειραιά, Μεσσίνα, Μαγιόρκα, Βαρκελώνη. Το νεότευκτο κρουαζιερόπλοιο που ταξιδεύει χρησιμοποιώντας LNG είναι από τα μεγαλύτερα κρουαζιερόπλοια που έχουν κατασκευαστεί μέχρι τώρα στην Ιταλία. Με μήκος 345m, μπορεί να φιλοξενήσει 4300 επιβάτες και 1150 άτομα πλήρωμα στα 21 καταστρώματα του, ενώ διαθέτει 2150 καμπίνες.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι