Παρουσίαση του βιβλίου του Γ. Ηλιόπουλου “Συλλογή Αρχαίας Μυθιστοριογραφίας”

Παρουσίαση του βιβλίου του Γ. Ηλιόπουλου "Συλλογή Αρχαίας Μυθιστοριογραφίας"

Σάββατο 20 Ιανουαρίου πραγματοποιείται η παρουσίαση του βιβλίου στο Έναστρον Καφέ.

Το πανόραμα της αρχαίας μυθιστοριογραφία  “Συλλογή Αρχαίας Μυθιστοριογραφίας” του Γιώργου Ηλιόπουλου κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Έναστρον.

Ο δεινός ιστοριοδίφης και συνεργάτης του SLpress.gr κατάφερε για μια ακόμα φορά να πετύχει το ακατόρθωτο, να συλλέξει και να παρουσιάσει σε μια επίτομη έκδοση το φαινόμενο που στην εποχή μας ονομάσαμε μυθιστόρημα, αλλά είναι κάτι που γεννήθηκε πριν από χιλιάδες χρόνια, ικανοποιώντας την ανάγκη του ανθρώπου να δημιουργήσει τους δικούς του μεγάλους κόσμους.

Στο οπισθόφυλλο της έκδοσης αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Η συμβατική θέση των σύγχρονων κυρίως φιλολόγων και ακαδημαϊκών υποστηρίζει ότι το μυθιστόρημα είναι προϊόν του 18ου αιώνα… Όμως η παράδοση της συγγραφής εκτενών μυθιστοριών με περίπλοκη πλοκή, ιδιαίτερα ανεπτυγμένους και εξελιγμένους λογοτεχνικά χαρακτήρες και προσεγμένη δομή είναι τουλάχιστον κατά δεκαπέντε αιώνες αρχαιότερη από την εποχή της εμφάνισής τους».

Σάββατο 20 Ιανουαρίου παρουσιάζεται το βιβλίο στο Έναστρον καφέ (Σόλωνος 101 Αθήνα). Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο σκηνοθέτης Νίκος Ζάππας, ο εκδότης-συγγραφέας Δημήτρης Στεφανάκης και ο επικεφαλής του SLpress.gr Σταύρος Λυγερός.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι