ΕΘΝΙΚΑ

Ας μάθει η Αθήνα ότι η πολεμική ρητορική οδηγεί σε πόλεμο…

Ας μάθει η Αθήνα ότι η πολεμική ρητορική οδηγεί σε πόλεμο...,
Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Σε ένα χωρίς προηγούμενο φασιστικού χαρακτήρα ανθελληνικό παραλήρημα αποδύθηκε πριν μερικές ώρες ο υπερεθνικιστής Γκρίζος Λύκος και κυβερνητικός εταίρος του Ερντογάν, Ντεβλέτ Μπαχτσελί. Ο εκφραστής του ναζιστικής υφής παντουρκισμού, απείλησε ξεκάθαρα τους Έλληνες… με σφαγή. Μπορεί ορισμένοι να το αντιμετωπίζουν ως τουρκική γραφικότητα, αλλά δεν είναι έτσι. Η Ιστορία έχει αποδείξει πως η πολεμική ρητορική, όταν διαρκεί και κλιμακώνεται, οδηγεί κατά κανόνα σε πόλεμο. Αυτό είναι κάτι που δεν θέλει να συνειδητοποιήσει το ελληνικό πολιτικό σύστημα, γεγονός που αποδεικνύει πόσο κατώτερο των περιστάσεων είναι.

Σύμφωνα με τα ειδησεογραφικά πρακτορεία, ο Μπαχτσελί επιτέθηκε ξανά, προσωπικά στον Έλληνα πρωθυπουργό. Αφορμή το σχόλιο Μητσοτάκη για τους τουρκικούς λεονταρισμούς «θα έρθουμε κάποια νύχτα» των Τούρκων. «Όσοι λένε ότι θα έρθουν νύχτα στα νησιά μας, τους περιμένουμε στο φως της ημέρας. Εκεί που φαίνεται ξεκάθαρα ποιος έχει το δίκιο και την αληθινή ισχύ με το μέρος του» δήλωσε ο Έλληνας πρωθυπουργός και σιγά την αιχμηρή δήλωση!

Αφού είχαν προηγηθεί οι πολεμικές απαντήσεις του Τσαβούσογλου και του αντιπροέδρου Οκτάι πως «όταν η Τουρκία αντιδράσει, η μέρα της Ελλάδας θα γίνει νύχτα… και θα χιονίσει στα νησιά», ήρθε η σειρά του Μπαχτσελί να υπερθεματίσει, κάνοντας δώρο στην Ελλάδα. Ας απολαύσουμε τη φρασεολογία που χρησιμοποίησε: «Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Μητσοτάκης δήλωσε αντί τη νύχτα, να έρθουμε μέρα. Ευχαρίστως και θα έρθουμε, τρέχοντας να καλύψουμε τη μέρα σας, σαν να είναι νύχτα και να σας κάνουμε να πληρώσετε για τις παρενοχλήσεις σας με το αίμα και τις ζωές μας. Τότε δεν θα μπορέσουν να σας προστατέψουν ούτε τα αφεντικά σας, ούτε οι συνεργάτες σας», είπε χαρακτηριστικά.

Αν δεν το καταλάβατε, η Άγκυρα μας έχει κηρύξει φραστικό πόλεμο, που δεν προμηνύει τίποτα καλό. Οι Τούρκοι μας απειλούν συνεχώς πως θα έρθουν για να μας σφάξουν κι αν χρειαστεί θα χύσουν και δικό τους αίμα για να το καταφέρουν. Έτσι όπως κλιμακώνουν μετατρέπονται σε όμηροι της δικής τους πολεμικής ρητορικής. Σε λίγο δεν θα μπορούν να αποκλιμακώσουν, ακόμα κι αν το θελήσουν. Θα έχουν καλλιεργήσει ένα τόσο εκρηκτικό κλίμα στην τουρκική κοινωνία, η οποία σαρώνεται από ακραίο εθνικισμό, που θα τους έχει εγκλωβίσει.

Οι Τούρκοι μας εθίζουν με τέτοιες δηλώσεις με αποτέλεσμα να αναπτύσσεται στην Ελλάδα ένας μιθριδατρισμός. Αυτό πρέπει να αλλάξει χθες! Η Αθήνα οφείλει να εγκαταλείψει την κυριλέ αντιμετώπιση και να πει τα πράγματα με το όνομά τους στη διεθνή κοινότητα. Η Άγκυρα μας έχει δώσει καταλυτικό υλικό. Ας φτιάξουν οι ελληνικές υπηρεσίες ένα βίντεο με όσα λένε όλο αυτό το διάστημα ο Ερντογάν και τα πρωτοπαλίκαρά του. Δεν χρειάζεται να προσθέσει κανείς τίποτα. Οι τουρκικές δηλώσεις μιλάνε από μόνες τους. Κι αν μοιράσει η Αθήνα αυτό το βίντεο σε όλες τις κυβερνήσεις, τα πολιτικά κόμματα και τα Μίντια όλων των χωρών ανεξαιρέτως.

  Γιατί δεν απειλεί την Ελλάδα η επαφή των Τούρκων με τα καταριανά Rafale

Σαφές μήνυμα προς ΕΕ, ΗΠΑ και ΝΑΤΟ

Και βέβαια, ας θέσει η Αθήνα προ των ευθυνών τους τις ΗΠΑ, την ΕΕ και το ΝΑΤΟ… Η τουρκική πολεμική ρητορική κατά της Ελλάδας δεν χρησιμοποιείται από κανέναν και πουθενά. Δεν μπορεί Ευρωπαίοι και Αμερικανοί να επιτίθενται λάβροι κατά του Όρμπαν και του Βούτσιτς για τους ΛΟΑΤΚΙ, μιλώντας αγανακτισμένοι για παραβίαση του κράτους δικαίου σε Ουγγαρία και Σερβία και να κάνουν πως δεν ακούνε τους Τούρκους! Η υποκρισία της Δύσης έχει υπερβεί κάθε όριο και η Αθήνα οφείλει να την υπογραμμίζει σε κάθε ευκαιρία.

Αντ’ αυτού, ακόμα και η απάντηση του Μητσοτάκη στα περί νύχτας, κρύβει μία έμμεση πλην σαφή πρόσκληση προς την Άγκυρα για διάλογο! Διπλωματικές διαδικασίες, όμως, ακολουθούνται όταν υπάρχει διάθεση για ειρηνική επίλυση ενός προβλήματος κι όχι όταν η άλλη πλευρά μας υπόσχεται πως θα έρθει να μας σφάξει… Εκτός κι αν κάποιοι στην κυβέρνηση έχουν σκοπό να ταΐσουν με κάποια ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα, ακόμα και “νησάκια” το “θηρίο” για να πάψει να μας απειλεί μέχρι να ξαναπεινάσει!

Εάν ήταν σοβαρή η Ελλάδα και ήθελε να θέσει εταίρους και συμμάχους αντιμέτωπους με αυτό που κάνουν πως δεν βλέπουν, θα έπρεπε να ακολουθεί τελείως διαφορετική τακτική. Να θέσει με έμφαση σε ΗΠΑ, ΕΕ και ΝΑΤΟ το ζήτημα, ξεκαθαρίζοντας πως εάν δεν ληφθούν άμεσα και πρακτικά μέτρα, εφεξής η Ελλάδα προειδοποιεί ότι θα μπλοκάρει οτιδήποτε κρίνει ότι θα στείλει ένα έμπρακτο μήνυμα στην Τουρκία. Αντ’ αυτού, δηλώνει υπέρ της ευρωπαϊκής προοπτικής της Τουρκίας, η οποία καθημερινά αποδεικνύει πόσο ξένη προς τον πολιτικό πολιτισμό της Ευρώπης είναι.

  • Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr
  • Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.
Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι