ΑΠΟΨΗ

Έχουν στόχο το Ιράν οι κοινές ασκήσεις Ελλάδας-Ισραήλ;

Έχουν στόχο το Ιράν οι κοινές ασκήσεις Ελλάδας-Ισραήλ; Θέμις Τζήμας

Το ειδησεογραφικό μπλακάουτ στην πατρίδα μας συνεχίζεται. Οι πραγματικές ειδήσεις φτάνουν με το σταγονόμετρο στην κοινή γνώμη και όσο πιο σημαντικές είναι, τόσο περισσότερο στριμώχνονται σε εναλλακτικά μόνο Μέσα. Μάθαμε λοιπόν ως επί το πλείστον από ισραηλινά Μέσα και από ελάχιστα ελληνικά, ότι διεξήχθησαν κοινές αεροπορικές ασκήσεις Ελλάδας-Ισραήλ πολύ μεγάλου μεγέθους μάλιστα, με στόχο την προσομοίωση επιθέσεων εναντίον των πυρηνικών εγκαταστάσεων του Ιράν!

Επρόκειτο με άλλα λόγια για πρόβα (παρανόμου) πολέμου, του Ισραήλ εναντίον του Ιράν. Επομένως, η Ελλάδα εμπλέκεται στην ισραηλινή επιθετικότητα εναντίον του Ιράν. Δε μας είναι σαφές αν το ελληνικό κατεστημένο κρατά κάποιο μένος από τους τελευταίους πολέμους μας με το Ιράν, κάτι χιλιάδες χρόνια πριν! Αλλά επειδή το θεωρούμε απίθανο, μάλλον πρόκειται για κάτι πολύ πιο προφανές: η Ελλάς, ακολουθώντας εντολές από την Ουάσιγκτον, λειτουργεί σαν δορυφόρος και του Ισραήλ.

Για άλλη μια φορά προσφέρεται ως “χρήσιμος ηλίθιος” προκειμένου να μετατραπεί η περιοχή σε πεδίο που ασκούνται (“βρίζοντας” ή μη) ξένοι φαντάροι και εις βάρος των εθνικών συμφερόντων μας. Η Ελλάδα κάθε άλλο παρά χρειάζεται νέους εχθρούς στην Ανατολική Μεσόγειο και στη Δυτική Ασία.

Όταν ακόμα και η Σαουδική Αραβία κατανοεί ότι η σύγκρουσή της με το Ιράν υπήρξε καταστροφική, οι Έλληνες πολιτικοί με πρώτο και καλύτερο τον πρωθυπουργό ανατινάζουν και τα τελευταία απομεινάρια μιας κάποτε, έστω εν μέρει, πολύπλευρης και αξιοπρεπούς πολιτικής μας στις διεθνείς σχέσεις. Τί κι αν οι φαντασιώσεις για αντιτουρκική πολιτική του Ισραήλ έχουν διαψευστεί παταγωδώς, με επίκεντρο το Ναγκόρνο-Καραμπάχ και την κοινή ισραηλινο- τουρκική στήριξη στο Αζερμπαϊτζάν;

Επικίνδυνες φαντασιώσεις

Επρόκειτο έτσι κι αλλιώς για φαντασιώσεις κάποιων και για προπαγάνδα των υπολοίπων, προκειμένου να καταστούμε συνένοχοι της ισραηλινής κατοχής, αλλά και να δεχτούμε ένα νέο πάτρωνα, πέραν των ΗΠΑ και της Γερμανίας. Με τις εν λόγω ασκήσεις η Ελλάδα επιβεβαιώνει τη διακομματική στήριξη στη μετατροπή της σε στρατηγικό βάθος του Ισραήλ, άνευ μάλιστα οποιοδήποτε ουσιαστικού ανταλλάγματος – οι πύραυλοι που θα αγοράσουμε από το Ισραήλ είναι δικό μας “δώρο” προς αυτό.

Η Ελλάδα μπλέκεται σε ένα επιθετικό παιχνίδι, από το οποίο μόνο χαμένη θα βγει. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο, ότι το Ισραήλ φοβάται να επιτεθεί στο Ιράν, όπως και στους περιφερειακούς του συμμάχους, αλλά και ότι σειρά κρατών της περιοχής φροντίζουν να μένουν μακριά, τουλάχιστον εμφανώς, από τα πλέον επιθετικά ισραηλινά σχέδια. Η Ελλάδα, όμως, συμπεριφέρεται σαν προτεκτοράτο. Ούτε θέλει, ούτε διεκδικεί να έχει τέτοιες πολυτέλειες, όσον αφορά στις επιλογές της.

Σταδιακός αφοπλισμός του Αιγαίου

Αυτή η είδηση δε, πρέπει να συνδυαστεί με τις αποκαλύψεις εκ Τουρκίας για τις συμφωνίες Ερντογάν-Μητσοτάκη. Τα “ήρεμα νερά” στο Αιγαίο, τα οποία ζητούν με κάθε κόστος οι ΗΠΑ πληρώνονται με εν δυνάμει “κυπροποίηση” του Αιγαίου, δια του σταδιακού και σιωπηρού αφοπλισμού νησιών, τον οποίο υλοποιεί η κυβέρνηση των Αθηνών. Πρόκειται –εφόσον επιβεβαιωθεί– για έγκλημα εις βάρος της εθνικής ασφάλειας, ανεξαρτησίας και εδαφικής ακεραιότητας.

Πέρα από τον ρόλο των ελληνικών κυβερνήσεων υπάρχει και ένα βαθύτερο, δομικό ζήτημα, το οποίο αναδεικνύεται: οι ίδιες οι ένοπλες δυνάμεις προσανατολίζονται σταθερά και επί χρόνια προς τη νατοϊκή αποστολή (πόλεμος κατά της Ρωσίας) απομακρυνόμενες από την εθνική τους αποστολή, την υπεράσπιση του Ελληνισμού από τον εξ Ανατολών κίνδυνο και όσους άλλους περιφερειακώς, αυτός εντείνει.

Ο σταδιακός αφοπλισμός του Αιγαίου, η τοποθέτηση στο κέντρο της δημόσιας συζήτησης της πρότασης για κατάργηση της στρατιωτικής θητείας (προς την κατεύθυνση ενός μικρού επαγγελματικού στρατού (αεροναυτικών ικανοτήτων και ειδικών δυνάμεων) και η μετατροπή της πατρίδας μας σε μια γιγάντια στρατιωτική βάση των ΗΠΑ, διαμορφώνουν συνθήκες μείωσης έως και αναίρεσης του εθνικοαμυντικού ρόλου των ενόπλων δυνάμεων.

Πρόκειται για δρόμο τον οποίο είχαμε βαδίσει και παλαιότερα, με κατάληξη τους “Αττίλες” και την προδοσία της Κύπρου. Η διαφορά είναι ότι μετά την Κύπρο, ο κίνδυνος έχει εγκατασταθεί στο Ανατολικό Αιγαίο με ευθύνη ελληνικών πολιτικών ηγεσιών, οι οποίες με τη στάση τους αντικειμενικά συνεργούν σε σχεδιαζόμενα εγκλήματα εις βάρος της πατρίδας μας.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι