Επικίνδυνα fake news και κρίσιμα ερωτήματα για την κλοπή στη Λέρο

Επικίνδυνα fake news και βασανιστικά ερωτήματα για την κλοπή του στρατιωτικού υλικού, Χρήστος Καπούτσης

Το στρατιωτικό υλικό που έχει κλαπεί από τη ναυτική βάση στη Λέρο, είναι αυτοτελώς ένα σοβαρό θέμα, αλλά μάλλον δεν είναι το μείζων. Οι έρευνες πλέον στρέφονται σε συγκεκριμένα προβληματικά πεδία και αναζητούνται επαρκείς απαντήσεις, όπως: Ποιοι κατέχουν τώρα το συγκεκριμένο στρατιωτικό υλικό; Πως προτίθενται να το αξιοποιήσουν;

Μέσω ποιων στρατιωτικών έγινε η κλοπή και οι συγκεκριμένοι δράστες, γιατί το έκαναν; ποιο το όφελος; ποιοι είναι οι συνεργοί; ποια είναι η σκοπιμότητα, όταν εκτός των άλλων, συνδέεται η κλοπή και με ευαίσθητα θέματα, όπως αυτό της εθνικής ασφάλειας; Ερωτήματα πολύ σοβαρά, που αναζητούνται απαντήσεις, από τις αρμόδιες ανακριτικές αρχές, αλλά και από την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Αμύνης.

Σε ότι αφορά το επίπεδο των ερευνών. Δεν υπάρχουν διαρροές, πλην ωστόσο, βασίμως εικάζουμε ότι: έχει περιοριστεί στο ελάχιστο δυνατόν ο αριθμός των υπόπτων (3 εως 5 στρατιωτικοί που υπηρέτησαν ή υπηρετούν στην συγκεκριμένη ναυτικοί βάση) και επίσης ο χρόνος τέλεσης της πολύ καλά οργανωμένης, όπως φαίνεται, επιχείρησης, αφαίρεσης κρίσιμου στρατιωτικού υλικού, από πολύ καλά φυλασσόμενη στρατιωτική αποθήκη. Οι έρευνες συνεχίζονται με εντατικό ρυθμό και συντονίζονται από τον στρατιωτικό Εισαγγελέα και πολύ σύντομα θα έχουμε, εντυπωσιακά, αποτελέσματα.

Από την άλλη πλευρά τώρα. Υπάρχουν δημοσιεύματα στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο, που περιέχουν υπερβολές ή ψευδείς πληροφορίες, που δυνατόν, να προκαλέσουν, ακόμη μεγαλύτερα προβλήματα, από το υπάρχοντα. Έτσι το ΓΕΝ, σήμερα, διέψευσε δημοσιεύματα, που αναφέρουν την «απώλεια 140 ναρκών κατά προσωπικού», ως αναληθή και μη ανταποκρινόμενα στην πραγματικότητα.

Και επειδή τα δημοσιεύματα αναφέρονται και στην Συνθήκη της Οττάβας -περί κατάργησης και καταστροφής- συγκεκριμένου τύπου ναρκών κατά προσωπικού, δημοσιεύματα, που προκαλούν απορίες, αν η χώρα μας εφαρμόζει τη συγκεκριμένη συνθήκη, το ΓΕΝ στην ανακοίνωσή του, επισημαίνει, ότι το Πολεμικό Ναυτικό δεν διαθέτει στο οπλοστάσιό του στρατιωτικό υλικό, που αντίκειται σε Διεθνείς Συνθήκες- Συμφωνίες. Όπως πληροφορούμεθα, είναι δυο οι νάρκες κατά προσωπικού και όχι 140, που έχουν αφαιρεθεί από την συγκεκριμένη αποθήκη στη Λέρο.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι