ΕΘΝΙΚΑ

Φοβού τους Γερμανούς και βραβεία φέροντας Αλέξη – Θυμήσου τον ΓΑΠ…

Φοβού τους Γερμανούς και βραβεία φέροντας Αλέξη – Θυμήσου τον ΓΑΠ... Κόμπρα
Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Μπορεί τελικώς να μην βραβεύτηκαν με Νόμπελ Ειρήνης οι Αλέξης Τσίπρας και Ζόραν Ζάεφ για την Συμφωνία των Πρεσπών, αλλά δεν πρέπει να είναι παραπονεμένοι. Τους απονεμήθηκε τελικώς το “Βραβείο Ειρήνης της Βεστφαλίας”. Ε, “από το ολότελα καλή και η Παναγιώτενα”, που λέει και ο σοφός λαός μας!

Βέβαια, ίσως ο Αλέξης θα πρέπει να θυμάται πως μόνο γούρι δεν έφερε στον Γιώργο Παπανδρέου το γερμανικό βραβείο “Quadriga”, με το οποίο είχε τιμηθεί το 2010, στην μάλλον σουρεαλιστική κατηγορία “Αρετή της Αλήθειας”! Παρά και τις επευφημίες του τότε προέδρου της Deutsche Bank, ο ελληνικός λαός ουδόλως συγκινήθηκε από το βράβευση, στέλνοντας τον ΓΑΠ στα αζήτητα της πολιτικής.

Εντάξει, ο Ζάεφ είναι σίγουρα σε καλύτερη θέση. Πρώτον, γιατί στις διαπραγματεύσεις “πήρε τα σώβρακα” από το δίδυμο Τσίπρα-Κοτζιά. Κι όταν λέμε “σώβρακα”, εννοούμε τη μακεδονική ταυτότητα που ήταν και παραμένει η πεμπτουσία του Μακεδονικού προβλήματος για όσους έχουν στοιχειώφη γνώση της Ιστορίας και της γεωπολιτικής στην περιοχή.

Δεύτερον, ο Ζάεφ είναι σε καλύτερη θέση, επειδή παραμένει το “αγαπημένο παιδί” της Δύσης στα Βαλκάνια. Οι Αμερικανοί τον έχουν “φυτέψει” στην εξουσία στα Σκόπια το 2017, παρεμβαίνοντας στα εκεί πολιτικά πράγματα με έναν τρόπο που θα ζήλευε και ο αλήστου μνήμης Πιουριφόϊ! Δεν ξέρουμε αν έδωσε στον Αλέξη μας και κάποια… φανέλα για ενθύμιο.

Ελάτε τώρα, όλοι ξέρουμε σε ποια φανέλα αναφέρομαι! Φυσικά στην φανέλα με τα ακρωνύμια “FFM”, που κατέβηκαν οι Βορειομακεδόνες (τρομάρα τους) γείτονες μας στο Euro, δηλαδή σαν “Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Μακεδονίας”, χωρίς «την σύνθετη ονομασία για όλες τις χρήσεις», που κατά τα άλλα προέβλεπε η “θεάρεστη” Συμφωνία των Πρεσπών. Εντάξει, πως κάνουμε έτσι, ένα “N” ξεχάσανε οι άνθρωποι!

Μάλλον αυτό σκέφτοταν ο Τσίπρας και καμάρωνε περιχαρής με την βράβευση. Αλλά και ο Μητσοτάκης που είχε καβαλήσει το αντι-Πρέσπες άλογο τώρα ζορίζεται. Παίζει καθυστερήσεις, μεταθέτοντας χρονικά την επικύρωση των πρωτοκόλλων της Συμφωνίας των Πρεσπών, τα πρωτόκολλα συνεργασίας με την «γειτονική χώρα», όπως επιμένουν να την αποκαλούν κάποιοι βουλευτές της ΝΔ, που οι φουκαράδες θα κληθούν νωρίτερα ή αργότερα να υπερψηφίσουν αυτό που τόσα χρόνια στηλετεύουν.

Κι όταν θα έρθει η ώρα της επικύρωσης των πρωτοκόλλων από τη Βουλή, γιατί αυτή η ώρα θα έρθει, δεν θα ήθελα να είμαι στην θέση ούτε του Κυριάκου. Εκτός του Σαμαρά, που το έχει ξεκαθαρίσει, πρέπει να ανησυχεί για τα έτερα διαμερίσματα της “δεξιάς πολυκατοικίας”, που φαίνεται να έχουν ζήτηση τελευταία, αν κρίνουμε τουλάχιστον από τη δημοσκόπηση της GPO…

  • Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr
  • Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.
Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι