ΑΠΟΨΗ

Γιατί η εκλογή του VMRO συμφέρει την Ελλάδα

Γιατί η εκλογή του VMRO συμφέρει την Ελλάδα, ΚΟΛΜΕΡ

Μπορεί ο πολιτικός κόσμος των Αθηνών ν’ απαρνηθεί το όνομα της Μακεδονίας – τον βόλευε – αλλά τ’ όνομα που ανήκει στην Ελλάδα δεν πρόκειται να ξεχασθεί, όχι σε «δέκα χρόνια» (ως υπολόγιζε ο “επίτιμος” της ΝΔ) αλλ’ ούτε σε εκατόν! Δεν μας αφήνουν κι οι επίγονοι της Στάσεως Ιλίτσεν, οι Βούλγαροι κομιτατζήδες κι οι “Σλαβομακεδόνες” του Τίτο.

Στις εκλογές της περασμένης Κυριακής στα Σκόπια, το αλυτρωτικό κόμμα VMRO-DPMNE, που απαρνείται την κατάπτυστη συμφωνία των Πρεσπών και το κλεψίτυπο όνομα με γεωγραφικό προσδιορισμό, απέσπασε την πλειοψηφία των Σκοπιανών και ανέδειξε νέα κοινοβουλευτική κυβέρνηση και πρόεδρο δημοκρατίας, η οποία ορκίστηκε προσφωνώντας την χώρα της ως “Μακεδονία”.

Τόσο το καλύτερο για την Ελλάδα  – εξάλλου, ουδέποτε τα Σκόπια τήρησαν την Συμφωνία Πρεσπών. Αλλά και για τον σεβασμό της παγκοσμίου Ιστορίας είναι θετικό. Όπως είπε και ο Χένρυ (Χάνς) Κίσιντζερ, οι Σκοπιανοί είναι βουλγαρικής καταγωγής, εμφανισθέντες στην Βαλκανική το 9ον αιώνα μ.Χ. Την λογοκλοπή επέβαλε ο ανιστόρητος Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα.

Με την απάρνηση των Σκοπιανών δεν θα χρειαστεί να δοκιμαστεί η αντοχή της κυβερνήσεως Μητσοτάκη, να περάσει από την βουλή την επικύρωση της κατάπτυστης συμφωνίας των Πρεσπών. Την απορρίπτει ήδη η Βουλγαρική κυβέρνηση και συνεπώς θα είναι εκείνη που θα εμποδίζει την ένταξη των Σκοπίων στην “ηνωμένη” Ευρώπη. Όχι η Ελλάδα. Δεν αντέχει, άλλωστε, το veto η προσωπική ατζέντα του πρωθυπουργού μας, που τον ανησυχεί το εξαγόμενο μετά ένα μήνα αποτέλεσμα των ευρωεκλογών για το μέλλον του.

Να υπενθυμίσουμε την Ιστορία στο VMRO

Η ιστορία των Σκοπίων ή μάλλον της Βουλγαρίας άρχισε το 1878 με την συνθήκη του Αγίου Στεφάνου που, με τη βοήθεια των Ρώσων, είχε γίνει “πολύ μεγάλη” στο χάρτη της Βαλκανικής, με αποτέλεσμα να χρειασθεί ο σιδηρούς καγκελάριος της Πρωσσίας φον Όττο Μπίσμαρκ, με την προτροπή του Βρετανού πρωθυπουργού Ντισραέλι, να συγκαλέσει την διάσκεψη του Βερολίνου, κατά την οποία έκοψε την φόρα του Πανσλαβισμού, ειπών το αμίμητο, ότι για την «Μακεδονική… σαλάτα, δεν θ’ άξιζε η ζωή ούτε ενός Πομερανού στρατιώτη»! Άξιζε όμως την ζωή του Μακεδονομάχου Παύλου Μελά το 1910 και χιλιάδων Ελλήνων φαντάρων στον δεύτερο Βαλκανικό πόλεμο, που απελευθέρωσαν την Μακεδονία το 1913 και αποκατέστησαν την Ελληνική κυριαρχία.

Η Βουλγαρική εισβολή του 1908 στην Μακεδονία απεκρούσθη, η κατοχή της στον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο είχε τα χαρακτηριστικά εθνοκάθαρσης του ελληνικού πληθυσμού, οι δε φιλοδοξίες των Γιουγκοσλάβων του Τίτο ματαιώθηκαν από την νίκη του Ελληνικού Στρατού κατά των ανταρτών, το 1949 στον Γράμμο και Βίτσι.

Έκτοτε το κρατίδιο της “Βαρντάσκας” φυτοζωούσε ως αυτόνομη “δημοκρατία” της Νοτιοσλαβίας μέχρις ότου σταμάτησε η “τροφός” του εν Αμερική να το χειραγωγεί, όποτε και κήρυξε την “ανεξαρτησία” της, αξιώνοντας την καταγωγή των Σκοπιανών από τους… βασιλείς της Μακεδονίας Φίλιππον και Αλέξανδρον! Που προφανώς ουδεμία σχέση έχουν με τα Σκόπια.

Όλα τα μνημεία που άφησαν οι Μακεδόνες στις Αιγές, Πέλλα, Φιλίππους, Δίον και Αμφίπολη ευρίσκονται στην σημερινή Ελλάδα. Ελληνική ήταν η γλώσσα, η θρησκεία και παιδεία των αρχαίων Μακεδόνων, με δάσκαλο τον Αριστοτέλη από τα Στάγιρα. Όλα αυτά τα λησμόνησε η μνησικακούσα Εσπερία για την καταγωγή των Ελλήνων της Μακεδονίας. Τα υπενθύμισε όμως ο Θεός της Ελλάδος που από την ελίτ της Αθήνας μετακόμισε στη Μακεδονία ! Τι άλλο να πούμε; Αιδώς Αργείοι.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι