ΕΘΝΙΚΑ

Οι Τούρκοι μεθοδεύουν την αναβάθμιση του κατοχικού καθεστώτος

Οι Τούρκοι μεθοδεύουν την αναβάθμιση του κατοχικού καθεστώτος, Κώστας Βενιζέλος
Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Ο εγκάθετος της Άγκυρας στα κατεχόμενα, Ερσίν Τατάρ, δεν κρύβεται πίσω από “ταμπέλες” και δεν επιστρατεύει καμία διπλωματική γλώσσα. Άλλωστε δεν έχει λόγο να δώσει διαπιστευτήρια πουθενά αλλού πλην της κατοχικής δύναμης. Γι αυτό και επιστρέφοντας από τη Νέα Υόρκη στα κατεχόμενα το είπε χωρίς περιστροφές: Ανέφερε πως ενεργούν μαζί με την Τουρκία για τα εθνικά τους συμφέροντα και για έλεγχο της περιοχής στον εναέριο χώρο της Γαλάζιας Πατρίδας!

Περαιτέρω και σε σχέση με τις τουρκικές αξιώσεις στην Κύπρο, ο κατοχικός ηγέτης, Ερσίν Τατάρ , έσπευσε να επαναλάβει, μεταξύ άλλων, τα εξής: Πρώτον, θεωρεί πως υπάρχει acknowledgement ( αναγνώριση) ότι υπάρχουν “δυο χωριστοί λαοί” και “δυο κράτη” στο νησί, αν και δεν είναι τούτο –όπως επισήμανε– διεθνώς αναγνωρισμένο. Δεύτερον, ενώ λοιπόν η τουρκική πλευρά φαίνεται να μην θέτει τον πήχη εκεί που θα ικανοποιεί πλήρως από τώρα όλες τις αξιώσεις της, επιμένει στην αποδοχή από πλευράς της Λευκωσίας και του Συμβουλίου Ασφαλείας της “κυριαρχικής ισότητας” και του “ίσου διεθνούς καθεστώτος”. Και μάλιστα πριν να ξεκινήσει οποιαδήποτε διαπραγμάτευση.

Γιατί επιμένει σε αυτό η τουρκική πλευρά; Επειδή θεωρεί πως αυτή η αξίωσή της μπορεί βαθμηδόν να γίνει αποδεκτή. Πώς μπορεί να γίνει αυτό; Διά των ΜΟΕ και των Τεχνικών Επιτροπών. Ο Τατάρ το είπε. Έκανε λόγο για «διμερείς τεχνικές επιτροπές», οι οποίες, όπως ανέφερε, συνεχίζουν υπό την μορφή δύο κρατών και ότι ζήτησαν να λειτουργούν και άλλες επιτροπές όπως εκείνη που αφορά την υγεία και να αγγίζουν την ζωή των “λαών”.

Επιμένει και συνεχίζει ο Τατάρ

Ο Τατάρ, ο οποίος είπε πως δεν μπορεί ο πρόεδρος Αναστασιάδης να προσφωνεί την Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών και αυτός όχι, παρέπεμψε στην ομιλία του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος μίλησε για δύο κράτη ενώπιον της ολομέλειας του Διεθνούς Οργανισμού.

Ο κατοχικός ηγέτης δεν μπορεί ασφαλώς να έχει αυτόνομο λόγο από την Τουρκία. Ούτε μια λέξη εκτός του εγχειριδίου που έχει μπροστά του δεν μπορεί να αρθρώσει. Γι’ αυτό και ενώ στο γεύμα της περασμένης Δευτέρας, που παρέθεσε ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών στον ίδιο και τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, συμφώνησε για τον διορισμό ειδικού απεσταλμένου για το Κυπριακό, όταν ενημέρωσε την Άγκυρα, του ζήτησαν να μπλοκάρει την ανακοίνωση. Εξ ου και δεν έχει ακόμη εκδοθεί η εξαγγελθείσα ανακοίνωση των Ηνωμένων Εθνών, που αναμενόταν μετά το γεύμα.

  Οικογενειακά δράματα πίσω από την τραγωδία στη Λιβύη

ΣΗΜ: Το κατοχικό καθεστώς με εντολές του ιδίου του τούρκου Προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, συνεχίζει συστηματικά την “πολιτογράφηση” εποίκων. Όπως καταγγέλθηκε σε ένα μήνα δόθηκε “υπηκοότητα” σε 700 άτομα. Αυτό σημαίνει πως ο σχεδιασμός για πλήρη τουρκοποίηση των κατεχομένων συνεχίζεται και με γρήγορους ρυθμούς.

  • Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr
  • Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.
Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι