Ώρα να δοθεί τελεσίγραφο για τις τουρκικές υπερπτήσεις στην ελληνική επικράτεια

Καρακωστάνογλου Βενιαμίν
21834
Ώρα να δοθεί τελεσίγραφο για τις τουρκικές υπερπτήσεις στην ελληνική επικράτεια, Βενιαμίν Καρακωστάνογλου

Σε ρεπορτάζ του έγκριτου δημοσιογράφου Σταύρου Λυγερού αναφέρεται ότι η Τουρκική Πολεμική Αεροπορία πραγματοποίησε μαζικές υπερπτήσεις πάνω από αρκετές περιοχές της ελληνικής επικράτειας. Μεταξύ αυτών και η περιοχή της Καβάλας. Για τη συγκεκριμένη και μόνο περίπτωση της Καβάλας υπήρξε διάψευση του υπουργού Άμυνας (την πληροφορία είχε μεταδώσει από το απόγευμα της 25ης Μαρτίου το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων ΑΠΕ-ΜΠΕ), αλλά και πρόκληση εκ μέρους του δημοσιογράφου να δοθεί στη δημοσιότητα το ίχνος από το ραντάρ.

Επί της ουσίας, όμως, δεν έχει μεγάλη σημασία αν έγινε υπέρπτηση ή όχι στην περιοχή της Καβάλας, αφού ομολογείται και επισήμως από την ελληνική πλευρά ότι πραγματοποιήθηκαν υπερπτήσεις σε άλλες περιοχές. Μήπως έχει έρθει η ώρα, λοιπόν, να τεθεί τελεσίγραφο και να καταρριφθεί το επόμενο τουρκικό αεροσκάφος που θα παραβιάσει ελληνικό εναέριο χώρο, ή έστω θα πραγματοποιήσει υπέρπτηση; Τόσο απλά. Αλλιώς δεν είμαστε κυρίαρχο κράτος, αλλά υποτελές στην Τουρκία.

Οι Τούρκοι πιλότοι πετάνε σίγουρα πάνω από Αλεξανδρούπολη, Λήμνο, Άγιο Ευστράτιο, Λέσβο, Χίο και από πολλά μικρότερα νησιά! Μήπως πρέπει να φθάσουν πάνω από το Σύνταγμα ή την Πλατεία Αριστοτέλους για να αντιδράσουμε; Οι αναχαιτίσεις απλά μας εξευτελίζουν και μας καθιστούν αναξιόπιστους, όταν μάλιστα οι πιλότοι μας είναι μονίμως οι ικανότεροι στο ΝΑΤΟ. Κι όλα αυτά ανήμερα της εθνικής μας γιορτής της απελευθέρωσης. Απαιτούμε κυβερνητική ενημέρωση και άμεση αντίδραση στον ΟΗΕ, στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ. Και άμεση απέλαση του Τούρκου πρέσβη στην Αθήνα.

Ούτε η πανδημία ούτε οποιαδήποτε άλλη δικαιολογία μπορεί να υπάρξει, όταν έχουν προηγηθεί 46 χρόνια παραβιάσεων του ελληνικού εναερίου χώρου και υπερπτήσεων, για να αφήσουμε τις παραβάσεις του FIR Αθηνών. Έχουν μεσολαβήσει τα Ίμια, πρόσφατα ο Έβρος και συνεχιζόμενη η εισβολή των μεταναστών στα νησιά μας. Όχι άλλη "ψυχραιμία" και ''αυτοσυγκράτηση'' πια, όπως την εννοούν κάποιοι.

Ο λαός μας –με εξαίρεση μια θλιβερή μειοψηφία– επαίνεσε και χειροκρότησε την σθεναρή στάση του πρωθυπουργού και του κρατικού μηχανισμού στα σύνορα του Έβρου απέναντι στην ενορχηστρωμένη και υποκινούμενη επίθεση των Αφγανών, Ιρακινών και άλλων επιχειρούντων παράνομη και βίαιη διάβαση των ελληνικών συνόρων. Τώρα αναμένει συνέχιση εκείνης της στάσης και απέναντι στην απίστευτη και τερατώδη νέα τουρκική στρατιωτική πρόκληση!

Και βέβαια απαιτεί άμεση κατάθεση στον ΟΗΕ των γεωγραφικών συντεταγμένων των εξωτερικών ορίων της ελληνικής υφαλοκρηπίδας/ΑΟΖ, περιμετρικά της χώρας μας, σύμφωνα με τις ελληνικές θέσεις που περιγράφηκαν, με βάση την διεθνώς αποδεκτή αρχή της μέσης γραμμής, στον Νόμο 4001/2011,άρθρο 156, και επανελήφθησαν με νεώτερη ενημέρωση στον ΟΗΕ, το Καλοκαίρι του 2012.

Τώρα επιτέλους είναι η ώρα για μια τέτοια ενέργεια , ως απάντηση στην αποστολή των ψευδοσυντεταγμένων που έστειλε η ερντογανική Τουρκία στον ΟΗΕ, με ανυπόστατα νομικά ψευδοεπιχειρήματα που επιχειρούν να ανατρέψουν τα θεμέλια του Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας, αλλά και της κοινής λογικής!

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.
  • Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr
  • Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.