ΕΘΝΙΚΑ

“Ποτάμια-Οδός 2022” – Η πολυεθνική άσκηση στον Έβρο

"Ποτάμια-Οδός 2022" – Η πολυεθνική άσκηση στον Έβρο, Μελαχροινή Μαρτίδου
Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Μια λεπτή στρατιωτική άσκηση στο Δέλτα του Έβρου στην Θράκη, η οποία διεξήχθη με πλούσιο στρατιωτικό υλικό και άφησε θετικές εντυπώσεις, καταγράφεται στο ενεργητικό της 12ης ΜΚ Μεραρχίας Πεζικού Aλεξανδρούπολης και ταξιαρχίας της Καβησσού Έβρου.

Φέτος η οργάνωσή της ήταν σύνθετη και απαιτητική γιατί όπως το έλεγε και ο τίτλος της “Ποτάμια-Οδός 2022” έπρεπε όλα να συμβούν σύμφωνα με το σενάριο της άσκησης.
Την εντυπωσιακή άσκηση που γίνεται στο πεδίο του Έβρου παρακολούθησαν στρατιωτικά επιτελικά στελέχη, από τις ΗΠΑ, την Κύπρο, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και την Ιταλία.

Η διέλευση στην πλωτή γέφυρα Ribbon, η θωράκιση του ποταμού Έβρου με σύγχρονο εξοπλισμό, τα υπερσύγχρονα αμφίβια μέσα που κινούνταν με άνεση, ο συντονισμός ελικοπτέρων, αλλά και πλωτών, σε απόλυτη συνεργασία, υλοποιώντας με απόλυτη επιτυχία το σενάριο της άσκησης, ήταν ένα δείγμα της άρτιας προπαρασκευής και ετοιμότητας των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά και της δυνατότητας που έχουν ως προς την αποτρεπτική τους ισχύ.

Εντυπωσιασμένα ήταν τα στελέχη των συμμαχικών δυνάμεων που παρακολούθησαν από πολύ κοντά, σε ειδικές εξέδρες στο ανάχωμα του ποταμού, την άσκηση. Ο χερσαίος χώρος του Δέλτα Έβρου, που είναι επιτηρούμενη στρατιωτική ζώνη, ελέγχεται αυστηρά ως προς την προσβασιμότητα, ενώ γεωργοί, αλιείς, κτηνοτρόφοι και ψαράδες είναι εφοδιασμένοι με ειδικές άδειες.

 

  • Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr
  • Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.
Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι