ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ

Τούρκοι τεχνικοί σε κεραίες κινητής τηλεφωνίας στη Λέσβο!

Τούρκοι τεχνικοί σε κεραίες κινητής τηλεφωνίας στη Λέσβο! Γιώργος Αδαλής

Πριν από δύο χρόνια περίπου, είχε δημοσιευθεί η είδηση ότι μια τουρκική εταιρία, η Mast Energy, είχε πάρει υπεργολαβία την κατασκευή ενός εξόχως στρατηγικής σημασίας έργου για την εθνική ασφάλεια της χώρας! Επρόκειτο για την εναέρια γραμμή μεταφορών 400KV στη γραμμή Μεγαλόπολη-Κόρινθος. Η υπόθεση αυτή είναι λίγο έως πολύ γνωστή, αλλά σήμερα –μετά από αξιολόγηση νέων πληροφοριών– φαίνεται ότι οι Τούρκοι κατάφεραν να διεισδύσουν και σε ένα ακόμα πιο ευαίσθητο ελληνικό στρατηγικό τομέα στη Λέσβο.

Ίσως ακόμη πιο ευαίσθητο από τους πυλώνες ηλεκτρικού ρεύματος, αφού όλα δείχνουν ότι κατάφεραν να διεισδύσουν και στον τομέα των Τηλεπικοινωνιών. Και μάλιστα σε άκρως ευαίσθητες  ακριτικές περιοχές, όπου οι εγκαταστάσεις έχουν εξόχως στρατηγικό χαρακτήρα. Πριν από ένα μήνα, άρχισε να κυκλοφορεί στη Λέσβο, την οποία οι Τούρκοι έχουν ως νούμερο ένα αποβατικό στόχο, ότι κάτι περίεργο συμβαίνει στα βουνά!

Συγκεκριμένα, ένα λευκό βαν με βουλγαρικές πινακίδες εμφανίστηκε στην περιοχή του όρους Όλυμπος να κάνει εργασίες σε κεραίες κινητής τηλεφωνίας. Ο Όλυμπος είναι ένα στρατηγικής σημασίας σημείο με υψόμετρο περίπου 1.000 μέτρα στο κέντρο του νησιού. Εκεί υπάρχουν κεραίες για τα πάντα! Από κεραίες τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών σταθμών έως κεραίες κινητής τηλεφωνίας! Είναι προφανές ότι οι εκεί εγκαταστάσεις είναι άκρως ευαίσθητες τόσο για τους πολίτες, όσο και για τον Στρατό και γι’ αυτό συντηρούνται περιοδικά από τεχνικούς.

Τον προηγούμενο μήνα, κάτοικοι του χωριού Αγιάσος είδαν αυτό το λευκό βαν με τις ξένες πινακίδες. Κάποιοι που ήταν περισσότερο περίεργοι από το κανονικό, ακολούθησαν το περίεργο βανάκι και διαπίστωσαν ότι οι επιβάτες του δεν ήταν Έλληνες! Δεν ήταν καν Βούλγαροι τεχνικοί. Όσοι επέβαιναν στο βανάκι ήταν Τούρκοι! Όλα δείχνουν ότι κάποια βουλγαρική εταιρία έχει πάρει για λογαριασμό κάποιου τηλεπικοινωνιακού παρόχου, την συντήρηση των κεραιών κινητής τηλεφωνίας!

Τούρκοι τεχνικοί στη Λέσβο

Είναι προφανές ότι μια εταιρία χώρας-μέλους της ΕΕ μπορεί να λαμβάνει μέρος σε τέτοιους διαγωνισμούς και οι Βούλγαροι υπάλληλοί της, δεν χρειάζονται καμία διατύπωση για να έρθουν στην Ελλάδα και να εργαστούν. Από την άλλη πλευρά, όμως, υπάρχει σαφές νομικό καθεστώς για το ποιος μπορεί να “βάζει χέρι” σε εγκαταστάσεις τηλεπικοινωνιών. Ως εκ τούτου, και μόνο το γεγονός ότι μία βουλγαρική εταιρεία έχει κερδίσει αυτή την εργολαβία είναι από μόνο του ένα ζήτημα.

Το κρίσιμο ερώτημα, όμως, είναι από πού κι ως που Τούρκοι τεχνικοί πήραν άδεια να εργαστούν σε ακριτικό ελληνικό νησί και μάλιστα σε τετοιες ευαίσθητες εγκαταστάσεις; Ποιος έδωσε άδεια να “ψαχουλεύουν” τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας; Σε μια περίοδο που η Τουρκία απειλεί ανοιχτά τα νησιά μας και ειδικά την Λέσβο, πώς κατάφεραν Τούρκοι και παρέκαμψαν τους νομικούς περιορισμούς;

Στο νησί βοά ο τόπος ότι κάποιοι Τούρκοι γυρίζουν στα βουνά και σκαρφαλώνουν στις κεραίες! Αρχικά νομίζαμε ότι πρόκειται περί μύθου. Μέχρι που η νότια Λέσβος έγινε παρανάλωμα πυρός από τις μεγάλες φωτιές στα Βατερά. Το θέρετρο των Βατερών είναι δεύτερη μεγαλύτερη αμμουδιά σε μήκος στην Ευρώπη (12 χιλιόμετρα), στην οποία διεξάγεται η γνωστή διακλαδική άσκηση “Παρμενίων”, της οποίας το σενάριο προβλέπει απόκρουση αποβατικής ενέργειας των Τούρκων!

Όχι μόνο οι στρατιωτικοί, αλλά και ο τελευταίος φαντάρος που υπηρέτησε στην Λέσβο γνωρίζει ότι η παραλία των Βατερών αποτελεί εδώ και μισό αιώνα τη νούμερο ένα επιλογή των Τούρκων ως ακτή απόβασης στο νησί, το οποίο ευθέως πλέον εποφθαλμιούν. Υπενθυμίζουμε τις επίσημες απειλές ότι «θα έρθουμε νύχτα». Δεν υπαινίσσομαι ότι οι Τούρκοι τεχνικοί έχουν  σχέση με τις καταστροφικές πυρκαγιές στα Βατερά, παρότι οι φήμες δίνουν και παίρνουν στο νησί!

Πού είναι η ΕΥΠ;

Η φημολογία για τους Τούρκους τεχνικούς φούντωσε, μάλιστα, όταν δημοσιοποιήθηκε προ ημερών η καταγγελία του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη ότι επιχείρησαν να υποκλέψουν τηλεφωνικές επικοινωνίες του! Η υπόθεση Ανδρουλάκη μπορεί να μην έχει καμία απολύτως σχέση με τους Τούρκους τεχνικούς, αλλά σε ποιο σοβαρό κράτος μπορεί να ανατεθεί η γνώση των συχνοτήτων και των προτύπων κωδικοποίησης σε πολίτες εχθρικού κράτους, κράτους το οποίο εγείρει εδαφικές αξιώσεις εναντίον των ελληνικών νησιών;

Μέχρι σήμερα παρότι το προσπαθήσαμε, δεν έχουμε καταφέρει να μάθουμε κάτω από ποιες συνθήκες οι Τούρκοι πολίτες πήραν visa για να εργαστούν στην Ελλάδα. Πώς μια βουλγαρική εταιρία μίσθωσε Τούρκους τεχνικούς; Πώς η ειδική νομοθεσία που διέπει τέτοιου είδους τεχνικές εργασίες σε στρατηγικούς πυλώνες” παρακάμφθηκε; Ποιος είναι ο ιδιοκτήτης της βουλγαρικής εταιρίας που προσέλαβε τους Τούρκους; Μήπως πρόκειται ουσιαστικά για τουρκική εταιρία με έδρα τη Βουλγαρία;

Πώς “τυφλώθηκε” η ΕΥΠ και οι συναρμόδιες υπηρεσίες και επέτρεψαν κάτι τέτοιο, το οποίο ενδέχεται να υπονομεύει καίρια την ελληνική εθνική ασφάλεια; Υπάρχει νοήμων Έλληνας που να μην σκεφτεί σε μια περίοδο όξυνσης των ελληνοτουρκικών σχέσεων, λόγω και του τουρκικού γεωτρύπανου, ότι στη Λέσβο κάποιοι Τούρκοι “βάζουν χέρι” στις τηλεπικοινωνίες μας; Προσωπικά, αδυνατώ να πιστέψω ότι όλα αυτές οι πληροφορίες που μου έχουν διαβιβασθεί από διαφορετικές πηγές στη Λέσβο αληθεύουν. Από την άλλη πλευρά, κανείς νοήμων δεν μπορεί να παρακάμψει τόσες μαρτυρίες, ειδικά όταν γνωρίζει την αβάσταχτη επιπολαιότητα που συχνά επιδεικνύουν αρμόδιες ελληνικές υπηρεσίες για να μην μιλήσουμε για εμπλεκόμενους επιχειρηματικούς κύκλους.

Καυτά ερωτήματα

Ζητάμε, λοιπόν, από τις αρμόδιες ελληνικές αρχές να μας απαντήσουν υπεύθυνα στα εξής απολύτως ξεκάθαρα ερωτήματα:

  • Εργάζονται Τούρκοι τεχνικοί σε κεραίες κινητής τηλεφωνίας στη Λέσβο, όπως μας καταγγέλλεται;
  • Εργάζονται Τούρκοι τεχνικοί σε κεραίες κινητής τηλεφωνίας και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας και σε ποιες;

Εάν η απάντηση στα παραπάνω ερωτήματα είναι θετική, το επόμενο ερώτημα είναι ποια ελληνική αρχή έδωσε τη σχετική άδεια; Σύμφωνα με τις δικές μας πληροφορίες, το θέμα είναι γνωστό στην ΕΥΠ και στον Στρατό εδώ και σχεδόν τέσσερις εβδομάδες. Ισχύει αυτό; Κι αν ισχύει γιατί κανείς δεν φρόντισε να σταματήσει μία δραστηριότητα, η οποία δυνητικά απειλεί την εθνική ασφάλεια της Ελλάδας;

Τα ερωτήματα είναι πολλά και κυρίως καυτά. Δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν υπήρξε καμία απολύτως αντίδραση, γεγονός που μας υποχρεώνει να το δημοσιοποιήσουμε. Ίσως είναι ο μόνος τρόπος να υποχρεωθούν οι αρμόδιες ελληνικές υπηρεσίες να πράξουν το αυτονόητο καθήκον τους, αυτό που θα έπρεπε να είχαν κάνει εξαρχής, ώστε να μην έχει επιτραπεί σε Τούρκους τεχνικούς να “βάλουν χέρι” σε τέτοιες ευαίσθητες εγκαταστάσεις στη Λέσβο και ίσως και αλλού.

Εμείς δεν ισχυριζόμαστε ότι οι Τούρκοι τεχνικοί της εταιρίας με έδρα τη Βουλγαρία εργάζονται για λογαριασμό των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών. Δεν το γνωρίζουμε ούτε μπορούμε να το γνωρίζουμε. Γνωρίζουμε, όμως, ότι η τουρκική ΜΙΤ, όπως και κάθε άλλη μυστική υπηρεσία, δεν χάνει τέτοιες ευκαιρίες. Γι’ αυτό και δεν έπρεπε ποτέ να έχουμε φθάσει στο σημείο απλοί κάτοικοι της Λέσβου να εντοπίσουν το λευκό βανάκι και να μας καταγγείλουν όσα προαναφέραμε. Και επειδή πριν τα δημοσιοποιήσουμε, θέσαμε σχετικά ερωτήματα σε πηγές που έχουν τη δυνατότητα να γνωρίζουν, οι απαντήσεις που λάβαμε είναι εξόχως ανησυχητικές…

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι