ΑΠΟΨΗ

Βρίσκει και τα κάνει ο Ράμα – Την επόμενη να του δώσουμε το Σύνταγμα!

Βρίσκει και τα κάνει ο Ράμα – Την επόμενη να του δώσουμε το Σύνταγμα! Aπόστολος Αποστόλου
EPA/GEORGE VITSARAS

Οι γείτονες μας με τα αντι-ελληνικά τους αισθήματα βλασταίνουν σαν μύκητες και μας απειλούν. O Έντι Ράμα στην Αθήνα,  διαλαλώντας στους ομοεθνείς του την αίσθηση των ελπίδων για την ευρωπαϊκή προοπτική της Αλβανίας ως υποψήφια χώρα της ΕΕ.

O Αλβανός πρωθυπουργός και εικαστικός “της αβασάνιστης καλλιτεχνικής σύλληψης” Ράμα, με μπόλικο θράσος και αναίδεια την ίδια στιγμή που φυλακίζει Έλληνες της αλβανικής μειονότητας και αρπάζει περιουσίες με το αυταρχικό καθεστώς του, μιλάει στην Αθήνα με την έπαρση που του παρέχουν τα παγκοσμιοποιημένα κέντρα εξουσίας. Απειλώντας αρχικά πως, αν δεν βρισκόταν μεγάλη αίθουσα κάλυψης της εκδήλωσής του, θα μιλούσε στην πλατεία Συντάγματος στους ομοεθνείς του, χωρίς άδεια από τις αρχές, προκαλώντας έτσι τις αντοχές της ελληνικής δημοκρατίας και τις παραδοσιακές φιλόξενες αρετές του ελληνικού πολιτισμού, όταν μάλιστα η πολιτική του Ράμα είναι ευθέως αντι-ελληνική.

Αλλά γιατί να μη γίνεται προκλητικός ο κ. Ράμα; Αφού έχει και την κάλυψη της ΕΕ. Η εκπρόσωπος της Κομισιόν Άνα Πισονέρο τόνισε για το ζήτημα της φυλάκισης του Μπελέρη ότι είναι διμερές και όχι ευρωπαϊκό και πως «τα διμερή θέματα δεν θα πρέπει να αποτελούν εμπόδιο στη διαδικασία της διεύρυνσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δηλαδή της Αλβανίας». Βλέπετε, η βαρβαρότητα της λογικής στην ΕΕ κάνει καλή πορεία με τα παιχνίδια σκιών της εξουσίας. Η Ελλάδα υποχωρητική και πρόθυμη πάντα να κάνει βήματα πίσω, χωρίς κόκκινες γραμμές, αντιδρά πάντα κατά τα νατοϊκά και ευρωπαϊκά παραγγέλματα. Έτσι και αλλιώς, αδέσμευτη εξωτερική πολιτική με βάση τα συμφέροντα της χώρας δεν υπάρχει.

Ας μη ξεχνάμε, όμως, ότι ο δυτικός κόσμος ενσωμάτωσε ναζιστικές αρχές. Το είδαμε με την ΕΕ όπου, ο αρχιτέκτονάς της ήταν ο ναζιστής Βάλτερ Χολστάϊν, όπως επίσης οι αρχιτέκτονες του ΝΑΤΟ ήταν οι ναζιστές Άντολφ Χοϊζινγκερ, Χανς Σπάϊντελ, Dr. Eberhard Taubert, όλοι ορκισμένοι θριαμβευτές των ναζιστικών στερεότυπων που τα άφησαν κληρονομιά στους νεότερους. Ας θυμηθούμε τι έλεγε ο Μπέρτολτ Μπρέχτ: «Μπορεί το τέρας να πέθανε, (εννοώντας τον ναζισμό) αλλά η μάνα που το γέννησε είναι και πάλι σε οίστρο». Ποια λοιπόν μπορεί να είναι η τύχη των ελληνικών συμφερόντων με τους ιδεομανείς και εξοντωτικούς μετα-ναζιστές της ευρωπαϊκής και νατοϊκής δύναμης;

Μετά τον Ράμα, ο Ερντογάν

Και μέσα στο γενικό κλίμα της περικύκλωσης της χώρας μας από τους γείτονές μας, με υβριστική αλαζονεία και αλυτρωτισμούς που σβήνουν ό,τι έχει σφραγίδα ελληνικής κουλτούρας, έρχεται και πάλι ο Ερντογάν να διαγράψει προκλητικά τα ίχνη του βυζαντινού πολιτισμού στην Τουρκία, μετατρέποντας τη Μονή της Χώρας, στην Κωνσταντινούπολη, απαράμιλλης πολιτιστικής αξίας, σε τζαμί. Και οι Έλληνες πολιτικοί, κυβέρνηση και αντιπολίτευση έχοντας μπει στην ανεργία της δράσης και στη συνταξιοδότηση της εθνικής βούλησης, μαθητεύσαντες από καιρό στη γνωσιολογία της υποκρισίας και μελετούντες τα πρακτικά της στασιμότητας και με ασύγκριτη υποχωρητικότητα, αποδέχονται την ερντογανική, ραμαϊκή και σκοπιανή απάλειψη των ελληνικών πολιτισμικών στοιχείων.

Με άνεση ο κ. Μητσοτάκης θα επισκεφτεί τον κ. Ερντογάν και μάλιστα, όπως δήλωσε προηγουμένως σε συνέντευξή του ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης, πάμε για συνυποσχετικό. Θα πει στη συνέντευξη του: «..Εάν δεν καταφέρουμε να συνεννοηθούμε, να συμφωνήσουμε σε ό,τι αφορά την οριοθέτηση Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης και υφαλοκρηπίδας, τότε τουλάχιστον να μπορέσουμε να φτιάξουμε ένα συνυποσχετικό και να πάμε σε μία διεθνή δικαιοδοσία…».

Και το ερώτημα, τα αιτήματα της τουρκικής πλευράς του συνυποσχετικού τα ξέρουμε; Θα πάει η Τουρκία σε ένα συνυποσχετικό μόνο για την οριοθέτηση Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης και υφαλοκρηπίδας; Μήπως η πολιτική λογική έχει προσχωρήσει στην αφασία ή στην ταχεία προσαρμογή της ολιγοφρένειας;

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι