ΑΠΟΨΗ

Ζητά και τα ρέστα η Τουρκία για την αγκυροβόληση αμερικανικού αντιτορπιλικού!

Ζητά και τα ρέστα η Τουρκία για την αγκυροβόληση αμερικανικού αντιτορπιλικού! Κώστας Βενιζέλος

Τουρκία και κατοχικό καθεστώς, ως αναμενόταν, αντιδρούν στην αγκυροβόληση του αμερικανικού αντιτορπιλικού USS Arleigh Burke στο λιμάνι της Λεμεσού. Είναι σύνηθες, να εκδίδει, με εντολές της Άγκυρας, το ψευδοκράτος ανακοινώσεις για κινήσεις, που αφορούν την παρουσία ξένων πολεμικών σε λιμάνια των ελευθέρων περιοχών. Αλλά και για αποφάσεις της Κυπριακής Δημοκρατίας να ενισχύσει την αμυντική της ικανότητα.

Αυτές οι αντιδράσεις παραπέμπουν στη λαϊκή ρήση, σύμφωνα με την οποία “φωνάζει ο κλέφτης, για να φοβηθεί ο νοικοκύρης”. Φωνάζει η κατοχική δύναμη, που διατηρεί παράνομα στρατεύματα σε έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας επειδή ένα πολεμικό ξένης χώρας θα αγκυροβολήσει σε λιμάνι της. Φωνάζει για τη στάση των ΗΠΑ, όταν η πολεμική μηχανή της είναι αμερικανικής κατασκευής!

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών ισχυρίζεται τα εξής: «‘Όπως έχουμε επανειλημμένα τονίσει μαζί με την ΤΔΒΚ, τα αποσταθεροποιητικά βήματα των ΗΠΑ στην περιοχή εναντίον της τουρκοκυπριακής πλευράς υπονομεύουν τη μακροχρόνια ουδέτερη θέση της χώρας αυτής στο νησί και αποτελούν εμπόδιο για μια δίκαιη, διαρκή και βιώσιμη διευθέτηση στην Κύπρο. Καλούμε τις ΗΠΑ να αναθεωρήσουν αυτές τις πολιτικές».

Υπενθυμίζοντας ότι η Τουρκία είναι εγγυήτρια χώρα, η ανακοίνωση αναφέρει και τα εξής: «Θα θέλαμε να τονίσουμε εκ νέου ότι η Τουρκία, η οποία είναι εγγυήτρια χώρα στην Κύπρο, θα συνεχίσει να υπερασπίζεται με αποφασιστικότητα τα νόμιμα δικαιώματα και συμφέροντα των Τουρκοκυπρίων κάτω από όλες τις συνθήκες και προϋποθέσεις».

Αποθρασύνεται η κατοχική Τουρκία

Την ίδια ώρα, το λεγόμενο “υπουργείο Eξωτερικών” αντέδρασε στην επίσκεψη του αμερικανικού αντιτορπιλικού κατευθυνόμενων πυραύλων USS Arleigh Burke στη Λεμεσό, ισχυριζόμενο ότι το γεγονός ότι οι ΗΠΑ αυξάνουν την στρατιωτική τους στήριξη προς την Κυπριακή Δημοκρατία καταδεικνύει πως προτιμούν την ένταση και την σύγκρουση, αντί την συναίνεση και την διπλωματία στην Ανατολική Μεσόγειο.

Το κατοχικό καθεστώς υποστηρίζει πως «η αποστολή πολεμικών πλοίων του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ στο νησί δύο φορές σε σύντομο χρονικό διάστημα αποτελεί ένα νέο παράδειγμα ότι οι ΗΠΑ δεν τηρούν τις ισορροπίες στο νησί και παίρνουν ξεκάθαρα θέση. Οι απλουστευμένες δικαιολογίες, όπως η λεγόμενη “εταιρική σχέση” και η “προγραμματισμένη επίσκεψη” που χρησιμοποιούν οι ΗΠΑ για να καλύψουν τη σοβαρότητα του περιστατικού, απέχουν πολύ από την αξιοπιστία» (Μετάφραση Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών).

Η κατοχική Τουρκία έχει αποθρασυνθεί. Όχι τώρα, έκπαλαι. Και για αυτό ευθύνονται και οι Αμερικανοί και όλοι όσοι ακολουθούν έναντι της πολιτική κατευνασμού. Και σε αυτούς συμπεριλαμβάνονται κατά καιρούς και κάποιες ηγεσίες σε Ελλάδα και Κύπρο.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Kαταθέστε το σχολιό σας. Eνημερώνουμε ότι τα υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

0 ΣΧΟΛΙΑ
Παλιότερα
Νεότερα Με τις περισσότερες ψήφους
Σχόλια εντός κειμένου
Δες όλα τα σχόλια
0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx