ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Νέα Μάκρη: Πολιτική σύγκρουση για τον θάνατο της 19χρονης εγκύου

Τροχαίο δυστύχημα στη λεωφόρο Συγγρού - Νεκρός μοτοσικλετιστής

Μια 19χρονη κοπέλα έχασε τη ζωή της στη Νέα Μάκρη, ενώ βρισκόταν στον 8ο μήνα της εγκυμοσύνης της. Οι συγγενείς της καταγγέλλουν ότι το ασθενοφόρο που κάλεσαν καθυστέρησε.

Η άτυχη 19χρονη ενημέρωσε τον σύζυγό της ότι ένοιωθε αδιαθεσία και εκείνος κάλεσε το ΕΚΑΒ, καθώς δεν διέθεταν αυτοκίνητο. Η πρώτη κλήση που δέχθηκε το ΕΚΑΒ ήταν στις 11:00. Όμως, το περιστατικό δεν θεωρήθηκε υψηλής προτεραιότητας. Ακολούθησε δεύτερη κλήση, μιάμιση ώρα αργότερα, κατά την οποία υπήρξε ενημέρωση ότι η κοπέλα γεννάει. Τότε ξεκίνησε κινητή μονάδα από την Αρτέμιδα με γιατρό. Ωστόσο, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η 19χρονη έγκυος είχε ήδη καταλήξει. Από το ΕΚΑΒ διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση προκειμένου να διερευνηθούν τα αίτια της καθυστέρησης του ασθενοφόρου.

Στη συνέχεια ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αντώνης Ελευθεριάνος με αυτεπάγγελτη παρέμβαση του ζήτησε από την επικεφαλής της Ποινικής Δίωξης Αγγελική Τριανταφύλλου να διενεργήσει η ίδια προκαταρκτική έρευνα για το περιστατικό. Η εντολή του κ. Ελευθεριάνου προς την προϊσταμένη της Ποινικής Δίωξης είναι να μελετήσει όλα τα στοιχεία και να αναζητήσει προς κάθε κατεύθυνση ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες αρμοδίων για την διαχείριση του περιστατικού αλλά και του χρόνου διακομιδής της 19χρονης στο νοσοκομείο.

Τι γίνεται στην Υγεία

Το περιστατικό έρχεται στον απόηχο του θανάτου 60χρονης στην Κω όπου λόγω έλλειψης πληρωμάτων ασθενοφόρου, οι συγγενείς της αναγκάστηκαν να την βάλουν σε καρότσα αγροτικού αυτοκινήτου για να την μεταφέρουν στο νοσοκομείο, όμως η γυναίκα κατάληξε κατά την μεταφορά της.

ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ ζήτησαν εξηγήσεις και επέρριψαν ευθύνες στη ΝΔ. Το υπουργείο Υγείας έκανε γνωστό ότι διερευνά τις συνθήκες γύρω από τις μεταφορές ασθενών. Οι ευθύνες θα αποδοθούν μετά την έρευνα, ανέφεραν πηγές του υπουργείου και σημείωσαν ότι αναμένονται και τα πορίσματα των ΕΔΕ από την 1η ΥΠΕ και το ΕΚΑΒ.

Την κεντρική υπηρεσία του ΕΚΑΒ (Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας) επισκέφθηκε ο Νίκος Ανδρουλάκης, στον απόηχο των δύο τραγικών περιστατικών στη Νέα Μάκρη και την Κω. Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής κατηγόρησε τη ΝΔ για τα προβλήματα στη δημόσια Υγεία.

Αφότου μίλησε με τον πρόεδρο του ΕΚΑΒ και εργαζομένους, ο Νίκος Ανδρουλάκης επισήμανε ότι οι ελλείψεις γενικότερα στο Εθνικό Σύστημα Υγείας «έχουν τραγικά αποτελέσματα για τον ελληνικό λαό», αναφερόμενος προφανώς στα δύο τραγικά συμβάντα στη Νέα Μάκρη και την Κω.

«Οι ελλείψεις προσωπικού στο ΕΚΑΒ, στα πρωτοβάθμια Κέντρα Υγείας και γενικότερα στο ΕΣΥ έχουν τραγικά αποτελέσματα για τον ελληνικό λαό. Η κυβέρνηση δεν χρησιμοποιεί σωστά τα δισεκατομμύρια του Ταμείου Ανάκαμψης ώστε να δημιουργήσουμε ένα σύγχρονο ΕΣΥ, με υπηρεσίες σε όλη την Ελλάδα. Επιτέλους, πρέπει να υπάρξει αναπροσαρμογή ώστε να δοθούν πόροι στο ΕΣΥ», ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και πρόσθεσε:

«Εμείς δεσμευόμαστε να διοχετεύσουμε το 8% έως 10% των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης και όχι το 2% έως 4%, όπως έχει επιλέξει με ιδεοληπτικό τρόπο, εις βάρος του δημόσιου συμφέροντος η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας», ανέφερε.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι