ADVERTORIAL

Ανακαλύψτε τη μαγεία της Σίφνου – Το ιδανικό νησί για τις διακοπές σας

Ανακαλύψτε τη μαγεία της Σίφνου – Το ιδανικό νησί για τις διακοπές σας

Μέχρι και τα τελευταία χρόνια η Σίφνος ήταν ένα από τα καλύτερα κρυμμένα μυστικά των Κυκλάδων. Ένα νησί με φανταστική κυκλαδίτικη ομορφιά το οποίο είχε ένα φανατικό κοινό από επισκέπτες που κάθε χρόνο, έστω και για ένα μικρό διάστημα, θα ταξίδευαν στο νησί για να περάσουν τον χρόνο τους στον αγαπημένο τους προορισμό. Τα χρόνια όμως πέρασαν και πολλοί νησιωτικοί προορισμοί στην Ελλάδα, ειδικά στις Κυκλαδες, έχουν πλέον κορεστεί από τις τουριστικές ορδές.

Αυτό έχει οδηγήσει νέο κόσμο να ανακαλύψει την Σίφνο είτε ψάχνοντας για κάτι εναλλακτικό το οποίο δεν μπορεί πλέον να βρει στους δημοφιλείς νησιωτικούς προορισμούς, είτε γιατί πολλοί απλά φίλοι και γνωστοί που επισκέπτονται την Σίφνο, έχουν μοιραστεί αυτή τη μαγεία μαζί τους! Πολλοί είναι οι λόγοι που μπορεί να απαριθμήσει κάποιος στο γιατί οι διακοπές στη Σίφνο είναι μία μοναδική εμπειρία, θεωρούμε όμως πως πρέπει να μείνουμε στα σημεία αυτά που γνωρίζουμε καλά για το νησί τα οποία, είμαστε σίγουροι, πως θα απογειώσουν τις διακοπές σας. Ας ξεκινήσουμε…

Πανέμορφες παραλίες

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής σας στη Σίφνο, δεν πρέπει να χάσετε την ευκαιρία να γνωρίσετε τις υπέροχες παραλίες της. Παραλίες οι οποίες εκτός από τα κρυστάλλινα νερά και την άμμο δεν έχουν χάσει τον χαρακτήρα τους, θυμίζοντας ακόμα τις παραλίες των παιδικών μας χρόνων! Στα must του νησιού που πρέπει να επισκεφτείτε είναι σίγουρα η παραλία Βαθύ, η Πουλάτη, ο Φάρος, η Χερσόνησος και οι Καμάρες. Αν όμως αποζητάτε λιγότερο κόσμο, τότε η Φασολού, το Αποκοφτό και η Φυκιάδα είναι εξαιρετικές επιλογές για εσάς.

Το Σιφνέικο φαγητό 

Η κουζίνα της Σίφνου είναι μοναδική και έχει μακρά ιστορία, άλλωστε ο ξακουστός σε όλο τον κόσμο Νικόλας Τσελεμεντές είχε καταγωγή από το νησί και πολλές από τις συνταγές του έχουν σαν βάση την παραδοσιακή, Σιφνέικη κουζίνα.

Είναι μια κουζίνα που βασίζεται στην απλότητα και σε πρώτες ύλες όπως τα λαχανικά και τα όσπρια, συνοδευόμενα φυσικά από τις φρέσκες πρωτείνες που υπάρχουν στο νησί. Θα δοκιμάσετε οπωσδήποτε την παραδοσιακή ρεβυθάδα, αλλά μην παραλείψετε το φανταστικό Μαστέλο όπως και την λαχταριστή Μελόπιτα!

Δραστηριότητες

Η Σίφνος έχει ξεχωριστή θέση στις καρδιές μας για τα μοναδικά μονοπάτια που της και τις εναλλακτικές δραστηριότητες που προσφέρει. Ανακαλύψτε τα εκπληκτικά μονοπάτια και τις πεζοπορίες στη Σίφνο και αγναντέψτε το υπέροχο τοπίο του Αιγαίου. Στο νησί δραστηριοποιούνται διάφοροι σύλλογοι οι οποίοι μπορούν να σας βοηθήσουν στο κομμάτι της οργάνωσης. 

Στη Σίφνο θα βρείτε επίσης και διάφορες γκαλερί με εκθέσεις που κατά βάση τρέχουν τους καλοκαιρινούς μήνες. Τέλος, αν σας ενδιαφέρει η αγγειοπλαστική, κάντε μια έρευνα για τα μαθήματα που προσφέρονται στο νησί, καθώς η Σίφνος έχει μακρά ιστορία στην τέχνη της κεραμικής.

Τα κυκλαδίτικα πανηγύρια

Κυκλαδονήσι χωρίς πανηγύρια δεν υφίσταται και τα πανηγύρια της Σίφνου είναι μοναδικά, κρατώντας παράλληλα τον παραδοσιακό τους χαρακτήρα σε πείσμα των καιρών. Τα πιο γνωστά πανηγύρια που γίνονται στο νησί είναι:

  • Μάιο ή Ιούνιο: Της Αναλήψεως (πολιούχος της Σίφνου)
  • 13 Ιουνίου: Του Ελισσαίου
  • 17 Ιουλίου: Της Αγίας Μαρίνας
  • 19 Ιουλίου: Του Προφήτη Ηλία
  • 14 Αυγούστου: Της Παναγίας
  • Στις 28 Αυγούστου: Του Αϊ Γιάννη 
  • Στις 31 Αυγούστου: Του Αγίου Συμεών
Οι αυθεντικές Κυκλάδες

Σε μια εποχή που το νόημα του ελληνικού καλοκαιριού τείνει να φθίνει, νησιά σαν την Σίφνο συνεχίζουν να μας θυμίζουν το τι πραγματικά είναι οι Κυκλάδες. Ένα νησί που δεν προσποιείται για αυτό που είναι και ακόμα διατηρεί την ταυτότητά του αναλλοίωτη. 

Εμπιστευτείτε την Σίφνο λοιπόν για τις επόμενες διακοπές σας και ανακαλύψτε μοναδικές επιλογές διαμονής όπως το Verina Boutique Hotels, που θα σας κάνει το ταξίδι σας αξέχαστο!

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι