ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Λαμία: Εμπρησμός η πυρκαγιά στο εργοστάσιο με τα χαλασμένα γεύματα – Τί απαντά η εταιρεία

Λαμία: Εμπρησμός η πυρκαγιά στο εργοστάσιο με τα χαλασμένα γεύματα – Τί απαντά η εταιρεία

Από πρόθεση ξεκίνησε η πυρκαγιά στο εργοστάσιο με τα χαλασμένα σχολικά γεύματα στη Λαμία, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Πυροσβεστικής.

Πρόκειται για το εργοστάσιο στο οποίο είχαν παραχθεί τα έτοιμα γεύματα που μοιράστηκαν σε σχολεία της περιοχής και αρκετοί μαθητές αλλά και δάσκαλοι είχαν πάθει τροφική δηλητηρίαση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει ήδη ενημερωθεί ο αρμόδιος εισαγγελέας για τα μέχρι τώρα στοιχεία και η έρευνα συνεχίζεται με σκοπό να βρεθούν και άλλα σχετικά στοιχεία και να ταυτοποιηθούν τα πρόσωπα πίσω από τη φωτιά.

Σημειωτέον πως ο ΕΦΕΤ προ ημερών ανέστειλε την επαναλειτουργία του εργοστασίου της «Γιαννίτσης Group».

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, από την ανάλυση που έγινε σε 10 δείγματα φαγητού βρέθηκε σταφυλόκοκκος, ενώ, σύμφωνα με καταγγελίες γονέων, στα συγκεκριμένα γεύματα έχουν βρεθεί ακόμη και σκουλήκια.

Ανακοίνωση από την εταιρεία 

Ανακοίνωση για τη φωτιά στο εργοστάσιό της στη Λαμία, με αφορμή τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών, εξέδωσε η εταιρεία Γιαννίτσης Logistics. Στην ανακοίνωσή της για τη φωτιά στο εργοστάσιο Γιαννίτση που παρασκεύαζε τα σχολικά γεύματα στα οποία εντοπίστηκε το μικρόβιο του σταφυλόκοκκου, η εταιρεία υποστηρίζει, μεταξύ άλλων, ότι υπάρχουν πλήθος ψευδών και αβάσιμων ισχυρισμών που διασύρουν την φήμη του ομίλου και δεν ανταποκρίνονται στην αλήθεια.

Η ανακοίνωση: «Τις τελευταίες ημέρες ο όμιλος εταιρειών «Γιαννίτσης Logistics Α.Ε». έχει βρεθεί στο επίκεντρο εκτεταμένης αρνητικής δημοσιότητας που έχει προκαλέσει πλήθος ψευδών και αβάσιμων ισχυρισμών που διασύρουν τη φήμη του Ομίλου μας και δεν ανταποκρίνονται στην αλήθεια ούτε συνάδουν με τα υψηλά ηθικά επιχειρηματικά πρότυπα της έως τώρα πορείας μας από το 1987», αναφέρεται αρχικά στην ανακοίνωση.

«Καθώς η ερευνητική διαδικασία είναι σε εξέλιξη, οφείλουμε να απαντήσουμε με ευθύτητα, ειλικρίνεια και τη δέουσα υπευθυνότητα σχετικά με τα διαδιδόμενα ιδίως δε σε αβάσιμους ισχυρισμούς που διατυπώνονται αποκλειστικά για τη δημιουργία και μόνον εντυπώσεων και ποτέ δεν αποδείχθηκαν, χωρίς κανένα σεβασμό πρωτίστως στους εργαζόμενους, τους συνεργάτες και τους καταναλωτές μας»

«Ως εκ τούτου, διευκρινίζουμε τα εξής: Σχετικά με τα κρούσματα διατροφικών διαταραχών που καταγράφηκαν την Παρασκευή 17 Μαΐου 2024 σε δημοτικά σχολεία της Λαμίας, τα επιβεβαιωμένα περιστατικά ήταν στην πραγματικότητα τέσσερα, από τα οποία τρεις μαθητές και μια εκπαιδευτικός, όπως επιβεβαίωσε το Νοσοκομείο Λαμίας.

Αμέσως μετά την είδηση των κρουσμάτων, η εταιρεία μας ακολούθησε όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες και πρωτόκολλα, όπως ορίζονται από τους αναγκαίους φορείς και αρμόδιες αρχές.

Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε έκτακτος υγειονομικός έλεγχος από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στις εγκαταστάσεις της εταιρείας και ακολούθησε έλεγχος από τον Ενιαίο Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) ως προς τη διαδικασία παρασκευής και την τήρηση όλων των κανόνων που προβλέπονται.

Η πυρκαγιά που ξέσπασε την Κυριακή 19 Μαΐου 2024 στις εγκαταστάσεις του ομίλου στο ΒΙ.ΠΕ. Λαμίας δεν έχει επηρεάσει την παραγωγική μονάδα που παρήγαγε τα προϊόντα αλλά κατέστρεψε ολοσχερώς τις αποθήκες συντήρησης και κατάψυξης.

Μετά από απόφαση του ΕΦΕΤ, η λειτουργία της παραγωγικής μονάδας έχει ανασταλεί προσωρινά μέχρι την επιδιόρθωση των ζημιών που έχουν προκληθεί στον εξωτερικό χώρο βόρεια της μονάδας παραγωγής καθώς και τη διενέργεια των απαραίτητων αναλύσεων και απολυμάνσεων στους χώρους.

Αγνοούμε την ύπαρξη ή μη πορίσματος, ούτε έχουμε ο,τιδήποτε υπόψιν περί αυτού, πολύ δε περισσότερο για το περιεχόμενό του.
Εάν πράγματι πρόκειται για εμπρησμό, θέλουμε το ταχύτερο δυνατόν να αποκαλυφθούν και συλληφθούν οι αδίστακτοι εγκληματίες που καταστρέφουν κόπους και προσπάθειες μίας ολόκληρης ζωής , αδιαφορώντας για τον κίνδυνο να οδηγηθούν δεκάδες οικογένειες στο φάσμα της ανεργίας και να απομειωθεί σημαντικά η οικονομική και κοινωνική ζωή της περιοχής μας, και όχι μόνον!!!

Θα περιμένουμε με μεγάλη προσμονή να λάβουμε γνώση του σχετικού πορίσματος, ώστε να προβούμε στα κατά νόμον προβλεπόμενα. Έως τότε θα εξακολουθήσουμε να προσπαθούμε να διώξουμε «το μαύρο» από τη ζωή μας, από τη ζωή των εργαζομένων μας, των συνεργατών μας, των φίλων και γνωστών ώστε να ξαναστήσουμε συν Θεώ, ό,τι θέλησαν να μας στερήσουν».

«Συνεργαζόμαστε με αμεσότητα, προθυμία και απόλυτη διαφάνεια με τις αρμόδιες αρχές προκειμένου να κατανοήσουμε σε βάθος όλα τα δεδομένα και να εντοπιστούν τα αίτια των συμβάντων. Δεσμευόμαστε ότι θα δράσουμε ανάλογα με τα πορίσματα των ερευνών και θα προβούμε στις απαιτούμενες ενέργειες που συνάδουν με τα υψηλά επιχειρηματικά μας πρότυπα. Παράλληλα, θεωρούμε υποχρέωσή μας να προστατεύσουμε τον Όμιλο και τους ανθρώπους μας καθώς και τους συνεργάτες μας που μας τιμούν με την εμπιστοσύνη τους εδώ και σχεδόν 40 χρόνια», καταλήγει η ανακοίνωση.

Αποκαλύψεις για την πυρκαγιά

Την ίδια στιγμή, αποκαλυπτικά είναι τα όσα έρχονται στην δημοσιότητα για τη μεγάλη φωτιά στο εργοστάσιο Γιαννίτση στη Λαμία, όπου παρασκευάζονταν τα σχολικά γεύματα από τα οποία έπαθαν τροφική δηλητηρίαση μαζικά, οι μικροί μαθητές. Σύμφωνα με το LiveNews, δύο ημέρες πριν τη μεγάλη φωτιά στο εργοστάσιο, που μεταξύ άλλων κατέστρεψε και τα όποια αποδεικτικά στοιχεία υπήρχαν για την πολύκροτη υπόθεση, στάλθηκε ένα email από την εταιρεία προς την ασφαλιστική με την οποία συνεργάζεται.

Στο email προς την ασφαλιστική γινόταν αίτημα να αυξηθεί η αποζημίωση που θα λάμβανε ο ιδιοκτήτης σε περίπτωση φωτιάς! Υπενθυμίζεται ότι όπως έγινε γνωστό το μεσημέρι της Δευτέρας (27/5/24) η έκθεση της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού της Πυροσβεστικής κάνει λόγο για εμπρησμό στο εργοστάσιο. Η φωτιά δηλαδή μπήκε από πρόθεση…

Εκτός από το το email προς την ασφαλιστική εταιρεία που αποκάλυψε το LiveNews όμως, έρχονται στο φως και άλλα στοιχεία για τη μεγάλη φωτιά στο εργοστάσιο Γιαννίτση. Η φωτιά φαίνεται πως ξεκίνησε από ένα βαν, που ήταν παρκαρισμένο «κολλητά» στο υπόστεγο του εργοστασίου. Η φωτιά εξαπλώθηκε αμέσως, κάνοντας τους αξιωματικούς της Πυροσβεστικής να σκεφτούν από την πρώτη στιγμή, την ύπαρξη εύφλεκτου υγρού στο σημείο. Μάλιστα, οι πρώτοι πυροσβέστες που έφτασαν εκεί, δήλωσαν ότι μύριζε έντονα βενζίνη…

Από το εργοστάσιο πάρθηκαν 20 δείγματα, από διάφορα σημεία, τα οποία θα εξεταστούν για να διαπιστωθεί αν όντως ανιχνεύεται βενζίνη. Μεγάλη εντύπωση προκαλεί και το γεγονός, ότι ενώ υπήρχαν τρεις κάμερες στο σημείο, δεν σώθηκε το υλικό καμίας από αυτές. Οι δύο κάηκαν ωστόσο και από την τρίτη που δεν κάηκε, υλικό δεν υπάρχει…

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι