ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Από τί πέθανε η προστατευόμενη μάρτυρας στην υπόθεση “Eλληνική Μαφία”

Από τί πέθανε η προστατευόμενη μάρτυρας στην υπόθεση "Eλληνική Μαφία",

Πέθανε πιθανότατα από ανακοπή στα 51 της χρόνια η Λίτσα Βλαστού, εξαδέλφη του βαρυποινίτη Παναγιώτη Βλαστού, η οποία ζούσε τα τελευταία 6 χρόνια ως προστατευόμενη μάρτυρας στη Θεσσαλονίκη. Με τις αποκαλύψεις της στην υπόθεση “Ελληνική Μαφία” είχαν βρεθεί κατηγορούμενοι εκτός από τον ξάδελφό της και 25 ακόμη άτομα για εκβιασμούς, απαγωγή και τοποθετήσεις βομβών.

Εξετάζεται το ενδεχόμενο ο θάνατος να μην οφείλεται σε αμιγώς παθολογικά αίτια, όμως σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά αυτός επήλθε από ανακοπή. Η Βλαστού τηλεφώνησε χθες στις 8 π.μ. στον σύνδεσμό της στην Ασφάλεια, επειδή ένιωσε έναν πολύ έντονο πόνο στο πόδι και ζήτησε να διακομισθεί από το διαμέρισμα στο οποίο ζούσε υπό προστασία, στο νοσοκομείο.

Εκεί, ενώ της έκαναν αξονική τομογραφία, υπέστη ανακοπή. Οι γιατροί την επανέφεραν στην ζωή, αλλά έπαθε και δεύτερη ανακοπή, από την οποία δεν στάθηκε δυνατόν να επανέλθει. Το τμήμα Ανθρωποκτονιών της ασφάλειας Θεσσαλονίκης, ανέλαβε να ερευνήσει τον θάνατο της προστατευόμενης μάρτυρος. Αναμένεται να πραγματοποιηθούν τοξικολογικές εξετάσεις για να αποκλειστεί κάθε ενδεχόμενο κακόβουλης ενέργειας.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η νεκροψία-νεκροτομή που έγινε στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης δεν έδειξε κατ’ αρχήν κάτι ύποπτο. Με την κατάθεσή της στοιχειοθετήθηκαν τα κατηγορητήρια για τις επιθέσεις εις βάρος της εισαγγελέως Τρικάλων Σοφίας Πετράκη και της προέδρου Εφετών Παρασκευής Καλαϊτζή, που δίκασε την υπόθεση της απαγωγής Παναγόπουλου.

Το ιστορικό

Επίσης στις δικές της πληροφορίες στηρίχθηκε το κατηγορητήριο για τις βόμβες στο σπίτι του Γιάννη Σμπώκου και της αδελφής του. Οι δύο τελευταίες βομβιστικές επιθέσεις είχαν γίνει, όπως αποκάλυψε η Βλαστού, επειδή τον εκβίαζαν να τους δώσει χρυσό ή χρήματα που πίστευαν ότι είχε λάβει από μίζες για τα εξοπλιστικά ως πρώην γενικός διευθυντής της Διεύθυνσης Εξοπλισμών.

Οι πληροφορίες της έστειλαν στο εδώλιο 26 άτομα από τα οποία όμως καταδικάστηκαν μόνον τα 12. Και η Βλαστού πάντως είχε καταδικαστεί πέρσι για την δράση της καθώς συμμετείχε στο κύκλωμα παρακολουθώντας άτομα και συγκεντρώνοντας πληροφορίες. Η καταδίκη της όμως, σε κάθειρξη 14 ετών, είχε κατ’ εξαίρεση ανασταλτικό χαρακτήρα. Η Βλαστού στράφηκε εναντίον του εξαδέλφου και συνεργάτη της, όταν αυτός την κατηγόρησε ότι “έφαγε” 1,5 εκατομμύρια ευρώ από τα λύτρα της απαγωγής του εφοπλιστή Παναγόπουλου.

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πειραιά όπου εκδικάστηκε η υπόθεση του κυκλώματος απάλλαξε 14 από τους 26 κατηγορούμενους, μεταξύ των οποίων σωφρονιστικοί υπάλληλοι και δικηγόροι, είτε γιατί δεν τεκμηριώθηκε η συμμετοχή τους στο κύκλωμα είτε γιατί οι πράξεις που τους αποδόθηκαν είχαν υποπέσει σε παραγραφή.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι