ΣΧΟΛΙΟ

Από τον Σώρρα στον εξορκιστή της Θεσσαλονίκης – Μεταξύ απόγνωσης και ελπίδας

Από τον Σώρρα στον εξορκιστή της Θεσσαλονίκης – Μεταξύ απόγνωσης και ελπίδας, Κόμπρα

Σκηνές από τον “Εξορκιστή” παρακολούθησαν τα προηγούμενα 24ωρα οι κάτοικοι της συμπρωτεύουσας, με τους live εξορκισμούς που πραγματοποιήθηκαν στο κέντρο της πόλης. Πλήθος κόσμου είχε εισρεύσει στην πλατεία Αριστοτέλους,  αναζητώντας την λύτρωση από τον “πατέρα Χαράλαμπο”, κατά κόσμο Χαράλαμπο Τσακωνίτη, γνωστό και ως “Wiseman Harry”, με το μεσαιωνικό θέαμα να μεταδίδεται από γιγαντοοθόνες που είχαν στήσει οι διοργανωτές.

Οι πρωτοφανείς σκηνές προκάλεσαν την επέμβαση εισαγγελέα, με τις αρχές να σφραγίζουν τον χώρο της “Εκκλησίας των Εθνών”, συλλαμβάνοντας τον επικεφαλής της “πατέρα Χαράλαμπο” και έναν συνεργό του, οι οποίοι λίγο μετά αφέθηκαν ελεύθεροι. Διαβάζουμε πως οι ίδιοι συνεχίζουν να “υπηρετούν τον Θεό”, πραγματοποιώντας εξορκισμούς σε… δωμάτια ξενοδοχείων!

https://youtu.be/VzC_wN7IQrQ

Η “Εκκλησία των Εθνών” διαφημίζει κανονικά τις υπηρεσίες της μέσω ιστοσελίδας που διατηρεί και δηλώνει εμπνέεται από την ομώνυμη εκκλησία που είχε ιδρύσει στην Νιγηρία ο Temitope Balogun Joshua. Πρόκεiται για έναν χαρισματικό, όσο και αμφιλεγόμενο τηλεευαγγελιστή πάστορα, που είχε χαρακτηριστεί ως «η Όπρα του τηλε-ευαγγελισμού», με εκατομμύρια συνδρομητές στα κανάλια που διατηρούσε στα social media. Ο αυτοαποκαλούμενος “πατέρας Χαράλαμπος” ντύνεται με τα χαρακτηριστικά πολύχρωμα κουστούμια που συνήθιζε να φορά ο Joshua, στην κηδεία του οποίου είχε γίνει πραγματική κοσμοσυρροή.

https://youtu.be/SspYv2Q8Nz0

Δεν γνωρίζουμε αν ήταν όντως ο Αφρικανός τηλε-ευαγγελιστής που μύησε τον “Wiseman Harry” στους εξορκισμούς. Εξορκισμούς, τους οποίους ο “πατέρας Χαράλαμπος” φαίνεται πως πράττει με το… αζημίωτο. Μετά την σύλληψη του άρχισαν να “ανοίγουν τα στόματα” για χιλιάδες ευρώ, χρυσαφικά, ακόμα και συμβόλαια σπιτιών που δίνονται προκειμένου ο Τσακωνίτης να “λύσει τα μάγια”, με τον ίδιο να υπόσχεται στους οπαδούς του πως μπορεί να θεραπεύσει ακόμα και τον καρκίνο.

Από τον Καματερό στον εξορκιστή

Τον καρκίνο υπόσχονταν να θεραπεύσει και το “νερό του Καματερού”, με πλήθος κόσμου να συρρέει την δεκαετία του ’70 για να προμηθευτεί το “θαυματουργό νερό” του Γιώργου Καματερού. Μία τρανταχτή απόδειξη πως ο ανορθολογισμός καλά κρατεί, έτοιμος να εκμεταλλευτεί την απελπισία, αλλά και την αφέλεια, ευκολόπιστων συμπολιτών μας. «Η διανομή δεν είχε αρχίσει και τα πλήθη που είχαν συγκεντρωθεί στο προαύλιο της εκκλησίας είχαν αγανακτήσει. Όργανα της αστυνομίας προσπαθούν να πείσουν τον κόσμο να σχηματίσει ουρές, κανείς όμως δεν πειθαρχούσε» διαβάζουμε σε χαρακτηριστικό δημοσίευμα της εποχής.

Μάλιστα εν μέσω των απανωτών κρίσεων που ζει τελευταία χρόνια η ελληνική κοινωνία, από το μνημόνιο και την πανδημία, μέχρι τον επερχόμενο χειμώνα-εφιάλτη, οι κάθε λογής “Καματεροί” θα βρίσκουν πρόσφορο έδαφος, με την βοήθεια και των social media, τα οποία δεν υπήρχαν την εποχή του Καματερού. Είχε βέβαια για καιρό της υποστήριξη γνωστής εφημερίδας, αλλά δεν είναι της παρούσης…

Μην θυμηθούμε και την περίπτωση των… 600 δισ. του Αρτέμη Σώρρα που θα “έσωζε” την ελληνική οικονομία από την χρεωκοπία, όπως πίστευε και πιστεύει ακόμα ένας διόλου ευκαταφρόνητος αριθμός συμπολιτών μας. Η ελληνική Δικαιοσύνη εδέησε να ασχοληθεί με τον Σώρρα, όταν ο θεωρούμενος υπαρχηγός του δολοφόνησε ένα μέλος της οργάνωσης, ισχυριζόμενος πως ήθελε να του “φάει” την θέση στην ιεραρχία.

Για να αποδειχτεί τελικώς πως τα 600 δισ. ήταν τελικά “αέρας”, με αποτέλεσμα ο Σώρρας να οδηγηθεί στην φυλακή. Προφανώς ευχόμαστε να μην δούμε αντίστοιχη κατάληξη με τους εξορκισμούς, αλλά θεωρούμενο δεδομένο πως η ελληνική Δικαιοσύνη θα κάνει φύλλο και φτερό τις δραστηριότητες της “Εκκλησίας των Εθνών” και όποιου επίδοξου “Καματερού” εμφανιστεί στην δημόσια σφαίρα…

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι