ΘΕΜΑ

Αποκαλύψεις-σοκ ειδικών για τα Τέμπη (video)

Αποκαλύψεις-σοκ ειδικών για τα Τέμπη (video)

Νέα ερωτηματικά προκαλούν οι επισημάνσεις και οι αποκαλύψεις ειδικών για την ασφάλεια των τρένων και τα σοβαρά κενά που υπήρχαν στο σύστημα παρακολούθησης της κυκλοφορίας των αμαξοστοιχιών, με αφορμή το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη. Είναι ιδιαίτερα σημαντικές οι παρατηρήσεις του πρώην Διευθυντή Ασφαλείας και Κυκλοφορίας Αμαξοστοιχιών της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και πρώην μέλους της Επιτροπής Ερευνών  Χρήστου Ρετσινά, που τόνισε πως  «μέχρι το ‘20 υπήρχε κέντρο παρακολούθησης κυκλοφορίας». Από την πλευρά του ο Πέτρος Παπαγιαννάκης γενικός δευθυντής της γαλλικής Línea Figueras Perpignan, ανέφερε πως χωρίς σύστημα ασφαλείας δεν θα είχαν άδεια να κινηθούν τα τρένα.

Ο κ. Ρετσινάς (μιλώντας στην ΕΡΤ) ανέφερε πως  «δεν υπήρχε περίπτωση να μην προλάβουμε λάθος Σταθμάρχη». Επεσήμανε πως «μέχρι το τέλος του ‘20 υπήρχε ένα κέντρο παρακολούθησης κυκλοφορίας, δευτεροβάθμιος έλεγχος – ο πρώτος είναι ο Σταθμάρχης – στην [οδό] Καρόλου. Σήμερα δεν υπάρχει. Δεν υπήρχε περίπτωση να μην προλάβουμε λάθος Σταθμάρχη, ελέγχαμε την κυκλοφορία των τρένων σε όλη την Ελλάδα». Πρόσθεσε αν «δεν υπάρχει το κέντρο (σ.σ. κυκλοφορίας), πάμε στα τυφλά με βάση το λάθος ή το σωστό του όποιου Σταθμάρχη».

Ερωτώμενος αν, στην περίπτωση που ήταν υπουργός, θα επέτρεπε στα τρένα να ξαναμπούν στις ράγες με το υπάρχον πλαίσιο, ο κ. Ρετσινάς απάντησε με ένα εμφατικό «όχι», λέγοντας πως «πρώτα να γίνουν αυτά που πρέπει να γίνουν». Συμπλήρωσε, δε, πως από τα τέλη του 2020 δεν μπαίνει σε τρένο.

Εξάλλου ο Γενικός Διευθυντής της γαλλικής Línea Figueras Perpignan εταιρείας που διαχειρίζεται τη σιδηροδρομική γραμμή υψηλής ταχύτητας 44,4 χιλιομέτρων που συνδέει Γαλλία και Ισπανία, Πέτρος Παπαγιαννάκης, απαντώντας στην ερώτηση (μιλώντας στο OPEN) , αν η γαλλική ρυθμιστική αρχή θα επέτρεπε να λειτουργούν οι σιδηρόδρομοι χωρίς… τηλεδιοίκηση απάντησε: «Αν δεν υπήρχε σύστημα ασφαλείας ούτε καν θα είχαμε διανοηθεί να ζητήσουμε άδεια λειτουργίας»! Πρόσθεσε μάλιστα ότι «Είναι σα να σας λέω να αγοράσουμε ένα αυτοκίνητο χωρίς φρένα».

 

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι