ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Άρχισε το πρωτάθλημα πάλι με… ξεφούσκωτη μπάλα

Άνοιξε το tickets.gov.gr - Από τις 9 Απριλίου ψηφιακά η είσοδος στα γήπεδα

Κάποτε, με την επιστροφή στα θρανία τον Σεπτέμβρη επιστρέφαμε και στις κερκίδες. Τώρα την πρόγευση της μπάλας που θα δούμε την γευόμαστε από τους καλοκαιρινούς προκριματικούς, που οι “ευρωπαίοι” εκπρόσωποι του ελληνικού ποδοσφαίρου καλούνται να δώσουν σε πρώτους γύρους το κατακαλόκαιρο. Οι τρεις κάηκαν αμέσως. Ο τέταρτος επιβίωσε στα πέναλτι και, παραδοσιακά, θα κλείσει τον χειμώνα στον οποίο βρίσκεται τα τελευταία χρόνια στην Β’ της Ευρώπης.

Κουέστα, Εμπακατά, Φαμπιάγο, Μπάμπετς, Πρίσμαν, Νταμπό, Ντουκουρέ, Μαντσίνι, Γκαρσία, Ιτούρμπε, Γκρέι ήταν η ενδεκάδα που παρέταξε ο Μπούργος στην ήττα-αποκλεισμό στην Γ’ Ευρώπης του Άρη Θεσ/κης από την βουλγάρικη Λέφσκι. Το μόνο ελληνικό στον εθνικό μας εκπρόσωπο είναι οι τόνοι που η σύνταξη πρόσθεσε στα ονόματα των παικτών.

Από τα 20 γκολ της πρώτης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ (Σούπερ είπαμε;) μόνο ένα το έβαλε Έλληνας, ο 18χρονος Μάριος Νταβίζας που ο ΠΑΟ εκχώρησε στο Ατρόμητο, γιατί έχει καλύτερο ξένο στις τάξεις των τριτοκοσμικών μισθοφόρων που επανδρώνουν τους ένδοξους συλλόγους του παρελθόντος. Άντε βάλε και κάποιους Ευρωπαίους που το κρύο στις πατρίδες τους επηρεάζει τα αρθριτικά τους… Όσοι Έλληνες σκάνε μύτη πωλούνται στο εξωτερικό γιατί αξίζουν περισσότερο από τους εισαγόμενους (πλεονασματικό ισοζύγιο).

Δουλειές και πολιτική

Τίποτε δεν θα αλλάξει. Ο μέσος όρος των οπαδών στις κερκίδες κατά την διάρκεια της σαιζόν δεν θα ξεπεράσει τους 19.000 φιλάθλους στο κλειστό του ΟΑΚΑ, που μάζεψε το Ελλάδα-Τουρκία χωρίς τον Αντετοκούμπο. Η εξισορροπητική Κεντρική Διαχείριση είναι ανάθεμα για τους μεγάλους. Η φόρμουλα του τρίπτυχου Ομάδα +ΜΜΕ=Δουλειές απαιτεί πλέον πολύ μικρή επένδυση στην Ομάδα αλλά μεγαλύτερη επένδυση στις εξωγηπεδικές επιρροές που φέρνουν “επιτυχίες”.

Διαιτησία, Αθλητική Δικαιοσύνη και θυγατρικές ομάδες σε ένα ρινγκ που η πολιτική και η μπίζνα έχουν σαν έπαθλο το ελληνικό ποδόσφαιρο. Η FIFA και η UEFA που επιστατούν με “μνημόνιο” το απαξιωμένο θέαμα στην χώρα της Πρωταθλήτριας Ευρώπης του 2004 εδώ και χρόνια, μειδιούν αμήχανα φωτογραφιζόμενοι με τον Μητσοτάκη στην Ντόχα και την Αθήνα αυτή την εβδομάδα. Αν δεν μπορείς να βάλεις τάξη στην μπάλα πως θα βάλεις τάξη στην χώρα; Με συνακροάσεις;

Στην αναζήτηση της ποδοσφαιρικής πανδαισίας, δυτικά και βόρεια της Ελλάδας βρισκόμαστε τώρα αντιμέτωποι με τον ανταγωνισμό (ή σύμπραξη;) των Cosmote και Nova. Η μεταξύ τους τράμπα των “μεγάλων” της Σούπερ Λιγκ με το Αγγλικό Πρωτάθλημα θα ωθήσει πολλούς σε διπλή συνδρομή προς όφελος τους. Καλή σαιζόν.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι