ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Αθώοι οι δύο κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του Καραϊβάζ

Που στρέφονται οι έρευνες για Καραϊβάζ – Συγκλονιστικές αποκαλύψεις

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας αθώωσε τους δύο κατηγορουμένους που είχαν καθίσει στο εδώλιο ως φυσικοί αυτουργοί για τη δολοφονία του δημοσιογράφου Γ. Καραϊβάζ.

Η δικαστική απόφαση, που ελήφθη με μεγάλες πλειοψηφίες (5-2 και 6-1), αθώωσε τα δύο αδέλφια που είχαν κατηγορηθεί ότι σκότωσαν τον δημοσιογράφο, καθώς κρίθηκε ότι οι αποδείξεις για τη δολοφονία δεν ήταν επαρκείς.

Σημειωτέον ότι, η εισαγγελέας είχε προτείνει να κηρυχθούν ένοχοι και οι δύο κατηγορούμενοι για τη δολοφονία, απορρίπτοντας τους ισχυρισμούς τους ότι οι ενδείξεις που τους οδήγησαν στο εδώλιο ήταν “διαβολικές συμπτώσεις”. Οι ηθικοί αυτουργοί για τη στυγερή δολοφονία δεν έχουν εντοπιστεί, ενώ η υπόθεση έχει απασχολήσει και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, καθώς αναφέρεται και στην έκθεση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το κράτος δικαίου.

Οι δύο κατηγορούμενοι, που είναι αδέλφια, είχαν συλληφθεί τον Απρίλιο του 2023. Ο 41χρονος μικρότερος αδελφός κατηγορούνταν ως o “εκτελεστής”, δηλαδή αυτός που πυροβόλησε τον δημοσιογράφο, ενώ ο 49χρονος κατηγορείτο ως ο άμεσος συνεργός του.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι