Χαίρε Αλέξη, οι μελλοθάνατοι συνταξιούχοι σε χαιρετούν

Χαίρε Αλέξη, οι μελλοθάνατοι συνταξιούχοι σε χαιρετούν, Γιώργος Τζεδάκης

Ο ιστορικός μύθος θέλει τους μονομάχους στο Κολοσσαίο να απευθύνονται στον Ρωμαίο Αυτοκράτορα λέγοντας: “Χαίρε Καίσαρ, οι μελλοθάνατοι σε χαιρετούν”. Στη σημερινή ελληνική πραγματικότητα είναι οι κυβερνώντες που αντιμετωπίζουν τους συνταξιούχους σαν μελλοθάνατους.

Τους… πέθανε ο πρωθυπουργός στη Θεσσαλονίκη, τους ξαναπέθανε ο υπουργός Οικονομικών στο Λονδίνο. Η μόνη διαφορά είναι ότι ο Τσίπρας το είπε απροκάλυπτα, ενώ ο Τσακαλώτος τεχνοκρατικά.

Κάτι, βεβαίως, που ουδόλως ενδιαφέρει τους δόλιους υπερήλικες. Λες και δεν τους φτάνουν τα βάσανα και οι αγωνίες τους, μαθαίνουν από τις ειδήσεις και για την κηδεία τους. Ένα πραγματικό θέατρο του παραλόγου που θα ζήλευε κι ο Ιονέσκο.

Είναι, βλέπετε, τέτοια η πρεμούρα της κυβέρνησης να πείσει πως το ασφαλιστικό μας σύστημα είναι υγιές, που μας… πεθαίνει πριν την ώρα μας. Ούτε οι νεκροθάφτες δεν βιάζονται τόσο πολύ να μας στείλουν να δούμε τα ραδίκια ανάποδα.

Στην προσπάθειά τους να μην μειωθούν κι άλλο οι ήδη κουτσουρεμένες συντάξεις (οι παλιές, αφού οι νέες θα είναι στην κυριολεξία πετσοκομμένες, αλλά γι’ αυτό πρώην και νυν κυβερνώντες σφυρίζουν κλέφτικα) επιχειρηματολογούν με τρόπο ανήθικο. Όπως ανήθικα αντιμετώπισαν και την εκατόμβη στο Μάτι.

Και πλέον, το “ηθικό πλεονέκτημα της αριστεράς” έχει καταντήσει ανέκδοτο. Αν, πάντως, οι συνταξιούχοι έχουν το κουράγιο να διακωμωδήσουν την όλη κατάσταση, θα μπορούσαν στην επόμενη πορεία τους να φωνάξουν ένα γνωστό σύνθημα, ελαφρά τροποποιημένο: “Δεν θα πεθάνουμε ποτέ κουφάλες κυβερνώντες”.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι