ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Χαλάνδρι: Τι κατέθεσε η 12χρονη και η σύζυγος του γιατρού

Χαλάνδρι: Τι κατέθεσε η 12χρονη και η σύζυγος του γιατρού

Το 12χρονο κορίτσι που έγινε αυτόπτης μάρτυρας στην απόπειρα δολοφονίας του πατέρα του στο Χαλάνδρι από την ίδια τη μητέρα του, κατέθεσε με παρουσία παιδοψυχολόγου για όσα συνέβησαν, καθώς οι αστυνομικοί ήταν αναγκασμένοι να το ρωτήσουν στο ποιος είχε το όπλο. Η 49χρονη δράστιδα υποστήριξε ότι το κρατούσε ο γιατρός και εκείνη του το άρπαξε και τον πυροβόλησε «χωρίς να θέλει να τον σκοτώσει».

Από το στέρνο και την κοιλιακή χώρα του γιατρού αφαιρέθηκαν πάντως κατά το χειρουργείο τέσσερις σφαίρες και παλεύει να κρατηθεί στη ζωή στο νοσοκομείο “Γεννηματάς”. Η μικρή κατέθεσε ότι «η μαμά έβγαλε το όπλο από την τσάντα της και πυροβόλησε». Εν συνεχεία η μάνα προσπάθησε να τραβήξει τη μικρή για να τη βάλει στο αμάξι της, αλλά το παιδί αντιστάθηκε, γιατί την φοβόταν.

Η κατάθεση της μικρής έγινε σε ειδικά διαμορφωμένο δωμάτιο της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων και καταγράφηκε σε βίντεο, ώστε το υλικό να αποσταλεί στον εισαγγελέα και στον ανακριτή και έτσι το παιδί να μην χρειάζεται να υποβληθεί εκ νέου στην τραυματική και ψυχοφθόρα διαδικασία της φυσικής παρουσίας στο δικαστήριο.

Όπως είπε η Αγγλίδα σύζυγος του οφθαλμίατρου, η δράστιδα είχε απειλήσει το παιδί και παλιότερα με περίστροφο στοχεύοντάς το στο κεφάλι και εξέφρασε την απορία «πώς είναι δυνατόν τέτοια άτομα να κυκλοφορούν ελεύθερα». Όμως δεν είναι διασταυρωμένο αυτό το στοιχείο (για παλαιότερη απειλή του παιδιού), καθώς αν είχε καταγγελθεί η απειλή με περίστροφο, η Αλβανίδα “εικαστικός” (όπως η ίδια δηλώνει) θα είχε με βεβαιότητα συλληφθεί.

Όπλα και κάρτες ταρώ

Στο ΙΧ της δράστιδος, η οποία εξακολουθεί να μη δηλώνει κάποια μόνιμη κατοικία ισχυριζόμενη ότι ζούσε στο αυτοκίνητό της, βρέθηκαν δύο μαχαίρια, ένα ξιφίδιο, μια τράπουλα μαντικής ταρώ και ένα “εγχειρίδιο” για το πώς “διαβάζονται τα χαρτιά”. Οι αρχές αναζητούν το άτομο που της έδωσε το όπλο, καθώς ήταν μεν παλιό, αλλά όποιος το έδωσε στην δράστιδα, είτε παλιότερα είτε πρόσφατα, πιθανώς και να γνώριζε τους σκοπούς της. Ούτως ή άλλως είναι παράνομη η οπλοκατοχή από άτομα με ιστορικό ψυχασθένειας.

Κατά το παρελθόν συγγενείς της είχαν κάνει απόπειρας για τον ακούσιο εγκλεισμό της σε ψυχιατρική κλινική, όμως σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, αυτές οι προσπάθειες δεν είχαν αποτέλεσμα. Η ίδια επιμένει ότι δεν είναι τρελή, ότι της “άρπαξαν το παιδί” «επειδή είχαν τα μέσα» και ότι το “βίαζαν” ή “ασελγούσαν” εις βάρος του. Είπε επίσης ότι η μητέρα της και γιαγιά του παιδιού δεν είναι η πραγματική μητέρα της, ότι είναι απόγονος της επιχειρηματικής οικογένειας Παυλίδη και πως εξυφαίνονται συνωμοσίες, ακόμα και από τους οικείους της. Εναντίον της μητέρας της καταφέρεται, επειδή συναίνεσε να εγκλεισθεί σε ψυχιατρείο.

Την τελευταία πενταετία είχε κάνει και πολλές μηνύσεις εναντίον του οφθαλμιάτρου και της Αγγλίδας συζύγου του, καθώς και εναντίον αστυνομικών που κατά την άποψή της μεροληπτούσαν, ενώ έλεγε ότι ακόμα και οι δικαστές ή οι εισαγγελείς που της “είχαν αρπάξει το παιδί”, είτε δωροδοκήθηκαν, είτε είχαν άλλα κίνητρα να της στερήσουν την κόρη της.

Το ιστορικό της υπόθεσης

Το θύμα και η σύζυγός του είχαν, στο διάστημα αυτό, δεχτεί πολλές επιθέσεις και είχαν καλέσει δεκάδες φορές την Αστυνομία για να επιληφθεί, καθώς η 49χρονη όχι μόνον ενοχλούσε καθημερινά διαρκώς το ζευγάρι, αλλά είχε προσπαθήσει να αρπάξει το παιδί, ενώ είχε δείρει και την σύζυγο του οφθαλμίατρου. Όμως, παρά τη διαταραγμένη προσωπικότητά της, είχε καταφέρει να γίνει ακόμα και πρωτοσέλιδο σε σκανδαλοθηρικό έντυπο, που είχε μάλιστα στο δημοσίευμα τίτλο “Σφαγή για το εξώγαμο μεγαλογιατρού”.

Η ίδια ισχυρίζεται ότι γνωρίστηκε με τον οφθαλμίατρο σε δική της έκθεση ζωγραφικής και δηλώνει ζωγράφος και πρώην μοντέλο, αλλά στην πραγματικότητα γνωρίστηκαν στο ιδιωτικό νοσηλευτήριο “Υγεία” το 2007, όπου εκείνη μεν εργαζόταν ως καθαρίστρια, ο δε γιατρός στην οφθαλμολογική κλινική. Το 2009 γεννήθηκε η κόρη τους, την επιμέλεια της οποίας πήρε η βιολογική μητέρα μέχρι το 2015, δηλαδή μέχρι το παιδάκι να γίνει έξι ετών. Ο γιατρός της ξεκαθάρισε ότι είχε δύο παιδιά και δεν θα διέλυε το γάμο της.

Εν συνεχεία, παρότι ο γιατρός έδινε διατροφή για το παιδί και το είχε αναγνωρίσει ως τέκνο του, εκείνη τον εκβίαζε για όλο και μεγαλύτερα ποσά, γεγονός για το οποίο καταδικάστηκε. Η Αλβανίδα παρουσίαζε πλέον και άλλα σοβαρά προβλήματα συμπεριφοράς, οπότε ο γιατρός πήρε την επιμέλεια του παιδιού και εν συνεχεία απαγορεύθηκε στη μητέρα να έχει επαφές με το παιδί και να πλησιάζει στην εργασία, ή στην οικεία του γιατρού, ή στο σχολείου της κόρης.

Η ψυχική κατάσταση

Η δράστιδα παραμένει στα κρατητήρια της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής και θα οδηγηθεί σήμερα στον εισαγγελέα που αναμένεται να ασκήσει δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας με δόλο, παράβαση του νόμου περί όπλων, απόπειρα αρπαγής ανηλίκου και ενδοοικογενειακή βία. Εν συνεχεία θα πάρει την άγουσα στον ανακριτή, από τον οποίο θα λάβει προθεσμία να απολογηθεί, αν και της ανάκρισης μπορεί να προηγηθεί η ψυχιατρική της εξέταση, καθώς συνεχίζει να μιλά ακατάληπτα και διαφαίνεται μανία καταδιώξεως, ή και άλλο ψυχιατρικό νόσημα.

Πολλά ψυχικά νοσήματα είναι “εν υπνώσει” και δεν εκδηλώνονται με έντονα συμπτώματα, μέχρις ότου ο ψυχοπαθής περάσει μια σοβαρή κρίση στη ζωή του (π.χ. διαζύγιο, ανεργία και άλλα). Εικάζεται ότι η ψυχική κατάσταση της Αλβανίδας παρουσίασε επιδείνωση όταν ο οφθαλμίατρος αποφάσισε να διακόψει τη σχέση τους και εκείνη αναγκάσθηκε να μεγαλώσει μόνη της το παιδί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο οφθαλμίατρος και η Αγγλίδα σύζυγός του συμφώνησαν να διεκδικήσουν την επιμέλεια του παιδιού, επειδή η μικρή διαβιούσε υπό άθλιες συνθήκες. Το ποτήρι ξεχείλισε όταν το παιδί παρουσίασε σοβαρό θέμα υγείας και η 49χρονη δεν της έδινε τα ενδεδειγμένα φάρμακα, με αποτέλεσμα το τότε εξάχρονο παιδί να καταλήξει στα επείγοντα του Νοσοκομείου Παίδων.

Εκτιμάται ότι η δράστιδα πήγε το Χαλάνδρι ένοπλη και αποφασισμένη για όλα, ότι περίμενε έξω από το σπίτι του οφθαλμίατρου να επιστρέψει αυτός και το παιδί από το σχολείο και του ξαναζήτησε να της δώσει το παιδί. Ο γιατρός αρνήθηκε  καθώς υπήρχαν και δικαστικές αποφάσεις που την έκριναν επικίνδυνη για το παιδί. Τότε εκείνη τότε έβγαλε το όπλο και τον πυροβόλησε.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι