ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Ποια είναι η δολοφόνος του Χαλανδρίου

Ποια είναι η δολοφόνος του Χαλανδρίου

Τα απανωτά περιστατικά δολοφονιών γυναικών από συζύγους και συντρόφους τους έφεραν στον δημόσιο λόγο τον όρο “γυναικοκτονία”, με τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλη Πλιώτα να τον υιοθετεί και σε σχετική εγκύκλιό του. Υποστηρίζεται πως το βασικό κίνητρο των συγκεκριμένων εγκλημάτων είναι τα πατριαρχικά συμπλέγματα περασμένων δεκαετιών που οπλίζουν τα χέρια των δραστών.

Παλαιότερα τα συγκεκριμένα εγκλήματα περιγράφονταν ως “εγκλήματα πάθους”, αν και οι επικριτές του συγκεκριμένου ορισμού επισημαίνουν πως εμμέσως παραπέμπει στο “εν βρασμώ ψυχής”, το οποίο μπορεί να αποτελέσει ελαφρυντικό για τον δράστη μίας ανθρωποκτονίας. Ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε ο όρος γυναικοκτονία να συμπεριληφθεί στις αλλαγές στον ποινικό κώδικα, με την σχετική συζήτηση να προκαλεί και εσωκομματικές ανακατατάξεις στο ΚΙΝΑΛ.

Ένα αντίστοιχο έγκλημα απασχολεί σήμερα την επικαιρότητα, με την διαφορά πως δράστης είναι μία γυναίκα, η Αλβανίδα εικαστικός Κλοντιάνα Τσέλο και θύμα ο 68χρονος οφθαλμίατρος Γιώργος Νέος, τον οποίο η γυναίκα πυροβόλησε μπροστά στα μάτια του 13χρονου παιδιού τους. Ο οφθαλμίατρος είχε εξωσυζυγική σχέση με την εικαστικό, την οποία φέρεται να γνώρισε σε έκθεση ζωγραφικής της, με την οποία απέκτησε την 13χρονη.

Στην πορεία ο οφθαλμίατρος εγκατέλειψε την εικαστικό, από την οποία κατάφερε να πάρει την επιμέλεια του παιδιού. Από το 2016 η Αλβανίδα έπαψε οριστικά να βλέπει την 13χρονη. Η συγκεκριμένη υπόθεση είχε απασχολήσει και τον σκανδαλοθηρικό τύπο: «Έστησαν ένα ολόκληρο παιχνίδι, πλήρωναν ακόμη και τους δικηγόρους που έβαζα για να βγαίνουν δικαστικές αποφάσεις σε βάρος μου και μέχρι και σήμερα με απειλούν είτε μέσω τρίτων προσώπων είτε οι ίδιοι. Η ζωή μου σταμάτησε από τότε που πήραν το παιδί μου», είχε αναφέρει σε συνέντευξή της σε σκανδαλοθηρικό έντυπο.

Η Αλβανίδα αμφισβητούσε την δικαστική απόφαση που έδωσε την επιμέλεια του παιδιού στον γιατρό, ο οποίος τελικώς αποφάσισε να συνεχίσει την ζωή του με την σύζυγο του. Η εικαστικός ήταν γνωστή στους κοσμικούς κύκλους, καθώς στα social media αναρτούσε φωτογραφίες με γνωστούς τραγουδιστές και celebrities. Μονίμως ισχυρίζονταν πως ο οφθαλμίατρος την συκοφαντούσε και πως «με κάθε τρόπο και με κάθε μέσο, προσπαθεί να με βγάλει τρελή».

Απειλές στο Facebook

Με συνεχείς αναρτήσεις στο Facebook η εικαστικός αναφερόταν στο θέμα: «ΕΛΛΗΝΕΣ… Όσοι από εσάς νιώθετε ακόμα άνθρωποι βοηθήστε με να σώσω το ανήλικο παιδί μου από τους ΑΠΑΓΩΓΕΙΣ ΤΗΣ. Στην θέση μου θα μπορούσε να είναι κάθε μάνα- Ελληνίδα, στην θέση της Μελίνας μου θα μπορούσε να είναι κάθε ελληνόπουλο. Η εισαγγελέας ανηλίκων πρωτοδικείων Αθηνών (που μάλλον ή πληρωμένη ή τρελή είναι) πράττει συναυτουργία με τους εγκληματίες στην αρπαγή και κακοποίηση της ανήλικης κόρης μου…

»Όταν της θύμισα το άρθρο 1532 του αστικού κώδικα περί ιδιαίτερης νομικής ευθύνης της για την προστασία της ζωής ανηλίκων παιδιών μας σε τέτοιες περιπτώσεις, τότε μου ζήτησε να απομακρυνθώ από το γραφείο της. Τότε και εγώ της ζήτησα να απομακρυνθεί αυτή διότι ξεφτιλίζει τον εαυτό της και την θέση που η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΤΗΣ ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΗΚΕ. Τέτοιους εγκληματίες Εισαγγελείς έχουμε για την προστασία των παιδιών μας…

»Τα πιο ειδεχθή εγκλήματα όπου εμπλέκονται αστυνομικοί έως και εισαγγελείς και που αποδεικνύουν ότι ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΑΠΟΤΥΧΕΙ είναι η αδιαφορία των αρχών της Ελλάδας για την 5ετους αρπαγή και κακοποίηση της ανήλικης κόρης μου με δράστες τον βιαστή μου και την σύζυγο αυτού που όποιος ενδέχεται να μην είναι εν τέλη ο βιολογικός πατέρας του παιδιού μου και να εξαπάτησε εμένα, την Δικαιοσύνη, τον νόμιμο σύζυγο μου με πλαστά έγγραφα αποτελεσμάτων DNA, αφότου εν τέλη ο μικροβιολόγος που έκανε την πραγματογνωμοσύνη ΤΟ ΕΤΟΣ 2012 ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΑΦΑΝΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΣ…

»Αυτά γίνονται στην Ελλάδα-ζούγκλα με αστυνομικούς να τα αρπάζουν από τους εγκληματίες(;!) Η γυναίκα-μητέρα αυτή είμαι εγώ και κάποιοι αστυνομικοί που υπηρετούν στο ΑΤ Αμαρουσίου είναι αυτοί που εγκληματούν σε βάρος του παιδιού και εμού, που καλύπτουν και πληρώνονται από τους δράστες με χρήματα από την περιουσία μου που άρπαξαν οι δράστες και σε αυτό συμμετέχει και ο Εισαγγελέας υπηρεσίας Πρωτοδικών Αθηνών και ανηλίκων…».

Οι αναρτήσεις της εικαστικού δείχνουν άτομο που δεν ήταν διατεθειμένο να αποδεχτεί την δικαστική απόφαση, η οποία έδωσε στον 68χρονο την επιμέλεια του παιδιού της. Η εικαστικός έχει πλέον συλληφθεί από τη αστυνομία και ο 68χρονος οφθαλμίατρος χαροπαλεύει στο νοσοκομείο.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι