ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Χαλάνδρι: Τι μαρτυράει πρώην σύντροφος της Αλβανίδας

Χαλάνδρι: Τι μαρτυράει πρώην σύντροφος της Αλβανίδας

Η δολοφονική επίθεση της 49χρονης εις βάρος του οφθαλμιάτρου για την επιμέλεια του παιδιού τους, ανανεώνει δυστυχώς το θέμα που συχνά τα ΜΜΕ παρουσιάζουν ως γυναικοκτονίες, ενώ συχνά αυτό αποπροσανατολίζει από το ουσιαστικό ζήτημα της παραμέλησης των ψυχασθενών, που τελικά μας “απασχολούν” αφού έχουν σκοτώσει. Στην ουσία πρόκειται για εγκλήματα από ψυχικά διαταραγμένα άτομα και των δύο φύλων.

Η Αλβανίδα που έφτασε να πυροβολήσει τέσσερις φορές τον άνθρωπο που ουσιαστικά προστάτευε το παιδί τους, είχε εγκλειστεί δύο φορές σε κλινική και είχε προκαλέσει μια σειρά από προβλήματα και σε άλλον ερωτικό της σύντροφο, ο οποίος επίσης αναγκάσθηκε να καταφύγει στη δικαιοσύνη. Σήμερα εν τω μεταξύ ασκήθηκε εις βάρος της κακουργηματική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, παράνομη οπλοφορία κατ’ εξακολούθηση, παράνομη οπλοχρησία, ενδοοικογενειακή απειλή και απόπειρα αρπαγής ανηλίκου.

Η απόπειρα αρπαγής αφορά στο γεγονός ότι η 49χρονη όταν πυροβόλησε τον πατέρα του 12χρονου κοριτσιού, προσπάθησε να το αρπάξει για να το βάλει στο ΙΧ της, αλλά εκείνο αντιστάθηκε. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η ΕΛΑΣ, η δράστιδα περίμενε μέσα στο ΙΧ της μέχρι να φτάσει στην κατοικία του το θύμα που είχε μόλις παραλάβει από το σχολείο το παιδί τους. Τότε τους πλησίασε και πυροβόλησε τον οφθαλμίατρο, εν συνεχεία δε προσπάθησε να βγάλει από το αμάξι το κορίτσι, αλλά δεν τα κατάφερε.

Λόγω των φωνών και του επεισοδίου που είχε προηγηθεί των τεσσάρων πυροβολισμών, περίοικοι είχαν ειδοποιήσει την Αστυνομία, που όταν κατέφθασε βρήκε την δράστιδα επί τόπου και το όπλο πεταμένο στην είσοδο της πολυκατοικίας. Και στον εισαγγελέα πάντως σήμερα η δράστιδα εξακολουθούσε να είναι σε παράκρουση, και έλεγε «άρπαξε επί πέντε χρόνια και βίαζε την κόρη μου και ο εισαγγελέας ανηλίκων δεν έκανε τίποτα. Στις 10 ήμουν στον υπουργό Δικαιοσύνης και έκανα αναφορά».

Ψυχικά νοσήματα και φόνοι

Με τη σύμφωνη γνώμη της μητέρας της, η 49χρονη είχε εγκλισθεί δύο φορές, αλλά όπως είθισται στην Ελλάδα, και όπως έγινε και με τον ψυχασθενή που έσφαξε την μητέρα του παιδιού του και τον αδελφό της στη Μαγνησία, αλλά και τον νεαρό που σκότωσε την άτυχη φαρμακοποιό στη Φολέγανδρο, στα ψυχιατρεία χορηγούν κάποια φάρμακα για 2-3 μέρες και εν συνεχεία, επειδή ο ασθενής παρουσιάζει βεβαίως μια παροδική βελτίωση, δίνουν εξιτήριο και ζητούν από τους συγγενείς “να έχουν το νου τους”.

Όμως κανείς δεν μπορεί να υποχρεώσει τον ενήλικα ψυχασθενή να καταπιεί τα χάπια του με το ζόρι και αργά ή γρήγορα όλοι οι άνθρωποι με ψυχικά ζητήματα διακόπτουν την αγωγή τους, με τα γνωστά αποτελέσματα. Από τους 14 φόνους που έγιναν φέτος σε βάρος συζύγων ή ερωτικών συντρόφων, οι 10 διαπράχθηκαν από άτομα με σοβαρά ψυχικά ζητήματα.

Ένας άνδρας που είχε γνωριστεί με την δράστιδα όταν εκείνη είχε χάσει (το 2015) την επιμέλεια του παιδιού αντιμετώπισε παρά τις καλές του προθέσεις (να την στηρίξει ψυχικά) παρόμοια ζητήματα και κατέφυγε κι εκείνος στη δικαιοσύνη. «Δυστυχώς η Κλόντια έχει νοσηλευτεί με ακούσια νοσηλεία τουλάχιστον δυο φορές. Εγώ υπήρξα σύντροφος της και άνθρωπος που της στάθηκε πολύ την περίοδο της αγωγής για την επιμέλεια του τέκνου. Από τότε ήταν  διαταραγμένη. Έχει στραφεί μέχρι κι εναντίον μου και εναντίον άλλων ανθρώπων με παρορμητική βία» αναφέρει ο πρώην σύντροφος της σε συνέντευξη της προς το “Πρώτο Θέμα”.

«Είχε φτάσει στο σημείο να θεωρεί όλο τον κόσμο εχθρός της. Όποιος της έλεγε κάτι διαφορετικό, έβρισκε τον μπελά του. Έτσι τον βρήκα κι εγώ. Έκανε μήνυση σε όλο τον κόσμο: στην αστυνομία, στον πατέρα, στην γυναίκα του, σ εμένα, στην μάνα της, στην αδελφή της, σε όλους. Θεωρούσε πως όλοι μαζί λειτουργούσαμε για να της φάμε την περιουσία. Είχε μια εμμονή που ξεπερνούσε κάθε όριο. Πίστευε ή πάντως έλεγε ότι είχε μεγάλη περιουσία».

Οι περιγραφές του πρώην

Η οριστική απόφαση του δικαστηρίου με την οποία η δράστιδα έχασε την επιμέλεια του παιδιού της ήταν η χαριστική βολή στον ήδη προβληματικό ψυχικό της κόσμο: «Θεωρώ πως θα μπορούσε να είχε αποτραπεί η κατάσταση και να μην φτάναμε σ’ αυτό το τραγικό αποτέλεσμα, με μια νοσηλεία της, μια φροντίδα της, με μια διαφορετική τέλος πάντων προσέγγιση. Εγώ την είχα γνωρίσει την εποχή με την επιμέλεια του παιδιού. Ήρθαμε πιο κοντά και κάναμε δεσμό. Εμφανιζόταν ως θύμα αρχικά του οφθαλμίατρου, ο οποίος διεκδικούσε την επιμέλεια του παιδιού του», είπε ο πρώην.

«Δεν καταλάβαινε τι της έλεγες, αντίθετα δημιουργούσε προβλήματα. Είχε την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων κι εκείνη πήρε το παιδί πριν τη δίκη κι έφυγε. Η κατάσταση είναι τραγική για την ίδια και φυσικά για τον πατέρα του παιδιού που εύχομαι να ξεπεράσει κάθε κίνδυνο. Έμενα έφτασε στο σημείο να με κατηγορεί πως είμαι με την πλευρά του γιατρού, της μάνας της και όλων των άλλων που θεωρούσε εχθρούς της», συνέχισε ο πρώην σύντροφός της.

«Είχε εμμονές ατελείωτες που δυστυχώς έγιναν ψύχωση. Κι εγώ ήμουν θύμα βίαιης συμπεριφοράς από εκείνη και σε εμένα διαταράχτηκαν πολλά πράγματα και στην οικογένεια μου και στις διαπροσωπικές μου σχέσεις. Αρχικά της είχε αφαιρεθεί με προσωρινή απόφαση η επιμέλεια. Το παιδί ήταν στον πατέρα, αλλά είχε επικοινωνία μαζί του. Στην πορεία κινήθηκαν οι διαδικασίες και την έχασε οριστικά την επιμέλεια».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι