ΘΕΜΑ

Χολιγουντιανή σαπουνόπερα το δράμα των Σπέλινγκ

Χολιγουντιανή σαπουνόπερα το δράμα των Σπέλινγκ, Νεφέλη Λυγερού

Η Τόρι Σπέλινγκ, γνωστή σε όλους μας και ως Ντόνα από τη σειρά Μπερβελι Χιλς, έστειλε ενα τρυφερό και δημόσιο μήνυμα αγάπης στη μητέρα της Καντι με αφορμή τα 78α γενέθλια της τελευταίας. Η ηθοποιός ανέβασε σειρά φωτογραφιών όπου μαμά και κόρη ποζάρουν μαζί. «Χρόνια πολλά μαμά. Σ’ αγαπώ. Ευγνώμων που είμαι κόρη σου», έγραψε η ηθοποιός. Η κατά τα αλλά φυσιολογική αυτή εκδήλωση αγάπης, στη συγκεκριμένη περίπτωση εγείρει ερωτήματα.

Εξάλλου, οι κακές σχέσεις της Τόρι Σπέλινγκ με τη μητέρα της αποτελούν κοινό μυστικό. Επανήλθαν στη δημοσιότητα μόλις λίγες εβδομάδες νωρίτερα. Τότε που η χωρισμένη πλέον Τόρι και τα πέντε της παιδιά αναγκάστηκαν να καταφύγουν σε ένα μοτέλ των 100 δολαρίων την ημέρα και στη συνέχεια σε ένα τροχόσπιτο. Η ηθοποιός εθεάθη να συμμαζεύει το τροχόσπιτο, να επιπλήττει τα παιδιά της, να απλώνει ρούχα και να αγοράζει κονσέρβες με την κόρη της.

Την ίδια στιγμή, η μητέρα της που ζει μόνη της στο πολυτελές σπίτι της, η τιμή του οποίου ξεπερνάει τα 47 εκατομμύρια δολάρια έκανε μια ανάρτηση για τον κήπο της. «Είμαι στην ευχάριστη θέση να σας αναφέρω ότι τα τριαντάφυλλά μου ανθίζουν», έγραψε η Κάντι Σπέλινγκ, με τους περισσότερους χρήστες του Διαδικτύου να την κατακρίνουν. «Ντροπή σου!» της έγραψε ένας.

«Πώς γίνεται εσύ να ζεις μέσα στην πολυτέλεια και να αφήνεις το παιδί και τα εγγόνια σου στην εξαθλίωση;», αναρωτήθηκε ένας άλλος. Οι σφοδρές αντιδράσεις την ανάγκασαν να αποκαλύψει ότι προσφέρθηκε να φιλοξενήσει την κόρη της, αλλά εκείνη αρνήθηκε. Πρόκειται μονάχα για ένα ακόμα επεισόδιο σε μια ενδοοικογενειακή διαμάχη που κρατάει δεκαετίες.

Η έπαυλη Σπέλινγκ

Η Τόρι Σπέλινγκ γεννήθηκε μέσα στα πλούτη. Ήταν το πρώτο παιδί του διάσημου τηλεοπτικού παραγωγού Άαρον Σπέλινγκ και της νεότερης συζύγου του Κάντι. Αυτή και τον αδελφό της μεγάλωσαν δεκάδες νταντάδες στην οικογενειακή έπαυλη των 123 δωματίων. Πράγματι, ο τεράστιος πλούτος του Άαρον Σπέλινγκ του επέτρεψε να χτίσει μια έπαυλη που θεωρήθηκε ένα από τα μεγαλύτερα σπίτια στην Καλιφόρνια και σε ολόκληρες τις ΗΠΑ για δεκαετίες. Το ονόμασε Candyland προς τιμήν της αγαπημένης του συζύγου, Κάντι Σπέλινγκ και το προσάρμοσε πλήρως στο γούστο της.

Η έπαυλη ήταν μεγαλύτερη από τον Λευκό Οίκο. «Δεν κατάφερα ποτέ να δω όλα τα δωμάτια. Υπήρχε μια πτέρυγα όπου ζούσε όλο το προσωπικό της μητέρας μου, περίπου 20 άτομα», έχει πει σε συνέντευξη της. Σε μια άλλη συζήτηση σε ραδιοφωνικό σταθμό παρατήρησε ότι «ήταν όμορφα διακοσμημένο- η μητέρα μου έχει άψογο γούστο… Αλλά τα δωμάτια ήταν μεγάλα και ένιωθα κρύο όλη την ώρα. Απλά επειδή ειλικρινά, ήταν πολύ μεγάλα». Σοφέρ πηγαινοέφερναν τη μικρή Τόρι στο σχολείο και σεφ ετοίμαζαν καθημερινά το φαγητό της. Τα ρούχα της ήταν αυστηρά επιλεγμένα από τη μητέρα της και κόστιζαν χιλιάδες δολάρια. Παρόλα αυτά, η μικρή Τόρι ένιωθε μοναξιά.

Ο πατέρας της εργαζόταν ατέλειωτες ώρες και οι σχέσεις με την μητέρα της ήταν μονίμως ταραγμένες. Η Τόρι στην αυτοβιογραφία της δεν δίστασε να αποκαλέσει τη μητέρα της “μέγαιρα” και να την κατηγορήσει για ψυχολογική και συναισθηματική κακοποίηση. Καθημερινά της υπενθύμισε ότι δεν ήταν αρκετά όμορφη και έξυπνη. Αυτός ήταν και ο λόγος που η Τόρι επιθυμούσε διακαώς να ξεφύγει από τον έλεγχο της.

Άσκησε τεράστια πίεση στον πατέρα της να της εξασφαλίσει ένα ρόλο στην σειρά “Χτυποκάρδια στο Μπέρβελι Χιλς”, μια από τις πιο δημοφιλείς και επιδραστικές σειρές των 90s. Η ίδια ακόμα και σήμερα υποστηρίζει ότι κέρδισε τον ρόλο με το σπαθί της. Όπως και να έχει, έγινε διάσημη. Εγκατέλειψε το πατρικό της, περνούσε τις ημέρες της στα πιο exclusive clubs της εποχής και χαλούσε με εντυπωσιακά, ακόμα και για τα δικά της δεδομένα, τα χρήματα που κέρδιζε. Τότε ήταν που το παρουσιαστικό της άρχισε να αλλάζει δραστικά μετά από πληθώρα πλαστικών επεμβάσεων. Παραδέχτηκε πολλά από τα χειρουργεία στα οποία κατέφυγε, δεχόμενη ότι ένιωθε ανασφαλής και άσχημη εξαιτίας των επικριτικών σχολίων της μητέρας της.

Η κληρονομιά του Σπέλινγκ

Η παρουσία της στη σειρά διήρκησε δέκα ολόκληρα χρόνια. Μετά το τέλος αυτής, δεν άργησε να καταστεί σαφές ότι ο επαγγελματικός της δρόμος δεν ήταν σπαρμένος με οσκαρικούς ρόλους. Η ηθοποιός παντρεύτηκε τον Charlie Shanian με τις ευλογίες της οικογένειας της, η οποία ξόδεψε ένα εκατομμύριο δολάρια για το γάμο που τελέστηκε στην έπαυλη Σπελινγκ. Ο γάμος, όμως, δεν ευδοκίμησε. Διήρκησε μονάχα δυο χρόνια.

Η Τόρι ερωτεύτηκε τον συμπρωταγωνιστή της Ντιν Μακντέρμοντ, ο οποίος εγκαταλείψει την από 12 χρόνια σύζυγο του για χάρη της. Παντρεύτηκαν με συνοπτικές διαδικασίες στα νησιά Φίτζι. Εντωμεταξύ, όμως, έφυγε από τη ζωή ο πατέρας της Τορι. Προς μεγάλη εντύπωση όλων δεν άφησε την αμύθητη περιουσία του σε εκείνη και στον αδελφό της, αλλά στη σύζυγο του. Κάθε παιδί πήρε περίπου 800.000 δολάρια, ψίχουλα σε σχέση με τα 600 εκατομμύρια δολάρια που πέρασαν στα χέρια της συζύγου του.

Η Τόρι έμαθε για την απόφαση αυτή λίγους μήνες πριν τον θάνατο του πατέρα της. Κατηγόρησε τη μητέρα της ότι δεν της επέτρεψε να τον επισκεφτεί και έτσι συνέβαλε στην αποξένωση τους. Μητέρα και κόρη σταμάτησαν να μιλάνε. «Η κόρη μου αποφάσισε μια μέρα ότι δεν μιλούσε με τον σύζυγό μου, εμένα και τον γιο μου, και έτσι συνεχίστηκε τα τελευταία τέσσερα ή πέντε χρόνια», είπε η Κάντι. «Και ήταν λυπηρό. Αυτό ήταν που σκότωσε τον σύζυγό μου, στην πραγματικότητα. Απλά δεν ήθελε να ζήσει μετά από αυτό. Απλώς είχε κάνει ό,τι μπορούσε να κάνει για την κόρη του, και εκείνη δεν ήθελε να έχει καμία σχέση μαζί του από τη στιγμή που δεν μπορούσε να κάνει τίποτα γι’ αυτήν». Η Τόρι αρνήθηκε τις κατηγορίες.

Σε μία άλλη συνέντευξή της στους New York Times η μητέρα της Κάντι Σπέλινγκ επιχείρησε να εξηγήσει γιατί ο σύζυγος της απέκλεισε από τη διαθήκη την κόρη τους : «Όσα και να της έδινε δεν θα ήταν αρκετά. Είναι ικανή να κλείσει ένα μαγαζί και να ξοδέψει σε δευτερόλεπτα 50.000 με 60.000 δολάρια. Εγώ ποτέ δεν έκανα κάτι τέτοιο». Η Τόρι ανταπάντησε : «Δεν είναι περίεργο που αντιμετωπίζω οικονομικά προβλήματα. Μεγάλωσα σε ένα πλούσιο περιβάλλον, πέρα από τα πιο μεγάλα όνειρα καθενός. Ακόμα και όταν προσπαθώ να υιοθετήσω ένα πιο απλό lifestyle, φαίνεται πως δεν μπορώ να απαλλαγώ από τα ακριβά μου γούστα. Ακόμα κι αν αυτά δεν είναι φάνσι, εξακολουθούν να είναι ακριβά. Άλλαξα πολλά σπίτια για να απλοποιήσω τη ζωή μου, αλλά στη διαδρομή έχασα σχεδόν ένα εκατομμύριο δολάρια».

Χωρίς μόνιμη κατοικία

Σε κάποια στιγμή, η Τόρι φάνηκε να παίρνει τη ζωή στα χέρια της. Απέκτησε πέντε παιδιά με το δεύτερο σύζυγο της και γνώρισε επιτυχία ως ριάλιτι σταρ. Έγραψε βιβλία αποκαλύπτοντας τα πάντα για τη ζωή της και προσπάθησε να ξεκινήσει και μια διαδικτυακή επιχείρηση με τη διοργάνωση παιδικών πάρτι. Ξόδεψε, όμως, πάλι αλόγιστα τα χρήματα που έβγαλε και σήμερα αντιμετωπίζει τεράστια οικονομικά προβλήματα. Με τη μητέρα της υποτίθεται ότι έχει συμφιλιωθεί εδώ και αρκετά χρόνια. Ένας κοινός φίλος αποφάσισε να προσπαθήσει να τους φέρει κοντά για δείπνο. «Περάσαμε μια υπέροχη βραδιά» είπε η ηθοποιός.

Όταν η Τόρι κατέθεσε αίτηση διαζυγίου, η Κάντι διαβεβαίωσε δημοσίως ότι θα βοηθούσε οικονομικά την κόρη της αν το χρειαζόταν. «Αγαπώ την κόρη μου, θα τη στηρίξω σε ό,τι κάνει. Θα είμαι πάντα εδώ γι’ αυτήν» δήλωσε. Παρόλα αυτά δεν φαίνεται να υλοποίησε τις υποσχέσεις της. Πως να εξηγήσει κανείς την απουσία της από την ζωή της κόρης της, ειδικά σε αυτή τη δύσκολη φάση.

Η Τόρι χώρισε μετά από 18 χρόνια γάμου και δεν έχει μόνιμη κατοικία μετά από ένα πρόβλημα μούχλας που αποκαλύφτηκε στο σπίτι που νοίκιαζε και οδήγησε αυτήν και τα πέντε της παιδιά στο νοσοκομείο. Από τότε τα σκανδαλοθηρικά περιοδικά την φωτογραφίζουν έξω από ξενοδοχεία και μοτέλ. Φίλοι της δηλώνουν ότι έχει εξαφανιστεί και παραδέχονται ότι ανησυχούν για εκείνη. Κάποιοι άλλοι εμφανίζονται σίγουροι ότι η Τόρι θα τα καταφέρει. Είναι πολύ περισσότερο από ένα πρώην πλουσιοκόριτσο, ισχυρίζονται.

 

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι