ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Χωρίς ζημιές ο σεισμός 5 Ρίχτερ στον Κορινθιακό

Σεισμός 5,2 Ρίχτερ στην Εύβοια - Αισθητός και στην Αθήνα

Σεισμική δόνηση σημειώθηκε μία ώρα μετά τα μεσάνυχτα και έγινε ιδιαιτέρως αισθητή στην Αθήνα. Το επίκεντρο σύμφωνα με την ανακοίνωση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου εντοπίζεται στον Κορινθιακό κοντά στο χωριό Άσπρα Σπίτια και ο σεισμός ήταν μεγέθους 5 Ρίχτερ.

Το εστιακό βάθος -σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο ήταν στα 12,7 χιλιόμετρα, ενώ η δόνηση έγινε ιδιαίτερα αισθητή και στην Αττική. Μάλιστα, το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο τονίζει πως οι μετασεισμοί που έχουν σημειωθεί στην περιοχή είναι αρκετά ασθενείς, με αποτέλεσμα να μην καταγράφονται από το αυτοματοποιημένο σύστημα.

Πριν τον κύριο σεισμό σημειώθηκε ένας προσεισμός μεγέθους 1,3 Ρίχτερ, ενώ μετά την κύρια δόνηση των 5 ρίχτερ, καταγράφηκε μετασεισμός μεγέθους 1,2 Ρίχτερ. Οι σεισμολόγοι αναμένουν την μετασεισμική ακολουθία για να βγάλουν ασφαλή συμπεράσματα, καθώς η περιοχή έχει συχνά μεγάλη σεισμική δραστηριότητα.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, δεν έχουν αναφερθεί ζημιές ή τραυματισμοί στις περιοχές που έγινε αισθητή η δόνηση, ενώ και ο δήμαρχος Δελφών Παναγιώτης Ταγκαλής ανέφερε πως δεν έχουν σημειωθεί προβλήματα.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Kαταθέστε το σχολιό σας. Eνημερώνουμε ότι τα υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

0 ΣΧΟΛΙΑ
Παλιότερα
Νεότερα Με τις περισσότερες ψήφους
Σχόλια εντός κειμένου
Δες όλα τα σχόλια
0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx