ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Μαφιόζικη εκτέλεση και στη Βάρη – Ποιος ήταν ο πυγμάχος

Μαφιόζικη εκτέλεση και στη Βάρη – Ποιος ήταν ο πυγμάχος

Δεν έχουν σταματημό τα αποτρόπαια εγκλήματα στην Αττική. Λίγες μόνο ώρες μετά την άγρια δολοφονία στα Σεπόλια, άνδρας δολοφονήθηκε εν ψυχρώ στη Βάρη από πυροβολισμούς. Η ταυτότητα του θύματος δόθηκε λίγη ώρα μετά στη δημοσιότητα. Πρόκειται για τον 39χρονο Τάσο Μπερδέση, γνωστό πυγμάχο με αρκετές διακρίσεις στο ιστορικό του.

Είναι μια ακόμα προσθήκη στη λίστα των αιμοβόρων εκτελέσεων που την τελευταία περίοδο, συγκλονίζουν την ελληνική κοινωνία. Το περιστατικό στη Βάρη, έλαβε χώρα σήμερα το πρωί στην οδό Ανδρέα Παπανδρέου, όπου άγνωστοι προσώρας και χωρίς να είναι ξεκάθαρα τα κίνητρα της εγκληματικής ενέργειας, πυροβόλησαν το νεαρό άνδρα.

Το θύμα είχε απασχολήσει ξανά τις αρχές αφού το 2008 φέρεται να είχε εμπλακεί σε υπόθεση που αφορούσε εκβιασμούς. Την ώρα της δολοφονικής επίθεσης το θύμα βρισκόταν σε σταθμευμένο αμάξι στη θέση του συνοδηγού. Η Διεύθυνση Ασφάλειας έχει ξεκινήσει Προανάκριση για την υπόθεση, ενώ η Ελληνική Αστυνομία είναι επί ποδός για την εξεύρεση των ενόχων.

Προ δύο εβδομάδων, αντίστοιχη υπόθεση με θύμα πρώην πυγμάχο είχε υπάρξει και στην περιοχή της Μεταμόρφωσης, ενώ τα τραγικά νέα έρχονται μόλις λίγες ώρες μετά το περιστατικό στα Σεπόλια που συγκλόνισε και κίνησε και πολιτικές αντιδράσεις για τη ραγδαία αύξηση της εγκληματικότητας.

Ταυτοποιήθηκε το θύμα

Γνωστή έγινε και η ταυτότητα του θύματος που δέχθηκε τη δολοφονική επίθεση. Πρόκειται για τον 39χρονο Τάσο Μπερδέση. Ο πρώην πυγμάχος είχε απασχολήσει τις αρχές στο παρελθόν, όντας εμπλεκόμενος σε υπόθεση εκβιασμού. Είχε μάλιστα συλληφθεί στο παρελθόν και εκτίσει ποινή στη φυλακή, ενώ του είχαν απαγγελθεί κατηγορίες και για απόπειρα ανθρωποκτονίας. Στο ευρύ κοινό είχε γίνει ιδιαίτερα γνωστός όταν κέρδισε το ριάλιτι Survivor Secret.

Περισσότερες λεπτομέρειες έγιναν γνωστές και για το σκηνικό της επίθεσης. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, προσέγγισε τον άνδρα ένα μαύρο τζιπ πολυτελείας. Ο ίδιος βρισκόταν έξω από γνωστό σύλλογο πυγμαχίας της περιοχής, όταν άγνωστοι άνοιξαν πυρ και τον πυροβόλησαν στο κεφάλι.

Η Αστυνομία κάνει λόγο για ξεκαθάρισμα λογαριασμών και συνεχίζει τις προσπάθειες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των υπόπτων. Ο Τάσος Μπερδέσης ήταν γεννημένος στην Πάτρα και έφτασε στην Αθήνα για να ακολουθήσει την πορεία του στην πυγμαχία. Είχε στο ιστορικό του περισσότερες από 300 νίκες σε ερασιτεχνικά παιχνίδια εντός και εκτός Ελλάδας, ενώ το 2011 είχε βραβευτεί από τον Παναθηναϊκό για την απόδοσή του.

Αθώωση για τις κατηγορίες

Ο “άχαστος” πρωταθλητής, καθώς από το 2000 και ύστερα δεν έχασε κανέναν αγώνα από Έλληνα αγωνιστή, κέρδισε το πρώτο του πρωτάθλημα το 2002, ενώ ακολούθησαν ακόμα δύο μερικά χρόνια μετά. Είχε κατηγορηθεί για το θάνατο ενός συναθλητή του, μια κατηγορία για την οποία ουδέποτε παραδέχθηκε ενοχή. Είχε δηλώσει μάλιστα ότι ο αθλητής για του οποίου τον θάνατο κατηγορήθηκε ήταν φίλος του.

«Είχε ένα ατύχημα με τη μηχανή, από το οποίο όπως προέκυψε από την ιατροδικαστική έρευνα, προκλήθηκε από ανεύρυσμα, που δυστυχώς έσπασε κατά την διάρκεια του αγώνα. Επί ενάμιση χρόνο δεν έπαιζα σε αγώνες. Με πλήγωσε πολύ. Ήταν σαν αδερφός μου. Η μοίρα έπαιξε ανελέητα μαζί μου, όμως δεν λύγισα ποτέ» ήταν τα λόγια του.

Είχε προηγηθεί η δίωξη για συμμετοχή σε κυκλώματα εγκληματικής δραστηριότητας και θεωρούταν καταζητούμενος για 1,5 χρόνο. Οι κατηγορίες συνέπεσαν χρονικά με την προετοιμασία του Μπερδέση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. «Στο δικαστήριο όμως αθωώθηκα ομόφωνα. Ξέρεις τι είναι να έχεις το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς και ξαφνικά να προκύπτουν από το πουθενά κατηγορίες και να σου απαγορεύουν να πας οπουδήποτε;», είχε δηλώσει για το ζήτημα.

Σε εγρήγορση η ΕΛΑΣ

Τα ξεκαθαρίσματα λογαριασμών δίνουν και παίρνουν μεταξύ συμμοριών της νύχτας, γεγονός που έχει δημιουργήσει μεγάλη ανησυχία στην Ελληνική Αστυνομία. Έχουν καταγραφεί τον τελευταίο μήνα τέσσερα μαφιόζικα χτυπήματα, μια πρωτοφανής συχνότητα εγκληματικής δραστηριότητας τέτοιου τύπου. Υπενθυμίζεται ότι στις 19 Μαΐου, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη παρέδωσε στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου απόρρητη έκθεση για την ελληνική μαφία.

Το πρώτο περιστατικό εξ αυτών, έλαβε χώρα στις 7 Μαΐου στο νησί της Ζακύνθου, όταν δολοφονήθηκε ο 54χρονος επιχειρηματίας Ντίμης Κορφιάτης, από τις σφαίρες ενός καλάσνικοφ. Λιγότερο από έναν χρόνο νωρίτερα είχε γίνει απόπειρα δολοφονικής επίθεσης κατά του επιχειρηματία, με θύμα τότε τη σύζυγό του. Στις 16 Μαΐου, στη λίστα με τα θύματα προστέθηκε ο 58χρονος γνωστός ως “Κεφάλας”, επίσης πρώην πυγμάχος. Ο τόπος του εγκλήματος ήταν αυτή τη φορά η περιοχή της Μεταμόρφωσης.

Μόλις χθες Κυριακή στις 30 Μαΐου, δύο εβδομάδες αργότερα, ένας 38χρονος δολοφονήθηκε μέσα σε καφετέρια στα Σεπόλια από άγνωστο άνδρα. Γνωστός και ως “Άρης”, είχε δεχτεί πριν από το χθεσινό συμβάν άλλες τρεις επιθέσεις, ενώ οι αστυνομικοί θεωρούν βέβαιο ότι η δολοφονία του σχετίζεται με ανοιχτούς λογαριασμούς που είχε με εγκληματικές ομάδες που κινούνται στο “παρασκήνιο” της Αθήνας.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι