ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Διέψευσε τον Άδωνι δημοσιογράφος του Bloomberg

Γεωργιάδης για διαγραφή Σαμαρά: Δεν είναι ευχάριστη στιγμή για μένα

Ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, για άλλη μια φορά έκανε “φάουλ” με αφορμή την αδικαιολόγητη τιμή των test στην Ελλάδα, καθώς θέλοντας να “αποδείξει” ότι στην Ευρώπη πληρώνονται και δεν είναι δωρεάν, επικαλέστηκε την Μεγάλη Βρετανία που δεν ανήκει στην ΕΕ. Εκτέθηκε δε διεθνώς, γιατί την ανακρίβειά του πρόσεξε (ότι τα τεστ αυτά στοιχίζουν 30 λίρες στο Ηνωμένο Βασίλειο) και η ανταποκρίτρια του Bloomberg διόρθωσε τον Άδωνι.

Αντί να ψάξει ο υπουργός λίγο περισσότερο το θέμα, επέμεινε ότι στα αεροδρόμια οι τουρίστες πληρώνουν και διαφοροποίησε τα rapid από τα self test, ενώ στην πραγματικότητα είναι ακριβώς τα ίδια προϊόντα. Η δημοσιογράφος όμως επέμεινε και με το δίκιο της, καθώς μόνον οι τουρίστες πληρώνουν στη Βρετανία τα test και για όλους τους άλλους διατίθενται δωρεάν.

Και όχι μόνον τα test είναι δωρεάν, αλλά στα στέλνουν στο σπίτι, παίρνεις το δείγμα και το ταχυδρομείς, χωρίς καμία επιβάρυνση και ή σου έρχεται η απάντηση ταχυδρομικώς, ή επιλέγεις να το παραδώσεις και να πάρεις απάντηση ταχύτερα! Ακολουθεί ο διάλογος του κ. Γεωργιάδη με την δημοσιογράφο:

Οι προηγούμενες… αστοχίες Άδωνι

Ο Άδωνις Γεωργιάδης, όταν αποδείχθηκε ότι έκλεισε πανάκριβη τιμή για τα PCR τεστ (στα 47 ευρώ) και δέχθηκε παράλληλα βολές και για τα 10 ευρώ στα rapid test (που παρέχονται σχεδόν σε όλες της ευρωπαϊκές χώρες δωρεάν), επέμεινε σε μια ρητορική που τον διαρκώς εκθέτει. Αφού κόντεψε να προκαλέσει διπλωματικό επεισόδιο με την Κύπρο λέγοντας ότι τα PCR των 27 ευρώ στην Κύπρο είναι «κινέζικα» και «αναξιόπιστα» και ότι με 47 ευρώ η Ελλάδα “έχει καλύτερα τεστ”, έμεινε βουβός όταν ήρθαν στην επιφάνεια οι συμβάσεις των ελληνικών νοσοκομείων.

Αυτά πληρώνουν μόνο 20 ευρώ για το PCR τεστ στους ιδιώτες, με μηχάνημα μοριακού ελέγχου. Οπότε ακόμα κι αν δεχτούμε ότι η περίφημη λήψη του δείγματος πρέπει να έχει κόστος 10 ευρώ (κάτι πραγματικά αδικαιολόγητο, αφού όλη η Ελλάδα ξέρει πλέον πώς να πάρει με τη μπατονέτα σωστά το δείγμα από την μύτη), το κόστος πάει το πολύ στα 30 ευρώ. Κατά συνέπεια έχει και η Ελλάδα “αναξιόπιστα τεστ”, όπως χαρακτήρισε όλα τα “φτηνά κινέζικα τεστ” ο κ. Γεωργιάδης.

Όταν μάλιστα ελληνικοί δήμοι, αλλά και σύλλογοι γονέων έκλεισαν συμφωνίες με εργαστήρια για 20 ευρώ ανά PCR τεστ, άφησε μομφές ότι “ίσως οι δήμοι υποσχέθηκαν κάτι”, αλλά δεν βρήκε τι μπορεί να υποσχέθηκαν οι σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων, ή τι μπορεί να υποσχέθηκαν τα ελληνικά νοσοκομεία, που κάνουν κάθε εβδομάδα περίπου 100.000 “αναξιόπιστα τεστ” προς 20 ευρώ. Υπενθυμίζεται δε ότι ο μοριακός αναλυτής που οι πολίτες έμμεσα πληρώνουν χρυσό στον ιδιωτικό τομέα, στοιχίζει 12.000 ευρώ και είναι απορίας άξιο γιατί δεκάδες ελληνικά νοσοκομεία δεν τον έχουν αγοράσει, παρά στέλνουν τα δείγματα σε ιδιώτες.

Όταν δε επικαλέστηκε ότι διαφέρει η χονδρική τιμή από την λιανική, ουσιαστικά παρέπεμπε στο ότι μεγάλος όγκος τεστ, συνεπάγεται και καλύτερη τιμή στις προσφορές. Όμως, με αυτό το σκεφτικό, αν ένας μικρός δήμος κλείνει τιμή 23 ευρώ με μερικές χιλιάδες κατοίκους, τι τιμή έπρεπε να είχε κλείσει ο κ. Γεωργιάδης για δέκα εκατομμύρια Έλληνες;

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Kαταθέστε το σχολιό σας. Eνημερώνουμε ότι τα υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

0 ΣΧΟΛΙΑ
Παλιότερα
Νεότερα Με τις περισσότερες ψήφους
Σχόλια εντός κειμένου
Δες όλα τα σχόλια
0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx