ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Δικαστική μάχη για το sexoreality στην Πάρο

Δικαστική μάχη για το sexoreality στην Πάρο

Στα δικαστήρια έφτασε το ιδιαίτερα αισθησιακό περιεχόμενο ενός γερμανικού reality, καθώς τα γυρίσματά του στην Πάρο έχουν ενοχλήσει κάποιους κατοίκους που ζουν κοντά στην παραλία του Φάραγγα. Υπάρχει δε και η αμερικανική εκδοχή του ίδιου σεξοριάλιτι, με τίτλο “Are you the one?” που προβάλλεται ήδη από το Νetflix. Σε συνέντευξή του προς το ethnos.gr αλλά και προς το κανάλι Mega ο δικηγόρος που εκπροσωπεί κάτοικο της περιοχής και ιδιοκτήτη ακινήτου, ανέφερε ότι οι περίοικοι κάθε ηλικίας γίνονται μάρτυρες ερωτικών συνευρέσεων εδώ και ενάμισι μήνα, οπότε και ξεκίνησαν τα γυρίσματα.

Στρέφεται δε κατά του προέδρου της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρου Καπράλου, στον οποίο ανήκει και το ακίνητο στο οποίο γυρίζεται το reality. Ο κ. Αγαπηνός αναφέρει μεταξύ των επιχειρημάτων του ότι ο κ. Καπράλος παρανομεί, γιατί νοίκιασε την κατοικία του για γυρίσματα τηλεοπτικής παραγωγής, με αποτέλεσμα να έχει αλλάξει χρήση το ακίνητο, αλλά και να γίνονται πολεοδομικές αυθαιρεσίες, καθώς υψώθηκε για τις ανάγκες των γυρισμάτων ένας τεράστιος πύργος.

 

«Το ακίνητο, αν και είναι κατοικία, δεν έχει μισθωθεί για κατοικία και αυτό δεν είναι νόμιμο. Είναι σαν να νοικιάζω εγώ το σπίτι μου για καφετέρια. Παράλληλα, ο κ. Καπράλος, ως πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, θα έπρεπε να είναι θεματοφύλακας του πολιτισμού και όχι να επιτρέπει να γυρίζονται στο σπίτι του τέτοια διεφθαρμένα πράγματα για να πάρει λίγα χρήματα. Εντάξει, δεν ήξερε σε ποιους το νοίκιασε. Όταν το έμαθε, τι έκανε;», τονίζει ο κ. Αγαπηνός.

«Έχω πάρει επιστολές και από άλλους κατοίκους για το ίδιο θέμα. Οι κάτοικοι ενοχλούνται και ντρέπονται γι’ αυτά που συμβαίνουν, αφού αυτό που γυρίζεται δεν είναι το Mamma mia. Ακόμα και το δικό μας το Bachelor μπροστά του είναι… παρθεναγωγείο. Πρόκειται για ένα reality… στο οποίο δέκα γυναίκες και δέκα άντρες συναγωνίζονται για το ποιος θα πετύχει τις περισσότερες ερωτικές συνευρέσεις. Αυτός θα είναι ο “the one”, όπως ονομάζεται η παραγωγή… Δεν ξέρω, αν έχουμε και υγειονομικές παραβάσεις», λέει ο κ. Αγαπηνός.

«Δυσφημείται το νησί»

Ο ίδιος σημειώνει ότι ήδη έχει προχωρήσει στην κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων και θα συνεχίσει με την κινητοποίηση όλων των δημόσιων υπηρεσιών. Αν ο δήμος Πάρου και η τοπική αστυνομία δεν προχωρήσουν άμεσα στη λήψη μέτρων, θα καταθέσει σε βάρος τους αγωγή για παράβαση καθήκοντος,

Ο δικηγόρος του κ. Καπράλου κ. Φιφλής θεωρούν ότι μία ιδιωτική διαφορά μεταξύ δύο γειτόνων μεγεθύνθηκε και δυσφημείται το νησί. Υποστηρίζει ότι το reality δεν έχει άσεμνο περιεχόμενο, ενώ αναφορικά με τις καταγγελίες του κ. Αγαπηνού σε βάρος του κ. Καπράλου, σημειώνει ότι δεν υπάρχει καμία παράβαση στους όρους μίσθωσης και στη χρήση του ακινήτου.

«Δυστυχώς, μία ιδιωτική διαφορά μεταξύ δύο γειτόνων έχει αναδειχθεί σε πρόβλημα για ολόκληρη την Πάρο. Το νησί αμαυρώνεται και δυσφημείται, αν και αποτελεί δημοφιλή κινηματογραφικό προορισμό… Δεν απαγορεύει κανένας το να μείνουν στο ακίνητο του κ. Καπράλου οι πρωταγωνιστές του reality… Πρόκειται για μία απλή ιδιωτική διαφορά και όλα τα υπόλοιπα είναι μυθεύματα», τονίζει ο κ. Φιφλής. Ο ίδιος υποστηρίζει ακόμα ότι ο δήμος Πάρου ενισχύει την παραγωγή και έχουν χορηγηθεί για το reality όλες οι απαιτούμενες άδειες από όλους τους αρμόδιους φορείς.

Οι αντιδικούντες μίλησαν και στο Mega όπου οι “υπέρ” τόνισαν ότι το reality φέρνει στο νησί λεφτά και ότι στόχος του είναι η επιλογή ερωτικού συντρόφου μέσα από την κοινή συμβίωση σε πολυτελή βίλα, αλλά και μέσα από πάρτι, δοκιμασίες και παιχνίδια, που βοηθούν τους διαγωνιζόμενους να γνωριστούν καλύτερα, να έρθουν πιο κοντά και να εκδηλωθεί η ερωτική τους χημεία. Μάλιστα, είχε γυριστεί και πέρυσι στην Πάρο αφήνοντας και αρκετά χρήματα στην τοπική κοινωνία, αφού κινηματογραφήθηκε εκτός σεζόν με ξενοδοχεία και χώρους εστίασης να ανοίγουν για να εξυπηρετήσουν την γερμανική παραγωγή.

Τι λέει ο δήμαρχος Πάρου

Ο δήμαρχος της Πάρου Μάρκος Κωβαίος, είπε ότι «τα τελευταία χρόνια μεγάλες εταιρίες κινηματογραφικών παραγωγών επιλέγουν το νησί μας. Ενισχύεται και η οικονομία του νησιού. Για τη συγκεκριμένη καταγγελία, το χωριό που γίνεται αυτό το reality είναι ένα ήσυχο και παραδοσιακό χωριό. Το πρώτο που πρέπει να δούμε είναι αν αυτοί οι άνθρωποι εκτός από το συγκεκριμένο χώρο, βγαίνουν στην κοινωνία. Εκεί έχουμε θέμα ηθικής…

Ο κ. Αγαπηνός εκπροσωπεί μια εταιρία που έχει σπίτια δίπλα στο χώρο των γυρισμάτων και θεωρεί ότι θίγεται από το συγκεκριμένο reality. Μέχρι να έρθει το εξώδικο στο δήμο από τη συγκεκριμένη εταιρία, δεν είχαμε ακούσει κάτι. Τώρα θα το ερευνήσουμε να δούμε τι έχει γίνει. Οποιαδήποτε επένδυση όταν δεν προσβάλει τον τόπο, είμαστε υπέρ της». Από την πλευρά του ο κ. Αγαπηνός είπε πως «έχουν ιδιωτικά συμφέροντα και οι εντολείς μου, καθώς διαθέτουν κατοικίες στην περιοχή και τις νοικιάζουν. Δίπλα εγκαταστάθηκε αυτό το reality με εκτυφλωτικό φωτισμό, έντονο θόρυβο, παραγγέλματα με μεγαφωνικές εγκαταστάσεις στους παίκτες, ενώ υπάρχουν ακόμη και ερωτικές περιπτύξεις…

Είναι τελείως υποκριτικό να λέμε ότι πρόκειται για ιδιωτικούς χώρους ή κατοικίες… Η εταιρία παραγωγής είχε ζητήσει και από τους εντολείς μου να της νοικιάσουν τα δικά τους σπίτια, όμως οι εντολείς μου αρνήθηκαν. Το ένα από τα πρόσωπα που νοικιάζει το σπίτι έχει μια θεσμική ιδιότητα. Είναι ο πρόεδρος της Ολυμπιακής Επιτροπής, ο κ. Καπράλος. Το concept του reality είναι το ποιος θα επιτύχει τον μεγαλύτερο αριθμό ερωτικών συνευρέσεων».

 

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι