ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Δολοφονική ενέδρα καταγγέλλει ο δήμαρχος της Λαμίας Θύμιος Καραΐσκος

Δολοφονική ενέδρα καταγγέλλει ο δήμαρχος της Λαμίας Θύμιος Καραΐσκος,

Επίθεση από αγνώστους δέχτηκε τα ξημερώματα ο δήμαρχος της Λαμίας Θύμιος Καραΐσκος, ενώ επέστρεφε με το αυτοκίνητο στο σπίτι του από τηλεοπτικό πάνελ για τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Γύρω στη 1:00, άγνωστοι του επιτέθηκαν σπάζοντας το παρμπρίζ και το τζάμι του αυτοκινήτου από την πλευρά του συνοδηγού. Ο ίδιος πρόλαβε ανέπτυξε ταχύτητα και ξέφυγε. Λίγα λεπτά πριν, είχε αφήσει τον οδηγό του και οδηγούσε ο ίδιος.

Λίγο πριν, στη διάρκεια τηλεοπτικής εκπομπής στο ΣΤΑΡ Κεντρικής Ελλάδας είχε καταγγείλει απειλές κατά της ζωής του, της οικογένειάς του και των παιδιών του ακόμα, λέγοντας πως «η οικογένειά μου και εγώ βιώνουμε ένα δράμα, με απειλές, με ύβρεις, οι οποίες έχουν κατατεθεί με μηνυτήρια αναφορά». Παράλληλα κατήγγειλε πως «δεν είναι ό,τι καλύτερο ο δήμαρχος να βλέπει μπράβους να περιφέρονται γύρω από το σπίτι του. Όλα αυτά τα έχω καταγγείλει στον εισαγγελέα με μηνυτήρια αναφορά, σε ανύποπτο χρόνο. Τρεις φορές έχω επισκεφθεί τον εισαγγελέα και έχω αναφέρει συγκεκριμένα περιστατικά. Η Εισαγγελία έχει προχωρήσει ήδη σε προκαταρκτική έρευνα». 

Οι καταγγελίες του κ. Καραΐσκου στρέφονται ονομαστικά κατά του Πανουργιά Παπαϊωάννου, εργολάβου και υποψήφιου δημάρχου για τον οποίο ο νυν δήμαρχος είπε: «Έχω δεχθεί τηλεφωνήματα με απειλές για τη ζωή μου, αλλά έχω δεχθεί και απειλές από τον ίδιο τον κ. Παπαϊωάννου μέσω τρίτων ότι θα με σκοτώσει… μου μετέφερε μέσω τρίτων απειλές για την ίδια μου τη ζωή και την οικογένειά μου». Και η εξήγηση σύμφωνα με τον κ. Καραΐσκο βρίσκεται στην άρνησή του να αναθέσει απευθείας έργο της δημοτικής αρχής στον κ. Παπαϊωάννου για επέκταση του χώρου υγειονομικής ταφής απορριμμάτων.

Συνέχεια στα δικαστήρια 

Από την πλευρά του ο υποψήφιος δήμαρχος Πανουργιάς Παπαϊωάννου κατηγόρησε τον δήμαρχο ότι όλα αυτά είναι ψέματα και τα λέει τώρα που βλέπει ότι χάνει τις εκλογές: «Θα πάω αύριο στον εισαγγελέα και θα καταθέσω μήνυση για όλα όσα είπε ο Δήμαρχος τα οποία είναι όλα ψέματα και τα λέει επειδή βλέπει ότι έρχεται συντριπτική ήττα στις εκλογές…», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μετά το περιστατικό ο κ. Καραΐσκος έκανε λόγο για δολοφονική ενέδρα. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Λαμίας για προληπτικούς λόγους. «Η επίθεση στην θέση του συνοδηγού δεν είναι τυχαία. Είναι το σημείο που συνήθως κάθεται ο δήμαρχος», είπε στους αστυνομικούς ο συνεργάτης του δημάρχου, Γιάννης Κουτσούκης, που μαζί με τους αστυνομικούς που ειδοποιήθηκαν, ήταν ο πρώτος που έφτασε στο σημείο της επίθεσης, μιας και είχαν χωρίσει λίγα λεπτά πριν.

Ο Θύμιος Καραΐσκος εξελέγη δήμαρχος στη Λαμία στις προηγούμενες εκλογές, το 2019 και είναι εκ νέου υποψήφιος, με την υποστήριξη της ΝΔ. Είναι δικηγόρος και την περίοδο 2014-2019 διετέλεσε αντιπεριφερειάρχης στην ΠΕ Φθιώτιδας.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι