ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Ένας πρωτότυπος τρόπος να εισάγεις κοκαΐνη στη Μύκονο

Ένας πρωτότυπος τρόπος να εισάγεις κοκαΐνη στη Μύκονο, Όλγα Μαύρου

Ένας 33χρονος “τουρίστας” από την Καραϊβική έφτασε στη Μύκονο αεροπορικώς, έχοντας καταπιεί 33 συσκευασίες με κοκαΐνη των 10-15 γραμμαρίων, συνολικής αξίας στη λιανική περίπου 50.000 ευρώ. Δεν είναι γνωστό αν ήταν απλός μεταφορέας και θα έπαιρνε μόνο 2.000 ευρώ (παίζοντας την ζωή του κορώνα-γράμματα) ή αν θα είχε μερτικό και από τις πωλήσεις.

Οι συσκευασίες σε σχήμα αυγού ή κάψουλας έχει διπλό και τριπλό περιτύλιγμα από λάτεξ και άλλα υλικά, ώστε να μην διαλύονται εύκολα από τα υγρά του στομάχου. Οι έμποροι δεν θέλουν να πεθάνει ο μεταφορέας και να χαθεί το εμπόρευμα. Όμως έχουν συμβεί πολλά περιστατικά με θανάτους μεταφορέων, επειδή οι κάψουλες διαλύθηκαν είτε στο στομάχι, είτε στο έντερο.

Συνήθως ο μεταφορέας παίρνει ένα καθαρτικό μετά την άφιξή του στον προορισμό, εκκενώνεται το έντερο και εν συνεχεία πλένει τα αυγά ή τις κάψουλες και τα παραδίδει στον επόμενο διακινητή. Αν χρειασθεί να αφοδεύσει στη διάρκεια του πολύωρου αεροπορικού ταξιδιού, η εντολή είναι να πλύνει τα “αυγά” και να τα ξανακαταπιεί! Κατά την σωματική έρευνα και τον έλεγχο των αποσκευών του στην Μύκονο, δεν βρέθηκε κάτι ύποπτο, αλλά η ακτινογραφία έδειξε 33 αυγά στο στομάχι και στο έντερο.

Η κοκαΐνη είχε συνολικό βάρος 530 γραμμαρίων και τιμάται στην πιάτσα από 90 έως 120 ευρώ. Συνελήφθη και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σύρου, που του άσκησε δίωξη για εισαγωγή ναρκωτικών στην ελληνική επικράτεια. Μια 30χρονη Ολλανδέζα που έκανε αυτή τη δουλειά επί τρία χρόνια και τελικά “αποσύρθηκε”, σε συνέντευξή της είχε πει ότι με αυτό τον τρόπο έβγαζε τα έξοδά της και αγόραζε ρούχα, χωρίς να χρειάζεται να δουλεύει, όμως έπρεπε να κάνει αρκετά ταξίδια. Τελικά αυτό την κατέστησε ύποπτη και συνελήφθη.

Πώς λειτουργεί το σύστημα διακίνησης

Η αμοιβή δεν ήταν ανάλογη των κινδύνων, ανερχόταν στα 3.500 ευρώ ή 4.000 δολάρια. «Είχα μια γνωστή 19 ετών που πέθανε και ξέρω και έναν 18χρονο που κόλλησε το “αυγό” στο έντερό του και χρειάσθηκε χειρουργείο και κάποιους που τους πρόλαβαν στα επείγοντα, αλλά τις περισσότερες φορές δεν πάει τίποτα στραβά. Εγώ, προτού τα καταπιώ, τα ήλεγχα και με διαβεβαίωναν ότι δεν διαλύονται με τίποτα στο στομάχι».

»Όμως δεν είμαι και απόλυτα σίγουρη, μπορεί απλά να στάθηκα τυχερή. Όταν αποβιβαζόμουν φρόντιζα στο τελωνείο να είμαι ψύχραιμη και άνετη. Σε μερικά ταξίδια ήξερα ότι είχαν δωροδοκήσει τους υπαλλήλους στο αεροδρόμιο. Μετά έπαιρνα ένα καθαρτικό με γεύση σοκολάτας και “άδειαζα” το περιεχόμενο και το παρέδιδα», είπε.

«Τώρα είναι πιο δύσκολα τα πράγματα, ελέγχουν περισσότερο τις πτήσεις από κάποιες χώρες και κάνουν πιο συχνά ακτινογραφίες. Πριν από δέκα χρόνια ήταν πιο απλό», κατέληξε. Στη Μύκονο και στη Σαντορίνη, γίνονται συλλήψεις για μικροποσότητες ναρκωτικών πολύ συχνά. Μέχρι και πέρσι η κατάσταση ήταν σχεδόν ανεξέλεγκτη. Τώρα που πλέον έχουν αποσπαστεί στη Μύκονο 188 αστυνομικοί, οι έλεγχοι είναι πιο συχνοί.

Στα νησιά αυτά, πιθανόν και στα άλλα, έχουν συλληφθεί και αλλοδαποί “ρυθμιστές”, δηλαδή άτομα που επικοινωνούν με ανώνυμα κινητά και αναλαμβάνουν να εξασφαλίσουν στους πελάτες από κατάλυμα και ενοικίαση αυτοκινήτου, μέχρι γυναίκες και δυσεύρετες ναρκωτικές ουσίες. Αυτοί οι σύνδεσμοι δουλεύουν κυρίως με την εφαρμογή WhatsApp.

https://www.youtube.com/watch?v=mSz3IxWFrSA&t=13s

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι