ΣΧΟΛΙΟ

Έχουμε τους Τούρκους… πλακώσανε και οι Κουβανοί

Έχουμε τους Τούρκους... πλακώσανε και οι Κουβανοίμ Κόμπρα

«Η Τουρκία για μία ακόμα φορά αρνήθηκε να συμμορφωθεί στις υποχρεώσεις της έναντι της ΕΕ», ανέφερε ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιώτακης, σχολιάζοντας την στάση της γείτονος, που κάνει τον… Κινέζο σχετικά με την επιστροφή του πλοίου με τους 400 παράνομους μετανάστες, το οποίο αναμένεται απόψε ή αύριο να καταπλεύσει, ρυμουλκούμενο από το Λιμενικό, σε νησί των Δωδεκανήσων.

Οι τοπικές αρχές δεν “πετούν και την σκούφια τους”, καθώς φοβούνται πως αν συμφωνήσουν να δεχτούν “προσωρινά” τους 400 μετανάστες, αυτοί στο τέλος θα παραμείνουν… μόνιμα. Και όπου “γάμος και χαρά” οι ΜΚΟ πρώτες. Και στην περίπτωση πρώτη η περιβόητη “Aegean Boat Report” που μας εκφράζει την “ανησυχία” της μην τυχόν και επιστραφούν στην Τουρκία, από την οποία βέβαια μας έρχονται κυριολεκτικά “συστημένοι”, με πλοίο υπό τουρκική σημαία!

Και η ανησυχία της “Aegean Boat Report” μήπως οι μετανάστες επιστραφούν στην Τουρκία δεν εμποδίζει την ίδια όχι απλώς να συνεργάζεται με την τουρκική Ακτοφυλακή, αλλά να είναι κολλητή και με κυκλώματα Τούρκων διακινητών. Γι’ αυτό και βρίσκεται στο μικροσκόπιο των ελληνικών αρχών για κατασκοπία και παράνομη διακίνηση μεταναστών. Θυμίζουμε πως  είχε σπεύσει να απαντήσει στην δήλωση του Μηταράκη πως «γνωστή ΜΚΟ εμπλέκεται σε υπόθεση κατασκοπίας», την οποία όμως ο υπουργός δεν είχε κατονομάσει! Όποιος έχει την μύγα μυγιάζεται, που λέει ο λαός μας!

Οι δε γείτονες, μας δουλεύουν ψιλό-γαζί, λέγοντας «είστε εσείς κοντά πάρτε τους». Θα μου πείτε, γιατί να μην το κάνουν, όταν εμείς οι ίδιοι διατυμπανίζαμε την “σύμπλευση” με την Τουρκία στο μεταναστευτικό! Μέχρι και τηλεφωνική επικοινωνία του Κυριάκου με τον Ερντογάν πραγματοποιήθηκε για το ζήτημα. Βλέπετε η Τουρκία προχώρησε στην νέα της πρόκληση, αφού πρώτα περίμενε να αποχωρήσει η Μέρκελ. Ε, μην χαλάσει την ωραία ατμόσφαιρα από την αποχαιρετιστήρια επίσκεψή της, στην οποία η Μέρκελ εκθείασε τον ρόλο της Ελλάδας στο μεταναστευτικό. Γιατί όχι! Που να βρει τέτοια κορόιδα…

Μας δίνει συγχαρητήρια την καγκελάριος, επειδή θέλει την Ελλάδα ένα απέραντο hotspot για να μην ενοχλούνται οι κεντροβόρειοι Ευρωπαίοι εταίροι μας! Για να πω την αλήθεια αφού τόσο πολύ ενδιαφέρονται για τους κακόμοιρους παράνομους μετανάστες οι εταίροι μας, γιατί δεν τους παίρνουν να τους φιλοξενήσουν στις πατρίδες τους. Θέλουν να πουλάνε ανθρωπισμό, αλλά τον λογαριασμό να τον πληρώνει άλλος. Και εμείς ημιπρόθυμοι…

Πλακώσανε και οι… Κουβανοί

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, πλέον το μεταναστευτικό αποκτά και μία γεύση από… Καραϊβική. Πονοκέφαλος για την Ελλάδα έγινε και η τύχη των 62 Κουβανών μεταναστών που εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν στο αεροδρόμιο της Ζακύνθου. Η υπόθεση είναι επιτομή του σουρεαλισμού, καθώς αυτοί είχαν την απαίτηση να ταξιδέψουν με αεροπλάνο από τη Ζάκυνθο προς το Μιλάνο χωρίς βίζα! Όχι τίποτα άλλο, μας γκρινιάζουν και οι Κουβανοί σύντροφοι, που κάλεσαν την Ελληνίδα πρεσβευτή στην Αβάνα για εξηγήσεις. Ζητούν από την Ελλάδα να επιστρέψει τους Κουβανούς, υπό τον όρο να πληρώσει η Αθήνα τα έξοδα!

Βέβαια, το μεγάλο ερώτημα παραμένει: Πώς βρέθηκαν οι Κουβανοί, που δηλώνουν αντικαθεστωτικοί, στο αεροδρόμιο της Ζακύνθου, σαν να πρόκειται για κοινούς τουρίστες. Το να έφτασαν με βάρκες διασχίζοντας τον Ατλαντικό, κομματάκι δύσκολο! Διαβάζουμε στο ρεπορτάζ πως οι 62 Κουβανοί μετανάστες ξεκίνησαν από την Ρωσία, όπου με κάποιον τρόπο είχαν φτάσει, πέρασαν στην Σερβία και μέσω Σκοπίων μπήκαν στην Ελλάδα.

Το πως έφτασαν στην Ελλάδα δεν το ξέρουμε, ούτε και με απασχολεί. Με κάνει αναρωτιέμαι πως στον διάβολο μπήκαν τόσοι άνθρωποι στη χώρα μας, χωρίς να διαθέτουν βίζα. Και αφού μπήκαν, κυκλοφορούσαν άνετα, φτάνοντας με τρένα, λεωφορεία και πλοία στην άλλη άκρη, στη Ζάκυνθο! Οι ελληνικές αρχές τους “πήρανε πρέφα” όταν στο αεροδρόμιο της Ζακύνθου προσπάθησαν να επιβιβαστούν σαν κύριοι στο αεροπλάνο. Εκεί εκτυλίχθηκαν και σκηνές ροκ!

https://youtu.be/tMUcftmccL8

Όταν εντοπίστηκαν αρνήθηκαν να ακολουθήσουν τους αστυνομικούς που τους ζήτησαν να επιβιβαστούν σε λεωφορείο για να μεταφερθούν σε ξενοδοχείο. Το αποτέλεσμα ήταν οι εικόνες που δείχνει το βίντεο. Μπροστά στην άρνηση των Κουβανών, οι αστυνομικοί άρχισαν να τους τραβάνε όπως μπορούσαν, ακόμα και από τα πόδια! Σε ποια άλλη χώρα, βρε παιδιά θα σε βρίσκανε στο αεροδρόμιο παράνομο μετανάστη και θα έκανες και τον καμπόσο. Μάλλον, εκτός από τους Τούρκους, και οι Κουβανοί μας έχουν πάρει χαμπάρι…

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι