ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Είναι το ψυχιατρείο των φυλακών “θέρετρο” για κρατουμένους VIP;

Είναι το ψυχιατρείο των φυλακών "θέρετρο" για κρατουμένους VIP; Όλγα Μαύρου

Την διενέργεια ψυχιατρικής εξέτασης ζήτησε ο Μένιος Φουρθιώτης, ο οποίος επιδιώκει την εισαγωγή του σε ψυχιατρική κλινική και συγκεκριμένα στο Δρομοκαΐτειο. Ο παρουσιαστής, λίγες εβδομάδες μετά τον εγκλεισμό του στις φυλακές Κορυδαλλού, δήλωσε στη διεύθυνση των φυλακών ότι έπεσε από το κρεβάτι του τη νύχτα και χτύπησε στον αυχένα. Αμέσως οδηγήθηκε στο ιατρείο των φυλακών, όπου εξετάστηκε αλλά δεν βρέθηκε κάτι ανησυχητικό.

Σχολιάζοντας το περιστατικό ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος (ο οποίος εργάζεται στο Δρομοκαΐτειο), ανέφερε πως οι γιατροί έκριναν πως ο Μένιος Φουρθιώτης δεν χρήζει εισαγωγής. «Είμαστε ευχαριστημένοι με αυτή την εξέλιξη, γιατί έχουμε τραυματική εμπειρία από προηγούμενους επώνυμους όπως η κ. Βίκυ Σταμάτη. Νοσηλεύτηκαν επί μακρόν, αναστάτωσαν τη λειτουργία του νοσοκομείου, με τα προνόμια που ζητούσαν να έχουν. Μας έβλεπαν με τον Τσοχατζόπουλο ως υπηρετικό προσωπικό», επεσήμανε ο κ. Γιαννάκος μιλώντας στην τηλεόραση του OPEN και συνέχισε:

«Ο κ. Φουρθιώτης από την πρώτη στιγμή έδειξε τον ιδιαίτερο χαρακτήρα του. Ζήτησε νερό, του πήγαμε από τον ψύκτη, ήθελε εμφιαλωμένο νερό, ζήταγε τα παραπεμπτικά του σε φάκελο, έλεγε ότι έχασε κιλά στη φυλακή και ότι θα πρέπει να έρθει στο Δρομοκαΐτειο να ξεκουραστεί. Το Δρομοκαΐτειο δεν είναι παραθεριστικός χώρος για το κάθε ψώνιο. Είναι χώρος νοσηλείας. Συνήθως όμως χρησιμοποιείται ως προθάλαμος για αποφυλάκιση».

Το 2013 η Βίκυ Σταμάτη, σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου, μεταφέρθηκε σε ψυχιατρικό κατάστημα με απώλεια συνείδησης. Η Σταμάτη είχε λιποθυμήσει και παρουσίαζε σύμφωνα με τους γιατρούς αυτοκτονικές τάσεις και βαριά κατάθλιψη. Δύο ημέρες πριν είχε ανακοινωθεί η καταδίκη της σε 12ετή κάθειρξη για ξέπλυμα χρήματος.

Ψυχιατρείο και Σταμάτη

Το εφημερεύον Δρομοκαΐτειο, αποφάσισε την εισαγωγή της. Λίγους μήνες μετά τον εγκλεισμό της, η κατάδικος δραπέτευσε, γεγονός που απασχόλησε έντονα τότε την επικαιρότητα. Εν συνεχεία τη βρήκαν περιφερόμενη στο Χαϊδάρι και συνελήφθη τότε και μία εργαζομένη στο Ψυχιατρείο με την κατηγορία ότι διευκόλυνε την απόδραση της κρατούμενης.

Τελικά μετά από “μπες-βγες” στο ψυχιατρείο, αποφυλακίσθηκε το 2015 έχοντας μείνει “μέσα” τρία χρόνια συνολικά από τα θεωρητικά 12 της κάθειρξης. Πέρασε πολλούς μήνες στο τμήμα βραχείας νοσηλείας του νοσοκομείου και οι μέρες κράτησής της στο Δρομοκαΐτειο, σύμφωνα με τον νόμο, μετρούν διπλά. Μετά την απόδρασή της και τον επανεγκλεισμό της, της αφαιρέθηκαν τα προνόμια διαμονής, αλλά όχι και η προνομιακή προσμέτρηση της ποινής.

Μεταξύ των προνομίων που είχε παρότι κατάδικος, ήταν η δυνατότητα παραγγελίας φαγητού delivery, η κατοχή κινητού τηλεφώνου, ένας ουσιαστικά ατομικός θάλαμος κι ας ήταν τρίκλινος, η καθημερινή βόλτα στον προαύλιο χώρο και διαρκώς ανοιχτά τα ρολά στο παράθυρο. Στο νοσοκομείο δύσκολα μπορούν να θυμηθούν άλλο άτομο που να πέρασε τόσους μήνες στο τμήμα βραχείας νοσηλείας. Και παρότι η κα Σταμάτη είχε όντως σοβαρά παθολογικά ζητήματα (αμφίβολο εν τέλει αν είχε και ψυχιατρικά), εκατοντάδες κρατούμενες και κρατούμενοι πάσχουν από εξίσου σοβαρά ή και πολύ σοβαρότερα νοσήματα, αλλά παραμένουν φυλακισμένοι σε κοινές φυλακές.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Kαταθέστε το σχολιό σας. Eνημερώνουμε ότι τα υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

0 ΣΧΟΛΙΑ
Παλιότερα
Νεότερα Με τις περισσότερες ψήφους
Σχόλια εντός κειμένου
Δες όλα τα σχόλια
0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx