ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΕΜΕΡΩΣΗ

Εκκένωση οικισμών στη Λέσβο – Μαίνεται μεγάλη πυρκαγιά

Εκκένωση οικισμών στη Λέσβο – Μαίνεται μεγάλη πυρκαγιά

Μεγάλη πυρκαγιά φωτιά ξέσπασε πριν από λίγη ώρα σε δασική έκταση στο Καστρί του δήμου Δυτικής Λέσβου. Η φωτιά ξέσπασε πάνω από τον οικισμό Βατερά στην περιοχή Πολιχνίτου σε δασική έκταση στην περιοχή Νιγήδα Ρογκάδα, ενώ μαίνεται ακόμα η πυρκαγιά στο Δάσος Δαδιά στον Έβρο

Παράλληλα, και ενώ η φωτιά ήταν σε εξέλιξη, λίγο πριν της 11, δόθηκε εντολή από την Πολιτική Προστασία για προληπτική εκκένωση του οικισμού των Βατερών. Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση από τις Αρχές, η φωτιά μαίνεται σε δασική έκταση στο Καστρί του δήμου Δυτικής Λέσβου και για την κατάσβεσή της κινητοποιήθηκαν τόσο επίγειες όσο και εναέριες δυνάμεις. 

Χαρακτηριστικά, επιχειρούν ένα ελικόπτερο Mi 8 και 2 αεροσκάφη PZL. Επίσης, δόθηκε εντολή και για 2 Canadiar από την Ελευσίνα.

Μάλιστα, σύμφωνα με τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, «μάχη» με τις φλόγες δίνουν δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και εθελοντές στην περιοχή Ρογκάδα των Βατερών προκειμένου να ελέγξουν τη δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 10 το πρωί και η εστία κρίνεται ως «σοβαρή». 

Ο οικισμός των Βατερών δεν απειλείται, είπε στην ΕΡΤ Αιγαίου ο πρόεδρος Βρίσας Βατερών, Αποστόλης Αποστολής.  Είναι αρκετά ψιλά από το χωριό, μεταξύ Βατερών και Σταυρού, αλλά καίει πυκνόφυτη δασική περιοχή. Ωστόσο, λίγο πριν της 11, δόθηκε εντολή από την Πολιτική Προστασία και το 112 για προληπτική εκκένωση του οικισμού των Βατερών. Σύμφωνα με την εντολή καλούνται οι κάτοικοι να κατευθυνθούν προς Πολιχνίτο.

Το tweet της Πυροσβεστικής

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι