ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Ανακατάληψη της Νομικής του ΑΠΘ μετά την πρωινή εκκένωση από την Αστυνομία

Εκκενώθηκε η κατάληψη στη Νομική του ΑΠΘ μετά από αστυνομική επιχείρηση

Αστυνομική επιχείρηση για την εκκένωση της κατάληψης στη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης πραγματοποιήθηκε νωρίς το πρωί της Δευτέρας. Ωστόσο, λίγο μετά τις 9 έγινε ανακατάληψη από άλλη ομάδα, καθώς οι αστυνομικές δυνάμεις είχαν αποχωρήσει.

Γύρω στις 6 το πρωί ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις μπήκαν συντονισμένα στους χώρους της Νομικής Σχολής και άνοιξαν τις πόρτες που είχαν κλείσει με αλυσίδες και λουκέτα οι καταληψίες. Στη συνέχεια διμοιρίες των ΜΑΤ απέκλεισαν κάθε πιθανή δίοδο προς το κτήριο διοίκησης του ΑΠΘ και προς την είσοδο της Νομικής Σχολής.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thestival.gr, κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης, εντός του κτιρίου εντοπίστηκαν περίπου 20 άτομα, χωρίς να πραγματοποιηθεί κάποια προσαγωγή ή σύλληψη.
Τώρα, μετά την ανακατάληψη μέλη φοιτητικών συλλόγων καλούν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιήσουν έξω από το κτήριο Διοίκησης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με αφορμή την επέμβαση την επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ

 

Η αστυνομική επιχείρηση ήρθε σε συνέχεια της επιστολής που απέστειλε στους φοιτητές ο κοσμήτορας της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ, κ. Παναγιώτης Γκλαβίνης. Ο κ. Γκλαβίνης απηύθυνε έκκληση για διακοπή της κατάληψης προκειμένου να μην χαθεί το εξάμηνο. «Εδώ, στη Νομική Σχολή, βρισκόμαστε σε μία πρωτόγνωρη κατάσταση. Ποτέ άλλοτε προπτυχιακοί φοιτητές δεν έκλειναν τις πόρτες στους μεταπτυχιακούς, οι οποίοι έχουν δικό τους σύλλογο. Πρόκειται για μία πολύ σκληρή κατάληψη, ανάλγητη απέναντι σε συναδέλφους τους, οι οποίοι υφίστανται τεράστια ζημία. Ακόμη χειρότερο, το ότι είναι μία εντελώς ανέξοδη για τους συμμετέχοντες διαμαρτυρία, που βασίζεται σε μία λογική ‘θα κάνουμε ό,τι κάνουμε κι όπου βγει. Κι εμείς, δυστυχώς, είμαστε όμηροι αυτής της κατάστασης» είπε ο κ. Γκλαβίνης σε συνέντευξή που παραχώρησε.

Στο σημείο βρέθηκε από νωρίς το πρωί ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού ΑΠΘ, Γιώργος Αγγελόπουλος, ο οποίος σε δηλώσεις του ανέφερε ότι «εμάς μας ενδιαφέρει η ηρεμία και η γαλήνη στο πανεπιστήμιο κι ότι οι φοιτητές δεν βρίσκονται σε κάποιον κίνδυνο», δηλώνοντας παράλληλα ότι δεν γνώριζε για την αστυνομική επιχείρηση και αν υπάρχουν καταληψίες στο κτίριο.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι