Έκρηξη στην Πλάκα: Για χαλκό αξίας 20-60 ευρώ σκοτώθηκαν έξι άνθρωποι κι ένα σκυλάκι

πλάκα
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΙΤΣΑΡΑΣ

Για να κλαπεί χαλκός αξίας το πολύ 60 ευρώ έγιναν οι ζημίες που προκάλεσαν την φονική έκρηξη στην Πλάκα προ 35 ημερών. Οι τρεις συλληφθέντες θα απολογηθούν τη Δευτέρα στον ανακριτή. Οσο για τη μυρωδιά αερίου που “είχε ακουστεί” σε καταγγελίες, ήταν παλαιότερη. Τη μοιραία νύχτα η διαρροή άρχισε γύρω στις 2 τη νύχτα και η έκρηξη σημειωθηκε στις 07:30 το πρωί.

Το κομμένο δίκτυο φυσικού αερίου εντοπίστηκε από τους πραγματογνώμονες της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΔΑΕΕ) της Πυροσβεστικής και τα εργαστήρια του Πολυτεχνείου. Κατά την εξέταση των συντριμμιών μετά την καταστροφή, βρήκαν το καθαρό, τεχνητό κόψιμο στον σωλήνα και συνειδητοποίησαν ότι η διαρροή δεν προκλήθηκε από κάποιο τυχαίο ατύχημα, αλλά από ανθρώπινο χέρι που απέκοψε κομμάτι χάλκινου σωλήνα.

 

Βίντεο δείχνουν τους τρεις άνδρες να κινούνται στην περιοχή πέντε ώρες πριν από την έκρηξη. Οι συλληφθέντες, δύο Ελληνες ηλικιας, αντίστοιχα, 34 και 54 ετών, και ένας Αλβανός, 37 ετών, φέρονται να είναι ναρκομανείς και να έχουν μητρώο για μικροκλοπές ενώ τον τελευταίο καιρό κατηγορούνται ότι έκλεβαν χαλκό από πολλές περιοχές στο κέντρο της Αθήνας. Φέρονται να ρίχνουν ο ένας το φταίξιμο στον άλλο και μέχρι στιγμής κανείς δεν ομολογεί ότι έκοψε το κομμάτι του χαλκού.

Σύμφωνα με την δικογραφία, όταν οι δράστες έκοψαν το κομμάτι του χαλκού, στην εγκατάσταση φωταερίου στο κτήριο της οδού Λυσικράτους στην Πλάκα στις 25 Σεπτεμβρίου, το αέριο άρχισε να διαφεύγει προς τα πάνω ως ελαφρύτερο και συσσωρεύθηκε στις κατοικίες των άτυχων ενοίκων. Υπενθυμιζεται ότι από την έκρηξη στις 07:30 το πρωί σκοτώθηκε ένα ζευγάρι ηλικιωμένων και δύο ζευγάρια Αμερικανών τουριστών αλβανικής καταγωγής, όπου μάλιστα η μια γυναίκα ήταν έγκυος. Σκοτώθηκε και το σκυλάκι ενοίκου που έτυχε να είχε βγει εκεινη την ώρα από το ισογειο σπιτι της.

Σε βάρος των δραστών ασκήθηκε ποινική δίωξη, για εμπρησμό, έκρηξη και ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο κατά συρροή και κατά συναυτουργία.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Kαταθέστε το σχολιό σας. Eνημερώνουμε ότι τα υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

0 ΣΧΟΛΙΑ
Παλιότερα
Νεότερα Με τις περισσότερες ψήφους
0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx