ΘΕΜΑ

Εκτέλεση στο Γέρακα: “Προστασία” και λαθρεμπόριο καυσίμων

Εκτέλεση στο Γέρακα: "Προστασία" και λαθρεμπόριο καυσίμων

Το μαφιόζικο χτύπημα, η εκτέλεση, στις 8 σήμερα το πρωί στο Γέρακα συνδέεται από τις αρχές Ασφαλείας με το λαθρεμπόριο καυσίμων. Ο 38χρονος ιδιοκτήτης του βενζινάδικου που “εκτελέσθηκε” σήμερα γνώριζε μάλιστα ότι απειλείται, και γι΄ αυτό κυκλοφορουσε με θωρακισμένο όχημα. Οι τρεις δράστες, που παραμόνευαν μέσα σε ένα λευκό βανάκι, έριξαν πάνω από 20 σφαίρες με τα όπλα τους –καλάσνικοφ– την ώρα που ο ιδιοκτήτης του βενζινάδικου έβγαινε από το όχημά του και κατευθυνόταν στο γραφείο του.

Πριν από δύο μήνες είχαν καταγραφεί προβλήματα σε άλλο πρατήριο που διατηρούσε συνεταιρικά ο 38χρονος στην Αθήνα. Το θύμα είχε εμπλοκή και σε υπόθεση εκβίασης του 2014, πιθανόν ως μάρτυρας κατηγορίας. Εκείνη η υπόθεση αφορούσε συμμορία με επικεφαλής τον Μανώλη Καραγιάννη, “νονός” που δολοφονήθηκε έξω από το σπίτι του στο Παλαιό Φάληρο τον Ιούνιο του 2018. Και σε εκείνου την δολοφονία συμμετείχαν πάνω από τρεις άνδρες με καλάσνικοφ. Και εκείνοι είχαν κάψει τα μεταφορικά μέσα που χρησιμοποίησαν για να μη βρεθεί DNA.

Ο πατέρας του 38χρονου που δολοφονήθηκε σήμερα, έκανε την εξής γραπτή καταγγελία: «Η νύχτα σκότωσε το παιδί μου. Σκότωσαν 38 χρόνων επιχειρηματία από το χώρο των καυσίμων γιατί δεν ενέδωσε στις απειλές τους να πληρώνει προστασία στη νύχτα και στους μπράβους για τα πρατήριά του. Οι βρώμικοι Αστυνομικοί ξέρουν ποιοι πληρώνουν συμβόλαια θανάτου και ποιοι κάνουν κουμάντο στη νύχτα. Έχουμε κάνει ως οικογένεια συγκεκριμένες καταγγελίες στις αρχές για το πόλεμο που δεχόμασταν. Δεν ήθελαν να υπάρχει επιχειρηματίας καυσίμων, χωρίς να κάνει λαθρεμπόριο καυσίμων ή να μην είναι υπόδουλος κακοποιών.

»Τους τελευταίους τρεις μήνες η οικογένεια και ο όμιλος έκανε επενδύσεις εκατομμυρίων σε σύμπραξη με εταιρεία κολοσσό του εξωτερικού και αυτό προκάλεσε το φθόνο και τη ζήλια των Λαθρεμπόρων της νύχτας και των μπράβων. Ενημερώνουμε ως οικογένεια ότι το σκορ δεν θα είναι 26-1 αλλά 25-2 . Να βρεθούν οι δολοφόνοι και οι ηθικοί αυτουργοί που σκότωσαν το Γιώργο μας. Οι «έμπειροι» αστυνομικοί ξέρουν ποιοι κρύβονται πίσω από κάθε δολοφονία στην Ελλάδα. Ξέρουν ποιοι πως και γιατί έγινε κάθε μαφιόζικο χτύπημα. ΞΕΡΟΥΝ ΚΥΡΙΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΚΑΙ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ. Όχι άλλο αίμα από τους στυγνούς δολοφόνους που προέρχονται από το χωρο της νύχτας».

Οι έρευνες προσανατολίζονται και στην εξέταση άλλων χτυπημάτων σε πρατήρια, ενώ το συγκεκριμένο βενζινάδικο είχε γίνει στόχος κατά το παρελθόν.  Οι επιθέσεις σε βενζινάδικα άρχισαν το 2020, με αγνώστους να πετάνε μάλιστα χειροβομβίδες σε αυτά. Ανάμεσα στις υποθέσεις που συσχετίζονται είναι και η δολοφονία του Γιάννη Σκαφτούρου στο εξοχικό του τη Δευτέρα του Πάσχα καθώς  είχε αναμιχθεί και σε υπόθεση λαθρεμπορίας καυσίμων. Πρόκειται για την τρίτη δολοφονία πρατηριούχου.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι