ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Έλον Μασκ: Από τις πολυτελείς βίλες σε προκάτ 36 τετραγωνικών

Έλον Μασκ: Από τις πολυτελείς βίλες σε προκάτ 36 τετραγωνικών, Νεφέλη Λυγερού

Η περιουσία του Έλον Μασκ εκτιμάται στα 160,4 δισ. δολάρια. Είναι, άλλωστε, ο δεύτερος πιο πλούσιος άνθρωπος του κόσμου, αμέσως μετά τον Τζεφ Μπέζος. Θα υπέθετε κανείς ότι η ακίνητη περιουσία του θα αποτύπωνε τον αμύθητο πλούτο του. Αντιθέτως, ο 50χρονος επιχειρηματίας ζει σε ένα προκάτ σπίτι 36 τετραγωνικών μέτρων, αξίας 50.000 δολαρίων.

Είναι το μόνο οίκημα που του ανήκει, μετά την απόφαση του να πουλήσει όλα του τα υπάρχοντα. Στο παρελθόν διέθετε πολυτελή σπίτια σε διάφορες Πολιτείες της Αμερικής και στο εξωτερικό. Το τελευταίο που ανήκει στην εταιρεία του και βρίσκεται σε διαδικασία πώλησης είναι μια υπερπολυτελή βίλα αξίας 35 εκατ. δολαρίων. Έχει εκφράσει την επιθυμία να περάσει στα χέρια μιας πολυμελούς οικογένειας.

Παρότι και ο ίδιος ο Μασκ είναι πατέρας τριών παιδιών εδώ και λίγους μήνες ζει σε ένα μεταφερόμενο προκάτ σπίτι που ονομάζεται The Boxable Casita. Το δημιούργησε η start up εταιρεία Boxable, η οποία προωθεί τη “στέγαση του μέλλοντος”. Σύμφωνα με τους ιδρυτές της, η σύγχρονη ζωή επιβάλλει συνεχείς μετακινήσεις και αλλαγές. Πλέον, ένα σπίτι, για το οποίο αναγκάζεται κανείς να πάρει δάνειο ή να εναποθέσει σε αυτό όλες του τις οικονομίες ανήκει στο παρελθόν.

Η εταιρεία προσφέρει σπίτια, τα οποία είναι διαμορφωμένα σαν στούντιο, έχοντας ενιαίους χώρους. Διαθέτουν μια πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα, μπάνιο, σαλόνι και μια κρεβατοκάμαρα. Η εταιρεία νοικιάζει και οικόπεδα σε όλη την Αμερικη, ώστε αν κάποιος το επιθυμεί να μεταφέρει το σπίτι του σε αυτά.

Η εταιρεία, μάλιστα, είχε κυκλοφορήσει  μήνες πριν ένα βίντεο ενός τέτοιου σπιτιού, εξηγώντας ότι εκεί θα εγκατασταθεί ένας πολύ σημαντικός πελάτης της, την ταυτότητα του οποίου δεν μπορούσε να αποκαλύψει. Ο πελάτης της είναι βέβαια ο Μασκ. Η ριζική αυτή αλλαγή του 50χρονου μεγιστάνα έρχεται έναν χρόνο μετά την ανακοίνωσή του ότι θα «πουλήσει σχεδόν όλα τα υλικά αγαθά και δεν θα κατέχει κανένα σπίτι». Έκτοτε, εκπλήρωσε αυτή την υπόσχεση.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι