ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Πώς ψήφισαν οι δικαστές στη δίκη για την σεξουαλική κακοποίηση της 12χρονης

Ένοχος ο Μίχος για τον βιασμό της 12χρονης - Αθώα η μητέρα για πορνογραφία και μαστροπεία

Ένοχος για βιασμό κρίθηκε ο Ηλίας Μίχος, ο βασικός κατηγορούμενος για την υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης της 12χρονης στον Κολωνό.

Το δικαστήριο αρνήθηκε την εισαγγελική πρόταση και κατά πλειοψηφία 5 προς 2 έκρινε το 55χρονο επιχειρηματία για βιασμό, φέρνοντας τον, αντιμέτωπο με ισόβια κάθειρξη.

Ως προς τα υπόλοιπα αδικήματα κρίθηκε :

-Ένοχος για κατάχρηση ανηλίκου που δεν έχει συμπληρώσει τα 14 έτη με 5 προς 2.

– Ένοχος ομόφωνα για πορνογραφία ανηλίκου (κατείχε και διένειμε το υλικό μέσω πληροφορικών συστημάτων)

– Ένοχος για μαστροπεία με 4 προς 3 και

– Αθώος για εμπορία ανήλικου

– Ένοχος παράνομη κατοχή όπλων και πυρομαχικών.

Για την μητέρα της ανήλικης το δικαστήριο έκρινε ομόφωνα ότι είναι αθώα για πορνογραφία και με πλειοψηφία 4- 3 για μαστροπεία. Κρίθηκε ένοχη μόνο για πλημμεληματική εκβίαση. Η μητέρα ξέσπασε σε κλάματα στο άκουσμα της απόφασης.

Όσον αφορά τον τρίτο εκ των βασικών κατηγορουμένων,τον αποκαλούμενο Μιχάλη, κρίθηκε ένοχος για μαστροπεία και παιδική πορνογραφία και αθώος για γενετήσιες πράξεις με ανήλικο.

Πως ψήφισε το δικαστήριο

Πολύ χαρούμενη που επιτέλους θα επιστρέψει στο σπίτι της δίπλα στα παιδιά της, είναι η μητέρα της 12χρονης του Κολωνού μετά τη απόφαση του δικαστηρίου για την αθώωσή της για τα σοβαρά αδικήματα. Ενδιαφέρον παρουσιάζει όμως και το γεγονός ότι οι αποφάσεις για την αθώωση της μητέρας και την ενοχή του καταστηματάρχη, δηλαδή αποφάσεις αντίθετες προς την εισαγγελική πρόταση, δεν ήταν ομόφωνες. Αναμένονται οι αποφάσεις επί των ποινών.

«Νικήσαμε, νικήσαμε. Είμαι πολύ χαρούμενη. Προσπάθησα να της μιλήσω εκείνη την ώρα αλλά είχε πολύ κόσμο και αστυνομία. Αλλά την είδαν τα παιδιά της και της μίλησαν. Τους είπε ότι είναι πολύ χαρούμενη που θα επιστρέψει σπίτι της επιτέλους. Είμαι χαρούμενη για τη νύφη μου, για την εγγονή και όλα τα εγγόνια μου. Η νύφη μου δεν παύει να είναι παιδί μου», είπε η γιαγιά της 12χρονης μετά την απόφαση του δικαστηρίου για τη μητέρα του παιδιού.

«Η μητέρα είναι αθώα, όπως έλεγα από την πρώτη στιγμή, αυτό που έλεγε η 12χρονη ότι η 34χρονη δεν είχε καμία σχέση με την υπόθεση, επιβεβαιώθηκε από την απόφαση. Ήταν άδικη από την αρχή η προφυλάκισή της. Πήγε και κατήγγειλε τον βιαστή του παιδιού της και βρέθηκε στη φυλακή για 18 μήνες», είπε ο δικηγόρος της 34χρονης Απόστολος Λύτρας.

Η μητέρα της ανήλικης κρίθηκε ομόφωνα αθώα για πορνογραφία και για μαστροπεία και ένοχη μόνο για πλημμεληματική εκβίαση της συζύγου του Μίχου. Μόλις άκουσε την ετυμηγορία ξέσπασε σε κλάματα. Το δικαστήριο καταδίκασε τον βασικό κατηγορούμενο Ηλία Μίχο για τον βιασμό και τη μαστροπεία της ανήλικης. Οι αποφάσεις, που ήταν αντίθετες προς την εισαγγελική πρόταση (η εισαγγελέας πρότεινε την αθώωση του Μίχου για το βιασμό και την ενοχή της μητέρας για μαστροπεία) ελήφθησαν κατά πλειοψηφία.

Ειδικότερα, το δικαστήριο αρνήθηκε την εισαγγελική πρόταση και κατά πλειοψηφία 5 προς 2 έκρινε το 55χρονο Ηλία Μίχο ένοχο για βιασμό, για κατάχρηση ανηλίκου που δεν έχει συμπληρώσει τα 14 έτη (πάλι 5 προς 2), ένοχος ένοχος ομόφωνα για πορνογραφία ανηλίκου , ένοχος για μαστροπεία (4 προς 3), αθώος για εμπορία ανηλίκου, ένοχος για παράνομη κατοχή όπλων και πυρομαχικών.

Για την μητέρα της ανήλικης το δικαστήριο έκρινε ομόφωνα ότι είναι αθώα για πορνογραφία και με πλειοψηφία 4- 3 για μαστροπεία.

Το δικαστήριο αποφάσισε κατά πλειοψηφία την ενοχή 16 κατηγορουμένων που είχαν το ρόλο «πελάτη» για το αδίκημα της γενετήσιας πράξης έναντι αμοιβής. Ένας εκ των κατηγορούμενων κρίθηκε ένοχος για παιδική πορνογραφία και έξι κατηγορούμενοι κηρύχθηκαν αθώοι για το αδίκημα της γενετήσιας πράξης τετελεσμένης ή σε απόπειρα.

Οι αποφάσεις για τους άλλους κατηγορούμενους

Ως προς τους λοιπούς κατηγορούμενους, το δικαστήριο έκρινε ενόχους 16 κατηγορούμενους που είχαν το ρόλο «πελάτη», κατά πλειοψηφία, για το αδίκημα της γενετήσιας πράξης έναντι αμοιβής, που επισύρει ποινή έως 15 έτη και χρηματική ποινή.

Επίσης ένας κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος για παιδική πορνογραφία. Τέλος έξι κατηγορούμενοι κηρύχθηκαν αθώοι για το αδίκημα της γενετήσιας πράξης τετελεσμένης ή σε απόπειρα.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα το πρωί της Παρασκευής επικράτησε ένταση έξω από το Εφετείο και συγκεκριμένα κατά την μεταγωγή των κατηγορούμενων. Άτομα που έχουν συγκεντρωθεί στο σημείο αποδοκίμασαν τους κατηγορούμενους και φώναζαν διάφορα συνθήματα, ενώ κάποια συνεπλάκησαν με αστυνομικούς. Λίγο αργότερα η κατάσταση ηρέμησε.

Το δικαστήριο αποφάσισε κατά πλειοψηφία την ενοχή 16 κατηγορουμένων που είχαν το ρόλο «πελάτη» για το αδίκημα της γενετήσιας πράξης έναντι αμοιβής. Ένας εκ των κατηγορούμενων κρίθηκε ένοχος για παιδική πορνογραφία και έξι κατηγορούμενοι κηρύχθηκαν αθώοι για το αδίκημα της γενετήσιας πράξης τετελεσμένης ή σε απόπειρα.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι