ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Στην Παλαιόχωρα Χανίων το αλιευτικό με εκατοντάδες μετανάστες

Στην Παλαιοχώρα Χανίων το αλιευτικό με εκατοντάδες μετανάστες,

Στο λιμάνι της Παλαιοχώρας Χανίων ρυμουλκήθηκε το αλιευτικό σκάφος με εκατοντάδες πρόσφυγες και μετανάστες, που έμεινε ακυβέρνητο νότια της Κρήτης. Οι επιβαίνοντες έστειλαν μήνυμα μέσω του 112 ότι κινδυνεύουν και αμέσως άρχισε μεγάλη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης από το Λιμενικό. 

Οι καιρικές συνθήκες ήταν κακές με δυτικούς ανέμους έντασης 7 μποφόρ καθιστώντας αδύνατη την μετεπιβίβαση των επιβατών του αλιευτικού στα παραπλέοντα πλοία. Εκτός από τα σκάφη του Λιμενικού, προς το σημείο έσπευσαν και σκάφη του Πολεμικού Ναυτικού, ένα δεξαμενόπλοιο και δύο φορτηγά πλοία τα οποία όμως λόγω έντονου κυματισμού δεν μπορούσαν να προσεγγίσουν το αλιευτικό.

Από τη Σούδα απέπλευσε η φρεγάτα “Κανάρης” καθώς και άλλα δύο σκάφη του Λιμενικού, ένα ναυαγοσωστικό και ένα περιπολικό. Στην περιοχή δεσμεύτηκαν και δύο ιταλικά αλιευτικά, για να βοηθήσουν στην περισυλλογή των ανθρώπων εάν προέκυπτε επιδείνωση της κατάστασης. Με τη βοήθεια παραπλεόντων σκαφών, αλιευτικών σκαφών, αλλά και τη συνδρομή της φρεγάτας “Κανάρης” που κατέφτασε νότια της Παλαιόχωρας από τη Σούδα, το σκάφος με τους μετανάστες προσέγγισε το λιμάνι της Παλαιόχωρας, ρυμουλκούμενο από αλιευτικά σκάφη.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Exit mobile version