ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Κλειστά σχολεία και αύριο στην Αττική – Για “μέρες 2002” μιλά ο Μαρουσάκης

Κλειστά σχολεία και αύριο στην Αττική – Για "μέρες 2002" μιλά ο Μαρουσάκης

Κλειστά θα παραμείνουν ορισμένα σχολεία και αύριο σε διάφορες περιοχές της Αττικής λόγω της κακοκαιρίας Μπάρμπαρα, όπως ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, μετά από διαβούλευση με τους 66 δήμους της Αττικής και την σχετική ενημέρωση από την ΕΜΥ και των μετεωρολόγων Θ. Κολυδά και Θ. Καλύβα.

Για τη λειτουργία των βρεφονηπιακών σταθμών και τις ώρες προσέλευσης στα σχολεία, οι δήμοι ως αρμόδιοι θα προβούν σε σχετικές ανακοινώσεις. Πιο αναλυτικά, στην Περιφερειακή Ενότητα Ανατολικής Αττικής τα σχολεία θα είναι κλειστά στους δήμους

– Ωρωπού

– Διονύσου

– Αχαρνών

– Παλλήνης

Στο δήμο Μαραθώνα θα είναι κλειστά σε Βαρνάβα-Γραμματικό και σε Μαραθώνα – Ν. Μάκρη.

Τα σχολεία θα είναι ανοιχτά στους δήμους:

– Ραφήνας -Πικερμίου

– Παιανίας

– Σπάτων – Αρτέμιδος

– Λαυρεωτικής

– Σαρωνικού

– Δήμος Κρωπίας (Κλειστό μόνο το Ειδικό Σχολείο του Δήμου Κρωπίας)

– Μαρκοπούλου

– Βάρης -Βούλας -Βουλιαγμένης

Στα βόρεια, κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία στους δήμους:

– Αμαρουσίου

– Βριλησσίων

– Ηρακλείου

– Κηφισιάς

– Λυκόβρυσης-Πεύκης

– Μεταμορφώσεως

– Νέας Ιωνίας

– Πεντέλης

– Χαλανδρίου

Ενώ ανοιχτά θα είναι στους δήμους:

– Αγίας Παρασκευής

– Παπάγου-Χολαργού

– Φιλοθέης-Ψυχικού

Στα δυτικά, όλα τα σχολεία θα είναι ανοικτά (εκτός από συγκεκριμένα σχολεία του Δήμου Πετρούπολης*)

Ανοιχτά θα είναι τα σχολεία στους δήμους:

– Αγίας Βαρβάρας

– Αναργύρων-Καματερού

– Αιγάλεω

– Ιλίου Δήμο Περιστερίου

– Χαϊδαρίου

Στο δήμο Πετρούπολης θα κλείσουν:

– τα νηπιαγωγεία 1ο, 2ο, 6ο, 7ο, 12ο, 15ο, 16ο, 17ο, 17ο παράρτημα, 19ο, 20ο

-τα δημοτικά 1ο, 4ο, 7ο, 8ο, 9ο

– το 4ο και το 6ο γυμνάσιο και

– το 3ο γενικό λύκειο

Στην δυτική Αττική, κλειστά σχολεία στους δήμους:

§ Ελευσίνας

§ Μάνδρας-Ειδυλλίας

§ Φυλής

Ανοιχτά στους δήμους:

§ Ασπροπύργου

§ Δήμος Μεγαρέων

Στην περιφερειακή ενότητα Νήσων:

Κλειστά στο Δήμο:

§ Σαλαμίνας

Ανοιχτά στους δήμους:

§ Αγκιστρίου

§ Δήμος Αίγινας

§ Δήμος Κυθήρων

§ Δήμος Πόρου

§ Σπετσών

§ Ύδρας

§ Τροιζηνίας-Μεθάνων

Στο κέντρο της Αθήνας, όλα τα σχολεία θα είναι ανοικτά.

§ Δήμος Αθηναίων

§ Δήμος Βύρωνος

§ Δήμος Γαλατσίου

§ Δήμος Δάφνης-Υμηττού

§ Δήμος Ζωγράφου

§ Δήμος Ηλιούπολης

§ Δήμος Καισαριανής

§ Δήμος Φιλαδελφείας-Χαλκηδόνας

Στην Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά, θα είναι όλα ανοικτά και συγκεκριμένα:

· Δήμος Πειραιώς

· Δήμος Νίκαιας-Αγίου Ιωάννη Ρέντη

· Δήμος Κορυδαλλού

· Δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας

· Δήμος Περάματος

Όλα ανοικτά και στην περιφερειακή ενότητα του νότιου τομέα.

§ Δήμος Αγίου Δημητρίου

§ Δήμος Αλίμου

§ Δήμος Γλυφάδας

§ Δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης

§ Δήμος Καλλιθέας

§ Δήμος Μοσχάτου-Ταύρου

§ Δήμος Νέας Σμύρνης

§ Δήμος Παλαιού Φαλήρου

Την ίδια στιγμή, για την “ώρα της Αττικής” κάνει λόγο ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης σημειώνοντας ότι η κακοκαιρία “Μπάρμπαρα” συνεχίζεται με πολύ πυκνές χιονοπτώσεις στο λεκανοπέδιο μέχρι και την Πέμπτη το πρωί. Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του ο Κλέαρχος Μαρουσάκης ανοίγει ο δρόμος για την κάθοδο στην Αττική της χιονομάζας που έδωσε τα πολλά χιόνια προς Θήβα, Βόλο κι όχι μόνο. Σημειώνει επίσης ότι αυτή η κακοκαιρία για την Αττική μπορεί να μας θυμίζει το 2002

Το δελτίο της ΕΜΥ

Σύμφωνα με το επικαιροποιημένο δελτίο πρόγνωσης της ΕΜΥ, οι χαμηλές θερμοκρασίες θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες και η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας απευθύνει νέα σύσταση για την αποφυγή μετακινήσεων. Σύμφωνα με το νέο δελτίο της ΕΜΥ η κατάσταση με την “Μπάρπαρα” έχει ως εξής:

1) Οι κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις που εκδηλώνονται ήδη στις ανατολικές και νότιες περιοχές της χώρας, προβλέπεται να συνεχιστούν στις Σποράδες, την ανατολική Μαγνησία, την Εύβοια, την ανατολική Στερεά, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου καθώς και σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της Ανατολικής Πελοποννήσου, των Κυκλάδων (κυρίως στα δυτικά τμήματα) και της Κρήτης (κυρίως στα δυτικά και κεντρικά). Σταδιακή ύφεση των φαινομένων αναμένεται από το μεσημέρι και από τα βόρεια.

2) Ειδικά για την Αττική αναμένεται χιονόνερο ή χιόνι, ενώ κατά περιόδους στις βορειότερες περιοχές θα υπάρχει πρόσκαιρη ένταση των χιονοπτώσεων οπότε τα φαινόμενα θα εκδηλώνονται και σε περιοχές χαμηλότερου υψομέτρου. Από το απόγευμα αναμένεται σταδιακή ύφεση των φαινομένων.

3) Ισχυρός παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά, ο οποίος στα βορειοδυτικά θα είναι κατά τόπους ολικός (καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας αρνητικές θερμοκρασίες).

4) Θυελλώδεις βόρειοι βορειοανατολικοί άνεμοι εντάσεως 7 με 8 μποφόρ θα πνέουν στο Αιγαίο έως τις μεσημβρινές ώρες.

Οι αποφάσεις της ΓΓ Πολιτικής Προστασίας

Από τις 11:00 το πρωί θα μπορούν να είναι ανοιχτά σήμερα, Τρίτη 7 Φεβρουαρίου, τα καταστήματα στη βόρεια, βορειοδυτική και βορειοανατολική Αττική, συμπεριλαμβανόμενων των βορείων προαστίων της Αθήνας, όπως αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων και όπως αποφασίστηκε σε συντονιστική σύσκεψη υπό τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστο Στυλιανίδη για την κακοκαιρία “Μπάρμπαρα”.

Επίσης, απαγορεύεται η μεταφορά και η πώληση αγαθών μέσω υπηρεσιών delivery ή courier, στις ίδιες περιοχές, καθώς και στις Περιφερειακές Ενότητες Μαγνησίας, Φθιώτιδας, Βοιωτίας, Εύβοιας και Σποράδων μέχρι τις 11.00 π.μ. Επιπλέον, όπως έχει ανακοινώσει η Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής, από χθες Δευτέρα στις 20:00 και μέχρι νεοτέρας διεκόπη η κυκλοφορία των βαρέων οχημάτων άνω των 3,5 τόνων σε όλο το μήκος της Εθνικής Οδού Αθήνας-Θεσσαλονίκης και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στην Παλαιά Εθνική Οδό Αθήνας-Θεσσαλονίκης. Τέλος, σήμερα 7 Φεβρουαρίου, οι εργαζόμενοι του δημόσιου τομέα θα προσέλθουν στις υπηρεσίες τους στις 10:00 το πρωί. Η απόφαση αυτή αφορά τους εργαζόμενους στην Περιφέρεια Αττικής και τις Περιφερειακές Ενότητες Βοιωτίας, Εύβοιας, Ευρυτανίας και Φθιώτιδας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. Σχετική ανακοίνωση έχει ήδη εκδοθεί από το αρμόδιο υπουργείο Εσωτερικών.

Παράλληλα, σε πλήρη ετοιμότητα και επαγρύπνηση παρέμειναν όλες οι δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας. Το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας επανέλαβε τη αυστηρή σύσταση προς τους πολίτες για δραστική μείωση των μετακινήσεών τους στις απολύτως αναγκαίες καθώς και τη λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων αυτοπροστασίας, σύμφωνα με τις οδηγίες της ΓΓΠΠ. Επιπλέον, η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και το ΕΣΚΕΔΙΚ συντονίζουν την εφαρμογή του σχεδίου δράσης και του Σχεδίου “Βορέας 2” που αφορά στη διαχείριση των συνεπειών από την εκδήλωση χιονοπτώσεων και παγετού.

Σε περίπτωση που οι πολίτες είναι αναγκαίο να μετακινηθούν, προτού ξεκινήσουν θα πρέπει να ενημερώνονται, για την επικρατούσα κατάσταση και τη βατότητα του οδικού δικτύου από την ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας καθώς και για τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες από την ιστοσελίδα της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας. Επιπλέον, όπως υπογραμμίζει σε ανακοίνωση του το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, ο εφοδιασμός όλων των οχημάτων με αντιολισθητικά μέσα είναι υποχρεωτικός και η Ελληνική Αστυνομία συνεχίζει να πραγματοποιεί αυστηρούς ελέγχους.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι