ΣΧΟΛΙΟ

Έχει προστάτη η μαφία των βενζινάδικων…

Έχει προστάτη η μαφία των βενζινάδικων... Γιώργος Κουρμούζης

Είδα στην τηλεόραση την εκτέλεση του μαφιόζου από συνοδοιπόρους του μπροστά απ’ το βενζινάδικο του. Άκουσα ξανά τα περί λαθραίας και νοθευμένης βενζίνης και πειραγμένων αντλιών που αντιστοιχεί στο 20% του καυσίμου που καταναλώνουμε. Διάβασα ότι, ανεξήγητα εκκρεμεί εδώ και 10 χρόνια η εφαρμογή του μέτρου εισροών-εκκροών από τις εποπτικές αρχές της χώρας.

Και παρακολούθησα στις ειδήσεις πώς η ΕΛΑΣ αδυνατεί να ανασχετήσει την παρείσφρηση της μαφίας στο εμπόριο των υγρών καυσίμων, πέρα από το λαθρεμπόριο τσιγάρων, νοθευμένων ποτών και “προστασίας” καταστημάτων. Τουλάχιστον μοιάζει να σκοτώνονται μεταξύ τους, εκτός κι αν βρει κάποιον περαστικό καμιά ξώφαλτση.

Πρόσφατα έπεσα θύμα ε-λιποβαρούς αγοράς βενζίνης σε πρατήριο στην οδό Χαμοστέρνας στην Αθήνα. Με τον δείκτη να δίνει άλλα 25 χλμ εμβέλεια, πριν την πρόσβαση στην ρεζέρβα, γέμισα το Toyota Land Cruiser. Η ποσότητα που με χρέωσαν, όπως εμφανίζεται στην απόδειξη που κατέχω, υπερέβη την χωρητικότητα του ντεπόζιτου, όπως αυτή προσδιορίζεται στο εγχειρίδιο χρήσης του αυτοκίνητου μου. Απτόητος ο βενζινοπώλης κάγχασε στην απειλή της καταγγελίας του. Προφανώς ήξερε αυτό που μόλις ανακάλυψα: Το κενό στην διαδικασία που κρατά αλώβητους τους απατεώνες!

Φέρελπις ότι η πολυδιαφημισμένη ηλεκτρονική διακυβέρνηση θα μου έδινε την δυνατότητα καταγγελίας του παραβάτη, ανέτρεξα στο διαδίκτυο για να την υλοποιήσω. Άνοιξε η σελίδα του υπουργείου Ανάπτυξης στην Γενική Γραμματεία Εμπορίου. Πρώτα κάλεσα τον ενδεδειγμένο τετραψήφιο 1520. Το ηχογραφημένο μήνυμα με ενημέρωσε ότι καλούσα εκτός ωρών εργασίας (Δευτέρα-Παρασκευή, 9-4) και ότι η χρέωση από σταθερό είναι €0,18 την κλήση (€0,21 από κινητό).

Η τηλεφωνική χρέωση είναι από μόνη της σοβαρό θέμα. Δεν είναι η μόνη δημόσια υπηρεσία που σε κατευθύνει σε πενταψήφιο, αποκρύπτοντας τους αχρεωστήτους δεκαψήφιους, προς όφελος των τηλεφωνικών παρόχων. Η περιήγηση στην σελίδα του ΥΠΑΝ είχε τέσσερα απλά βήματα/ερωτήσεις για την καταχώρηση της καταγγελίας:

  • Χώρα /Ελλάς.
  • Προϊόν /βενζίνη.
  • Παράβαση/ελιποβαρής.
  • Νομός/Αττικής).

Με την απάντηση της τελευταίας ερώτησης με παράπεμψε στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Αττικής. Μία σελίδα γεμάτη ανακοινώσεις και δελτία τύπου, χωρίς αναφορά η σύνδεσμο για καταγγελίες. Έτσι, κάπου εδώ τέλειωσε και η αναζήτηση, αφήνοντας την καταγγελία έρμαιο της ακαταχώρητης τηλεφωνικής των €0,18.

Το ότι το κράτος είναι στην ουσία ο αρωγός της παραβατικότητας και ο προστάτης της μαφίας των βενζινάδικων δεν χωράει πλέον αμφισβήτηση. Το ερώτημα μου είναι γιατί;

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι