ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Ποιος είναι ο Κούρδος που πυροβολήθηκε στα Πετράλωνα

Ποιος είναι ο Κούρδος που πυροβολήθηκε στα Πετράλωνα – Πρωτοφανής έξαρση βίας

Ταυτοποιήθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο άνδρας που άγνωστοι σκότωσαν ρίχνοντάς του 14 σφαίρες σήμερα τα ξημερώματα στα Πετράλωνα. Το θύμα φέρεται πως είναι Κούρδος και πως το μεσημέρι της Παρασκευής είχε πυροβολήσει δύο ομοεθνείς του στην πλατεία Βάθης. Συγκεκριμένα ο άνδρας που δολοφονήθηκε στα Πετράλωνα, είχε για λίγο μια συζήτηση με δύο νεαρούς Κούρδους στην πλατεία Βάθης, διαπληκτίσθηκε με αυτούς και βγάζοντας το πιστόλι, πυροβόλησε πάνω από τέσσερις φορές εναντίον των άλλων δύο. Εν συνεχεία διέφυγε με ΙΧ.

Ο ένας από τους Κούρδους νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση, ενώ ο άλλος κατάφερε να πάει με τα πόδια μόνος του στο ΙΚΑ της Αλεξάνδρας, παρότι τον είχε πετύχει μια σφαίρα στην πλάτη. Εκεί ζήτησε να του παρασχεθούν πρώτες βοήθειες και είπε ότι τον είχαν πυροβολήσει. Το “επεισόδιο” αυτό φαίνεται πως είχε τις συνέπειές του. Σήμερα τα ξημερώματα μια γυναίκα άκουσε πυροβολισμούς στην οδό Αλκμήνης στα Πετράλωνα και όταν έφθασε εκεί η αστυνομία, βρήκε έναν άνδρα αγνώστων στοιχείων πεσμένο μπρούμυτα σε λίμνη αίματος. Είχε πάνω του 5.000 ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες κάποιος ή κάποιοι με 9άρι πιστόλι του είχαν στήσει ενέδρα στο συγκεκριμένο σημείο και τον σκότωσαν, διαφεύγοντας εν συνεχεία με τα πόδια. Δεν γνωρίζουμε με βάση ποια στοιχεία θεωρείται ότι αυτός ήταν ο δράστης των δύο αποπειρών ανθρωποκτονίας στην πλατεία Βάθη και ποια ήταν τα κίνητρα για αυτές. Η δική του δολοφονία “δείχνει” συμβόλαιο θανάτου από επαγγελματία, χωρίς όμως αυτό να είναι και βέβαιο. Το θύμα ήταν γνωστός στις αρχές, καθώς ήταν σε σεσημασμένος για υποθέσεις ναρκωτικών και είχε δηλώσει τρεις διαφορετικές εθνικότητες, μεταξύ των οποίων την τουρκική και την κουρδική.

Έξαρση της βίας

Πάντως πρωτοφανήςγια τα ελληνικά δεδομένα είναι η έξαρση βίας τον τελευταίο ενάμιση μήνα, καθώς στον τόπο μας η εγκληματικότητα σπάνια αυξάνει τον Αύγουστο, όπως έγινε φέτος.  Eπίσης προ διημέρου Ρομά διαπληκτίσθηκαν στην Θήβα και έβγαλαν πιστόλια, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός 5χρονου και ενός 7χρονου παιδιού. Το δεύτερο παιδί νοσηλεύεται σε κρισιμη κατάσταση στο Παίδων. Προ πενθημέρου ένας υπήκοος Μπανγκλαντές σκότωσε στην Κυψέλη με πάνω από δέκα μαχαιριές μια παντρεμένη 29χρονη ομοεθνή του. Της είχε δανείσει, όπως ισχυρίζεται, 20.000 ευρώ γιατί είχαν ερωτικό δεσμό.

Η γυναίκα, αντί να χωρίσει τον άνδρα της, τελικά διέκοψε την εξωσυζυγική σχέση και φέρεται να αρνείτο να εξοφλήσει στο δράστη το ποσό που είχε δανειστεί από αυτόν. Προηγουμένως είχαν καταγραφεί και πολλά άλλα εγκλήματα, όπως ο φόνος της 17χρονης Ελληνίδας από τον Πακιστανό σύντροφό της στο Περιστέρι για λόγους ζηλοτυπίας και η δολοφονία μιας 40χρονης στη Ζάκυνθο από τον 46χρονο Αλβανό σύζυγό της.

Επίσης μέσα στον Αύγουστο καταγράφηκε ο φόνος ενός 76χρονου στην Άρτα με δράστη τον 29χρονο γαμπρό του, που ήθελε να πάρει το παιδί του μετά το χωρισμό από την σύζυγό του. Στην Κρήτη 60χρονος σκότωσε με μια μαχαιριά στο λαιμό την σύζυγό του, επειδή η τελευταία ήθελε να χωρίσουν, ενώ στη Σάμο πυροβόλησαν και σκότωσαν 75χρονο οδηγό βυτίου, επειδή όπως ισχυρίζονται, αυτός άδειαζε λύματα στο δικό τους οικόπεδο. Στην Αγία Βαρβάρα Αττικής πυροβόλησαν και σκότωσαν άνδρα στο δρόμο, ενώ μαχαιρωμένος βρέθηκε άλλος άνδρας στο Βοτανικό.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Kαταθέστε το σχολιό σας. Eνημερώνουμε ότι τα υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

0 ΣΧΟΛΙΑ
Παλιότερα
Νεότερα Με τις περισσότερες ψήφους
Σχόλια εντός κειμένου
Δες όλα τα σχόλια
0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx