ΑΠΟΨΗ

Για την κλιματική αλλαγή μετέβη ο Φλώρος στον Έβρο!

Για την κλιματική αλλαγή μετέβη ο Φλώρος στον Έβρο! Κωνσταντίνος Κόλμερ

Αρχικά ήταν οι μονωτήρες της ΔΕΗ, στους οποίους αποδίδονταν οι πυρκαγιές στα δάση. Μετά οι κεραυνοί. Κατόπιν σε καταπατητές και οικοπεδοφάγους. Έπειτα, οι συνωμοσιολόγοι κατηγόρησαν –αδίκως– τις ανεμογεννήτριες, μέχρις ότου προχθές ανακαλύφθηκαν 18 απανθρακωμένα πτώματα, σε μία στάνη στην Αβάντα στον Έβρο, που μάλλον ανήκουν σε παράτυπους μετανάστες εκ Τουρκίας. Το τί ακριβώς συνέβη με τον τραγικό θάνατό τους μένει να αποσαφηνιστεί.

Όμως, μην παραβλέπουμε πως αφθονούν τόσοι λαθρομετανάστες στην χώρα μας που δεν θα ήταν δύσκολο να μισθώσει κάποιους από αυτούς δεδηλωμένος εχθρός της Ελλάδος για να την πυρπολήσουν. Άλλωστε, όπως έχει ομολογήσει ο πρώην πρωθυπουργός της Τουρκίας, Μεσούτ Γιλμάζ, επί πρωθυπουργίας Τανσού Τσιλέρ πράκτορες της ΜΙΤ πυρπολούσαν δασικές εκτάσεις στα νησιά του Αιγαίου.

Τελευταίως, παρατηρούνται πυρκαγιές πλησίον στρατιωτικών εγκαταστάσεων, όπως στην Αγχίαλο, Τανάγρα και στην 112 Πτέρυγα Μάχης, που εδρεύουν τα πυροσβεστικά αεροπλάνα, στην Ελευσίνα. Δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να ευρίσκεται εν εξελίξει σχέδιο για να αποσταθεροποιηθεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη, εν όψει και “μερικών παραχωρήσεων” στο Αιγαίον. Ως μόνος ανυποψίαστος μένει ο “υπουργός απροστάτευτου πολίτη” που αποδίδει την ευθύνη στην “κλιματική αλλαγή”!

Το πρόβλημα απασχόλησε και την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη, η οποία βλέπει «εγκληματική οργάνωση» πίσω από τις πυρκαγιές. Απασχολεί και τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνο Φλώρο, ο οποίος μετέβη στον Έβρο πυρόπληκτη περιοχή ιδιαιτέρας στρατηγικής σημασίας μαζί με την Αλεξανδρούποληκήρυξε γενική επιφυλακή εντός των στρατοπέδων στους νομούς Έβρου και Ροδόπης και όρισε περίπολα σε ακτίνα πέντε χιλιομέτρων πέριξ των στρατιωτικών εγκαταστάσεων.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία ήδη συνέλαβε 140 φερόμενους εμπρηστές εκ δόλου ή βλακείας, στην Αττικοβοιωτία και σ’ άλλες αγροτικές περιοχές, αλλά δεν ανακοίνωσε τίποτα για την λεηλασία φλεγομένων εργοστασίων στον Ασπρόπυργο και τη Χασιά από “Ρομά”, οι οποίοι μάλιστα έδωσαν μάχη με την Αστυνομία, τραυματίζοντας όργανα της τάξεως.

Τί συνέβαινε σε άλλες εποχές… 

Είναι τόσοι οι επίβουλοι εχθροί της Ελλάδος, ώστε δεν χρειάζεται μεγάλη φαντασία για να θεωρηθεί ότι οι 1.000 πυρκαγιές του Αυγούστου δεν είναι απλή σύμπτωση και βέβαια δεν οφείλεται στη προσφιλή στα τηλεοπτικά κανάλια “Κλιματική Αλλαγή”. Κάτι σοβαρότερο πιθανώς να συμβαίνει, αλλά πώς μπορεί να αποκαλυφθεί; Σε μία άλλη εποχή, όπου το κράτος δεν ήταν του… “ελαφρού θεάτρου”, οι κάθε λογής εμπρηστές και συνωμότες αποκαλύπτονταν εν ριπή οφθαλμού, παρά τη χαμηλή τεχνολογία που χρησιμοποιούταν τότε – αναλογικά τηλέφωνα, ραδιογωνιόμετρα και “κοριοί”.

Σήμερα, πού έχουμε ψηφιακή τηλεφωνία, κινητά τηλέφωνα με αισθητήρες, συστήματα αλγορίθμων που παρακολουθούν και την πιο αθώα δημοσιεύματα, γιατί αδυνατεί η ΕΥΠ να ασκήσει τον ρόλο που της έχει αναθέσει η Πολιτεία; Μήπως κατηγορηθεί ότι χωρίς εισαγγελική διαταγή παρακολουθεί το τάδε ισλαμικό δίκτυο,  την δείνα ΜΚΟ, ή πράκτορες γειτονικών χωρών, ή μήπως αυτοί αποσύρθηκαν προσωρινώς λόγω “βελτιώσεως του κλίματος” (εκτός Κύπρου).

Αυτό που χρειάζεται είναι ένα ισχυρό λογισμικό για να εντοπίζει συνθηματικές εντολές για διενέργεια εμπρησμών και να είναι σε θέση να συλλάβει επ’ αυτοφόρω τους εμπρηστές. Οπότε θα μπορεί να βγει ο κ. Κικίλιας και να κάνει δηλώσεις ουσίας στα κανάλια! Σε μια χώρα που κάποτε είχε γκουρού της πληροφορικής, όπως ο Νεγρεπόντε και ο εφευρέτης της “Οθόνης αφής” (touch screen) Μιχάλης Δερτούζος (1936-2001), είναι δύσκολο να πιάσουμε τους εμπρηστές προτού πυρπολήσουν την χώρα;

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι