ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Γλυκά Νερά: Ποιον υποπτεύεται η Αστυνομία για συνεργό του πιλότου

Γλυκά Νερά: Στη δημοσιότητα το τηλεφώνημα-παρωδία του πιλότου

Τρεις φορές έχει κληθεί την τελευταία εβδομάδα για κατάθεση άτομο του στενού οικογενειακού περιβάλλοντος του πιλότου Χαράλαμπου Αναγνωστόπουλου, ο οποίος τον περασμένο Ιούνιο ομολόγησε ότι στις 11 Μαϊου είχε σκοτώσει με τα χέρια του την σύζυγό του Καρολάιν και εν συνεχεία σκηνοθέτησε ληστεία, παριστάνοντας τον τεθλιμμένο χήρο, μέχρι την στιγμή της σύλληψης του.

Αν και ο δράστης έχει προφυλακισθεί, η έρευνα συνεχίζεται, επειδή η αστυνομία πιστεύει ότι οικείος του βοήθησε τον Αναγνωστόπουλο να κρύψει την ενοχή του και να παρουσιάσει το έγκλημα ως ληστεία από συμμορία. Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, ο Αναγνωστόπουλος, όταν έπνιξε την σύζυγό του, τηλεφώνησε στο πρόσωπο αυτό πανικόβλητος, προκειμένου να γλιτώσει τη φυλακή και ή να εξαφανίσει το πτώμα υποστηρίζοντας ότι η γυναίκα του τον εγκατέλειψε, είτε να φορτώσει το έγκλημα σε κάποιον άλλο.

Επειδή θα ήταν δύσκολα πιστευτή η ξαφνική αναχώρηση της γυναίκας, ο δράστης φέρεται να κατέληξε με το συνεργό του στη σκηνοθεσία της ληστείας μετά φόνου. Οι αστυνομικές αρχές δεν θεωρούν ότι το έγκλημα σχεδιάσθηκε από άλλο πρόσωπο ή ότι ο συνεργός συμμετείχε στο φόνο, αλλά ότι βοήθησε τον δράστη να παρουσιάσει καλύτερο “σενάριο” για τη ληστεία. Επίσης, πιστεύουν ότι τον συμβούλεψε ποια στοιχεία να “σβήσει” από κάμερες κ.λπ. ή ίσως και να του συνέστησε να σκοτώσει το σκύλο, για να αιτιολογηθεί το γεγονός ότι το άτυχο κουτάβι δεν γάβγισε όταν εισέβαλαν οι “ληστές”.

Πάντα σύμφωνα με τις ίδιες ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, ο συνεργός πιθανόν να είναι ο άνδρας που τηλεφωνούσε και απειλούσε την Ελένη Μυλωνοπούλου. Η τελευταία, που είχε αναλάβει τρόπον τινά ρόλο “οικογενειακής συμβούλου” του ζευγαριού λίγους μήνες πριν από το φόνο, έχει υποστηρίξει ότι άγνωστος άνδρας της τηλεφωνούσε μετά το έγκλημα και της έλεγε «θα σε σκοτώσω αν δεν κάνεις αυτό που πρέπει».  Σύμφωνα με την ίδια, πιθανώς ο άγνωστος να ήθελε από αυτήν να καταθέσει ότι η σχέση του ζεύγους ήταν πολύ καλή. Πάντως η ίδια η Μυλωνοπούλου λέει ότι ο άνδρας που τηλεφωνούσε την απειλούσε, χωρίς να λέει τι ακριβώς ήθελε.

Το ιστορικό του εγκλήματος

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ο Αναγνωστόπουλος είχε δεσμεύσει την Καρολάιν από τότε που ήταν ανήλικη, την χειραγωγούσε και όριζε ασφυκτικά την ζωή της. Τη νύχτα του φόνου το ζευγάρι καβγάδισε και η Καρολάιν απείλησε και πάλι ότι θα φύγει από το σπίτι. Όπως φαίνεται, όταν η  άτυχη κοπέλα κοιμήθηκε, ο δράστης ανέβηκε στο υπνοδωμάτιο και τη σκότωσε. Εν συνεχεία έπνιξε και το σκύλο, στήνοντας σκηνικό παραβίασης από το ισόγειο.

Αργότερα ο πιλότος δέθηκε και υποστήριξε ότι είχε λιποθυμήσει την ώρα που έπνιγαν οι ληστές τη γυναίκα του και ότι μπόρεσε να τηλεφωνήσει μόνον όταν συνήλθε, πληκτρολογώντας μάλιστα τον αριθμό με τη μύτη του. Όμως, 37 μέρες μετά “έσπασε” και ομολόγησε, καθώς όλα τα στοιχεία πλέον “έδειχναν” σε αυτόν, κυρίως το γεγονός ότι είχαν αφαιρεθεί κάρτες μνήμης πολύ νωρίτερα από τις 4:30 π.μ., δηλαδή πριν την “εισβολή” των υποτιθέμενων ληστών.

Ο ίδιος μετά την ομολογία του προσπάθησε να ανακαλέσει και να παρουσιάσει πάλι το σενάριο της ληστείας, υποστηρίζοντας ότι ομολόγησε επειδή τον “εκβίαζαν οι ληστές” και του είπαν να πάρει επάνω του το έγκλημα. Συγγενείς του δράστη είχαν ζητήσει να έχουν κοινή επιμέλεια της εγγονής τους με τους γονείς του θύματος, αλλά το δικαστήριο έδωσε την πλήρη επιμέλεια στους γονείς της Καρολάιν.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι