ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Γλυκά Νερά: Το προφίλ του δολοφόνου και μια κατάθεση-μυστήριο

Βραυρώνα: Δύο τραυματίες από έκρηξη

Το προφίλ των δραστών της φονικής ληστείας στα Γλυκά Νερά φέρονται ότι έχουν σχηματίσει οι αστυνομικοί που ερευνούν τη υπόθεση, η εξιχνίαση της οποίας εκτιμάται ότι είναι πλέον θέμα χρόνου, εξαιτίας των πολλών λαθών που έκαναν οι δολοφόνοι ληστές. Την ίδια ώρα έρχονται στο φως νέες μαρτυρίες, ανάμεσά τους και για μια κατάθεση μυστήριο που έγινε σε ΑΤΜ τη νύχτα του φόνου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι έρευνες βρίσκονται πλέον στο στάδιο της ανάλυσης δεδομένων και οι ερευνητές του τμήματος Ανθρωποκτονιών φέρονται να έχουν στη διάθεσή τους εκτός από τη μαρτυρία του 32χρονου πιλότου, δεκάδες βίντεο από κάμερες παρακολούθησης. Σημαντικός είναι και ο αριθμός των πολιτών, που έχουν τηλεφωνήσει ή έχουν επισκεφτεί την ασφάλεια για να δώσουν πληροφορίες, προκειμένου να βοηθήσουν στις έρευνες.

Οι ερευνητές της ΕΛ.ΑΣ αξιοποιούν και κατηγοριοποιούν όλες τις πληροφορίες που αναφέρονται, καθώς και όλα τα δεδομένα που έχουν μέχρι στιγμής. Έτσι φέρονται να έχουν καταλήξει στην εκτίμηση ότι οι τρεις ληστές αποτελούν μέλη συμμορίας, η οποία χτυπά κάθε φορά με διαφορετική σύνθεση. Σύμφωνα δε με όσα μετέδωσε η ΕΡΤ, κατά την διαφυγή τους αποφεύγουν τις λεωφόρους. Με βάση, ωστόσο, το ίδιο ρεπορτάζ, οι εκτιμήσεις είναι ότι ο κύκλος των υπόπτων έχει στενέψει και ότι είναι θέμα χρόνου η ταυτοποίηση των δραστών.

Το προφίλ των  δολοφόνων

Οι Αστυνομικοί έχουν βάλει στο μικροσκόπιό τους συμμορίες αλλοδαπών και εξετάζουν εξονυχιστικά όλα τα βίντεο που έχουν συλλέξει από κάμερες ασφαλείας. Αυτό, ωστόσο, που φέρεται να έχει συμβάλλει καθοριστικά στον σχηματισμό του προφίλ τους είναι η περιγραφή που έδωσε ο σύζυγός της εικοσάχρονης Καρολάιν, η οποία δολοφονήθηκε από τους ληστές. ΄

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η ΕΡΤ, ο 32χρονος πιλότος είδε το πρόσωπο του δολοφόνου της συζύγου του, καθώς την ώρα που προσπαθούσε να την ακινητοποιήσει, του έπεσε κάποια στιγμή στο λαιμό η κουκούλα full face, με την οποία κάλυπτε τα χαρακτηριστικά του. Έτσι, ο δολοφόνος περιγράφεται πλέον ως ένας άνδρας μέχρι 30 ετών, μελαμψός, με ύψος περίπου 1,72 και με περιττά κιλά.

Ο σύζυγος του θύματος φέρεται ότι περιέγραψε στους αστυνομικούς, λεπτομερώς, τα χαρακτηριστικά του προσώπου, καθώς και το χρώμα των ματιών και των μαλλιών του. Ο δολοφόνος περιγράφεται επίσης ως άτομο που δεν μιλούσε με τους συνεργούς του μέχρι την ώρα που αποφάσισαν να φύγουν από τον τόπο του εγκλήματος, όταν είπε μερικές λέξεις σε μια άγνωστη γλώσσα.

Οι αστυνομικοί περιμένουν και τα εργαστηριακά αποτελέσματα, καθώς θεωρούν σίγουρο ότι ο δολοφόνος άφησε γενετικό υλικό στα ρούχα με τα οποία έδεσε και έπνιξε την εικοσάχρονη Καρολάιν. Σύμφωνα μάλιστα με τον ΣΚΑΪ, οι αρχές φέρονται να έχουν στη διάθεσή τους ίχνη DNA των δραστών, εξαιτίας και του γεγονότος ότι παρέμειναν στον χώρο του εγκλήματος για περισσότερη από μία ώρα. Αυτό μάλιστα εκτιμάται ότι ήταν και το βασικότερο από τα “λάθη” τους.

Η κατάθεση μυστήριο

Οι αστυνομικοί ανέσυραν τις τελευταίες ημέρες από την Τράπεζα Δεδομένων που έχουν στη διάθεσή τους περίπου 300 υποθέσεις παλαιότερων ληστειών, από τις οποίες φέρονται να έχουν απομονώσει δώδεκα που αφορούν ληστείες στις οποίες συμμετείχαν συνολικά 30 άτομα. Η επιλογή έγινε με βάση το κοινό στοιχείο της έντονης βιαιότητας που είχαν με το έγκλημα στα Γλυκά Νερά. στο πλαίσιο αυτό ερευνούν αρχικά, πόσοι από τους 30 σκληρούς ποινικούς, που εμπλέκονται σε αυτές, παραμένουν φυλακισμένοι, πριν προχωρήσουν σε έρευνα για το αν εμπλέκονται στην δολοφονία της Καρολάιν.

Νέα έρευνα έχει ανοίξει όμως και μετά την άρση του απορρήτου των τηλεφωνικών επικοινωνιών, καθώς οι αρχές θεωρούν πιθανό ότι οι δράστες ήταν σε επικοινωνία με τέταρτο πρόσωπο που είχε τον ρόλο του τσιλιαδόρου. Την ίδια ώρα, ως άξια διερεύνησης φαίνεται ότι κρίνεται και η μαρτυρία μιας γυναίκας, η οποία ανέφερε στην εκπομπή «Φως στο Τούνελ», ότι λίγες ώρες μετά τη ληστεία και την άγρια δολοφονία της 20χρονης, κάποιοι επιχείρησαν να καταθέσουν σε ΑΤΜ 15.000 ευρώ. Ποσό που φέρεται να είναι ίσο με τα χρήματα που απέσπασαν οι δολοφόνοι από τη μεζονέτα στα Γλυκά Νερά.

Η γυναίκα, όπως αναφέρει το anikolouli.gr, είπε στην εκπομπή ότι το βράδυ της δολοφονίας, έξω από υποκατάστημα τράπεζας στη Λεωφόρο Φυλής στα Λιόσια, δύο άτομα έκαναν κατάθεση 15.000 ευρώ σε ATM. Σημείωσε μάλιστα ότι «από το άγχος τους έβαζαν τα λεφτά στο μηχάνημα όλα μαζί και μπλόκαρε» και έτσι «αναγκάστηκαν να ζητήσουν βοήθεια για την κατάθεση από τη φίλη της που περίμενε στη σειρά της».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Kαταθέστε το σχολιό σας. Eνημερώνουμε ότι τα υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

0 ΣΧΟΛΙΑ
Παλιότερα
Νεότερα Με τις περισσότερες ψήφους
Σχόλια εντός κειμένου
Δες όλα τα σχόλια
0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx