ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Ψάχνουν για “εργολάβο” στο έγκλημα στα Γλυκά Νερά

Ψάχνουν τον “εργολάβο” για το έγκλημα στα Γλυκά Νερά, slpress

Ένα πρόσωπο υπεράνω υποψίας αναζητούν οι Αστυνομικοί, ως τον άνθρωπο κλειδί για την φονική ληστεία στα Γλυκά Νερά, την ώρα που η Αλόννησος αποχαιρετά μέσα σε κλίμα αβάσταχτης οδύνης την εικοσάχρονη Καρολάιν. Τραγική φιγούρα ο πιλότος σύζυγός της, ο οποίος είναι σε συνεχή επαφή με τις Αρχές και κατά την σημερινή επίσκεψή του στον τόπο του εγκλήματος δήλωσε συγκλονισμένος ότι έχει εμπιστοσύνη στους αστυνομικούς.

Οι πληροφορίες θέλουν τους αστυνομικούς να εκτιμούν ότι η εντολή για την αιματηρή ληστεία, δόθηκε πιθανόν από κάποιο πρόσωπο υπεράνω πάσης υποψίας. Το πρόσωπο αυτό αναζητείται από την αστυνομία, μαζί με τους τρεις δολοφόνους, εκτελεστές του σχεδίου. Οι αστυνομικοί φέρονται να ερευνούν την διαδρομή του χρήματος από την ώρα που το ζευγάρι έκανε την ανάληψη από την τράπεζα για την αγορά οικοπέδου.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι αστυνομικοί  εκτιμούν ότι πρόκειται για άτομο που είχε πολύ καλή πληροφόρηση για την ύπαρξη των χρημάτων και είναι αυτό, που πιθανότατα έδωσε την πληροφορία στη συμμορία των δολοφόνων ληστών. Δεν αποκλείουν μάλιστα να πρόκειται για άτομο υπεράνω πάσης υποψίας.

Έρευνα για τον  “εργολάβο”

Οι αστυνομικοί βρίσκονται ουσιαστικά στο “κυνήγι του εργολάβου”, όπως αποκαλείται στον χώρο του οργανωμένου εγκλήματος αυτός που “δίνει τη δουλειά”, δηλαδή την “εργολαβία”, και τις σχετικές πληροφορίες. Με αντίτιμο φυσικά ένα σημαντικό ποσό από τη λεία. Στην κατεύθυνση αυτή φαίνεται ότι συνηγορούν δύο γεγονότα, τα οποία, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Star είναι: Πρώτον η στοχευμένη εισβολή στη μονοκατοικία και δεύτερον η επιμονή των ληστών για περισσότερα χρήματα.

Οι αστυνομικοί φαίνεται ότι στέκονται ιδιαίτερα στην δεύτερη παράμετρο, καθώς βρίσκουν περίεργο (και είναι) ληστές που θεωρητικά μπαίνουν τυχαία σε ένα σπίτι να ζητούν επίμονα  και άλλα χρήματα, ενώ έχουν βρει ήδη 15.000 ευρώ σε μετρητά και κοσμήματα αξίας περίπου 25.000 ευρώ. Αξιοπερίεργο είναι για τους αστυνομικούς και το γεγονός ότι οι δολοφόνοι ληστές έμειναν αρκετή ώρα στο σπίτι, βασανίζοντας το ζευγάρι, ενώ έφτασαν στο σημείο να βάλουν όπλο  ακόμη και στο κεφαλάκι του μωρού, απαιτώντας και άλλα χρήματα.

Με βάση τα παραπάνω φαίνεται ότι οι αστυνομικοί πιθανολογούν πως οι  δράστες γνώριζαν ότι το ζευγάρι είχε κάνει ανάληψη δεκάδων χιλιάδων ευρώ, (περίπου 100.000) για την αγοραπωλησία οικοπέδου. Αυτό που πιθανόν δεν γνώριζαν όμως είναι ότι η αγορά είχε γίνει και τα χρήματα είχαν χρησιμοποιηθεί.

Ερωτήματα κλειδιά

Κρίσιμα ερωτήματα προκύπτουν όμως και από την συνολική συμπεριφορά των δολοφόνων ληστών, η οποία έχει μπει στο μικροσκόπιο των αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ, οι οποίοι ερευνούν την υπόθεση. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του MEGA ανάμεσα στα στοιχεία που εξετάζουν οι αστυνομικοί είναι η γλώσσα που μιλούσαν οι δράστες, η οποία σύμφωνα με τον 33χρονο πιλότο δεν ήταν μόνο η ελληνική.

Οι αστυνομικοί προβληματίζονται και για το γεγονός ότι οι δράστες  χρησιμοποίησαν υπερβολική βία, ενώ το ζευγάρι ήταν συνεργάσιμο και είπε εξαρχής που ήταν κρυμμένα τα χρήματα. Ακόμη μεγαλύτερος φαίνεται ότι είναι ο προβληματισμός τους σχετικά με το γιατί σκότωσαν τελικά την εικοσάχρονη μητέρα, ενώ είχαν πάρει ήδη ένα σημαντικό ποσό.

Ένα άλλο ερώτημα είναι το γιατί άφησαν ζωντανό τον πιλότο, παρακάμπτοντας ότι πιθανόν θα μπορούσε να τους αναγνωρίσει. Υπάρχει βέβαια και το ενδεχόμενο, οι δράστες να θεωρούσαν και τον ίδιο νεκρό. Η μεθοδολογία πάντως και κυρίως η βιαιότητα των δραστών αξιολογείται λεπτομερώς από τους αστυνομικούς, οι οποίοι έχουν ανασύρει και έχουν βάλει στο μικροσκόπιο των ερευνών τους άλλες τρεις υποθέσεις. Πρόκειται για τρεις ληστείες που έγιναν σε διάφορες περιοχές της Αττικής, στις οποίες οι δράστες είχαν επιδείξει υπερβολική σκληρότητα έναντι των θυμάτων τους.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι